FOGYÓKÚRA

Vitalizáló diéta

Szerző:
Szabó Anna
Ezzel a hét napos vitalizáló diétaprogrammal naponta fél kilót fogyhatsz, és energikusabbá is válsz, mivel a sok gyümölcs és zöldség fogyasztása közben a méreganyagok is kiürülnek a szervezetedből.

 

A diéta gyümölcsnappal kezdődik, majd fokozatosan kerülnek az étrendbe a friss zöldségek, végül a hal és némi hús. Nem kell mást tenned, mint pontosan követni a mintaétrendben összeállított ételsort. A diéta során minden nap legalább 2 liter meleg, gyógynövényekből vagy gyümölcsökből főzött teát fogyassz el. Ez segít a méregtelenítésben, és gondoskodik a jóllakottság érzéséről.

Heti étrend

1. nap
Gyümölcsnap


Egész napra szétosztva fogyassz el 1 kg gyümölcsöt. Reggelire, ebédre, vacsorára kizárólag gyümölcsöt lehet fogyasztani.


2. nap
Gyümölcs és friss zöldség


Reggeli
Gyümölcssaláta: Készítsd 1 banánból, 1 mangóból, 1 kis körtéből. A gyümölcsök húsát vágd össze, keverd össze és fogyaszthatod is.

Ebéd
Nyers zöldség: Vágj apróra 10 dkg cukkinit, 15 dkg karalábét, 15 dkg répát. Keverd össze és csepegtess rá 1 evőkanál citromlét vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntet.

Vacsora
Színes saláta: Apríts fel 5 dkg vegyes zöldsalátát, 1 paradicsomot, 10 dkg uborkát. Keverd jól össze és önts rá 1 evőkanál citromlét vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntet.

3. nap
Gyümölcs és saláta


Reggeli
Gyümölcssaláta: Apríts fel 1 kivit, 1 almát, 1 grépfrútot. Csepegtess rá 1 teáskanál citromlevet, és fogyaszd azonnal.

Ebéd
Vegyes saláta: Vágj össze 10 dkg piros húsú paprikát, 1 újhagymát, 10 dkg jégsalátát. Keverj hozzá 10 dkg főtt vagy konzerv kukoricát, és 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel ízesítsd.

Vacsora
Zöldséges fazék: Apríts fel 20 dkg répát, 20 dkg kínai kelt, majd egy kis fazékban 1,5 dl zöldségkockából főzött zöldséglevesben kb. 10 percig párold.

4. nap:
Gyümölcs, saláta és tojás


Reggeli
Gyümölcssaláta: Apríts fel egy fél ananászt, 1 almát, és keverd össze 1 felkockázott naranccsal. Kevés citromlével ízesítheted.

Ebéd
Salátatál: Tisztíts meg 5 dkg zöldsalátát, 10 dkg répát, 10 dkg karalábét, 10 dkg retket, vágd apróra, és öntsd le 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora
Spenótot tojással: Tisztíts meg 30 dkg friss spenótot (vagy 15 dkg fagyasztottat), és sós vízben kb. 3 perc alatt fonnyaszd meg. Főzz keményre 2 tojást. A spenótot 1 gerezd zúzott fokhagymával átforgatjuk, és a tojással fogyasztjuk.

5. nap
Gyümölcs, zöldség és szárnyas


Reggeli
Gyümölcssaláta: Hámozz meg10 dkg mangót, 1 kivit, 1 narancsot. A gyümölcsök húsát vágd apróra, és locsold meg 1 teáskanál citromlével.

Ebéd
Sajtos saláta: Tisztíts meg, és apríts fel 15 dkg paradicsomot, 5 dkg zöldsalátát, 5 dkg pórét. Keverd össze 5 dkg fekete olajbogyóval, 5 dkg juhsajttal, majd önts rá 1 evőkanál joghurtos salátaöntet.

Vacsora
Húsos brokkoli: Vágj apróra 20 dkg brokkolit, 10 dkg burgonyát. 1,5 dl zöldséglevesben (kockából) kb. 12 percig főzd a zöldségeket. Forrósíts fel 1 teáskanál olajat, és piríts meg benne 10 dkg csirkemellfilét. Végül sóval, borssal ízesítsd.


6. nap
Gyümölcs, zöldség, szárnyas és hal


Reggeli
Narancsos müzli: Vágj apróra 1 narancs húsát. Keverd össze 5 dkg müzlivel és 1 pohár natúr joghurttal.

Ebéd
Pulykasonkás saláta: Moss meg 10 dkg cukkinit, 5 dkg zöldsalátát, és vágd apróra. Keverd össze 5 dkg zsírszegény pulykamell-felvágottal és 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora
Zöldségtál hallal: Moss meg 12,5 dkg piros húsú, 12,5 dkg sárga húsú paprikát, 1 szál újhagymát, és húsukat apróra vágjuk. A zöldségeket 1 teáskanál olajon pirítsd meg, majd öntsd fel 1 dl zöldséglevessel, és 5 percig párold. Kis kockákra vágj 10 dkg fehér húsú halfilét, a zöldségekhez keverve még 5 percig főzd. Sóval, borssal ízesítsd.


7. nap
Gyümölcs, zöldség, és hús


Reggeli
Sajtos kenyér: Kenj meg 1 szelet rozskenyeret (5 dkg) 1 dkg zsírszegény margarinnal. Tegyél rá 2 salátalevelet, 3 dkg sajtot. Egy grépfrútot tisztíts meg és apríts fel, majd keverd össze 1 felaprított kivivel és 10 dkg málnával. A kenyér mellé fogyaszd.

Ebéd
Sonkás saláta: Öblíts le 5 dkg zöldsalátát, és tisztíts meg 5 dkg gombát, 10 dkg uborkát, és vágd apróra. Keverd össze 10 dkg kukoricával (konzerv), 5 dkg nyers füstölt sonkával, és locsold meg 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora
Steak zöldségekkel: Moss meg 20 dkg zöldbabot, és forró, sós vízben kb. 6 perc alatt főzd meg. Szűrd le és szórd meg borssal. Adj hozzá 2 db (10 dkg) felaprított paradicsomot, és forrald össze. Piríts meg 1 teáskanál olajon 10 dkg marhasteak-et, sóval, borssal ízesítsd, és a babbal fogyaszd.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL