SZÓRAKOZÁS

Bringacsereprogram = sok boldog család és gyermek

Szerző:
Szabó Anna
Az egy hónapig tartó akció keretén belül a Gyermekmisszió 700.000 forint értékben kapott vadonatúj kerékpárokat.


A program keretén belül, júniusban bárki bemehetett lecserélni régi vagy megunt kerékpárját az országosan kijelölt Capriolo és Cube márkaüzletekbe, hogy ezzel minél több hátrányos helyzetű gyermeknek juttasson új kétkerekűt, és mint kiderült, a családok örömmel vettek részt a programban. A hírt június 29-én a Magyar Vasúttörténeti Parkban megtartott ünnepélyes díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatón jelentették be a szervezők. Az eseményen részt vett Veszelovszki Zsolt, a PORT.hu alapítója, Bogdán Csaba a Velobike Kft. ügyvezetője és Szenczy Tibor, a Gyermekmisszió képviselője, valamint Farkasházi Réka és Till Attila is, akik a kezdetektől nevüket és támogatásukat adták a karitatív kezdeményezéshez. Till Attila a sajtótájékoztatóra két gyermekével érkezett, természetesen kerékpáron. A kicsi fiú az apuka mögötti biciklis gyermekülésben, a nagyobb fiú Simon pedig külön bicajon.

A jelenlévők egy közel sem rendhagyó sajtótájékoztatón vehettek részt, hiszen a PORT.hu szervezői nagyon ügyeltek arra, hogy a sajtó képviselőinek és a gyermekeknek egyedi és látványos programokkal kedveskedjenek. Ez már akkor bebizonyosodott, amikor a PORT.hu Bringacsereprogram közreműködői és a sztárok is két keréken ülve osztották meg gondolataikat, a kezdeményezés tapasztalatait, eredményeit a színpadon. Ezután készíthettek rövid interjút, fotót Farkasházi Rékával és Till Attilával a sajtó képviselői, sőt, azon gyerekek kéréseinek is boldogan tettek eleget, akik autogramokat kértek tőlük.

A fotózkodást és autogramosztást hangulatos kerti ebéd követte, ahol az ünnepeltek és a közreműködők kedvükre válogathattak a finomságokból, például összeállíthatták kedvenc hotdogjukat. A rövid pihenő után Farkasházi Réka koncertje következett, a gyerekek csillogó szemekkel hallgatták a dalait. Mint megtudtuk, Réka két kisgyermeke is nagyon szeret biciklizni, nem véletlen tehát, hogy anyukájuk boldogan csatlakozott a PORT.hu Bringacsereprogramhoz.

A koncert végeztével további különleges programok vártak a PORT.hu Bringacsereprogram Fináléjának résztvevőire. Az eseményre meghívást kapott a 2005-ben alakult Fillari Team Budaörs Mountainbike Sportegyesület, kiknek célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a hegyikerékpározást és a környezettudatos életstílust. A parádés MTB bemutató után Fábián Márk és Kovács Krisztián magyar monociklis világ- és Európa bajnokok sokkolták és kápráztatták el elképesztő mutatványaikkal és magasugrásaikkal a közönséget.

A rendezvény méltó zárásaként egy rendőr néni és egy rendőr bácsi segítségével rövid oktatást kaptak a gyerekek a biztonságos biciklizésről a PORT.hu és a Velobike Kft. által kialakított tanpályán.
A PORT.hu Bringacsereprogram e sikeres kampányával hagyományt teremthet, hiszen a Gyerekmisszió által támogatott gyerekek boldogságát és minden közreműködő által sikeresnek ítélt akcióját csak folytatás követheti.
A program szlogenje tehát beigazolódott: ami a családoknak megtakarítás, a Gyermekmisszió gyermekeinek új bicikli, új élmények. Most a PORT.hu Bringacsereprogram révén összegyűjtött biciklikkel egy különleges dunai Bringatúrán vehetnek részt az alapítvány gyermekei. A bringatúrák alkalmával a Dunát és az árterek csodálatos világát fogják bemutatni és megismertetni a rászoruló, gyermek- és lakó otthonokban élő gyerekekkel, s mindezt ingyen és bérmentve.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL