PASISZEMMEL

Szivi, hány éves is vagy te pontosan? - 1. rész

Szerző:
Szabó Anna
A Pasiszemet is félre lehet vezetni. De még mennyire. A nők pedig tesznek is ezért. Aki fiatal, az idősebbnek, aki idősebb, az fiatalabbnak akar látszani. Ám ne higgyétek, hogy minden praktikátok rejtve maradhat előttünk…


Egy férfiöltöző mágikus hely. Arra is tökéletesen alkalmas, hogy a női szíveket és lelkeket minden héten felháborító vagy éppen megsimogató, újságírónak látszó valaki ihletet merítsen onnan. Amíg ugyanis büdös zoknik és mosatlan mezek szaga száll a levegőben, a sportolásra kiéhezett pasik beszélgetnek. Egyszer az egyik társunk például arról mesélt, hogy a barátja legénybúcsúja részeként letévedtek az egyik szórakozóhelyre. A dögös csaj kínálat meglehetősen kielégítő volt, csak éppen a korukat volt lehetetlen megsaccolni. A többségük minden smink és merész ruha ellenére sem nagyon tűnt többnek annál, mint ami a törvény szerint már legálisan levadászható. Itt ugrott be az ötlet, hogy az éjszakát bőszen járó élmény és élvezet halmozóként mennyi olyan jelenség jut az eszembe, ami elárulja nekünk egy lány korát. Kezdjük azzal, amikor egy nyuszika idősebbnek akar látszani a valódi évei számánál – és ennek érdekében mindent kész bevetni. Majdnem mindent.

Leesés előtti felmérés

Tehát a férfi gyanútlanul, ám szerelemre éhesen veti bele magát a pezsgő éjjeli életbe. Hogy mardosó „étvágyát” csillapítsa, mielőbb gondoskodnia kell a megfelelő női társaságról. Egyet azonban nem szabad elfelejtenie: a Hölgyek hamarabb érnek. És sokszor előbb hiszünk a szemünknek, mint a fülünknek, amikor egy csivitelő lánycsapat kerül az utunkba. A megismerkedéssel nincs gond, és látszólag rendben is halad minden – az öltözéke és a haja is okés -, de érzed, hogy valami mégsem stimmel. Hiába próbálja adni a kicsike a nagyvilági dámát, attól még gyanús, hogy otthon szerelmesen rebegteti a pilláit Robert Pattinson posztere előtt. Eljön az a pont, amikor nem halogathatod tovább a mindent eldöntő kérdést: „Szivi, hány éves is vagy te pontosan?”. A válasz pedig olyan, mintha addig lobogó férfiasságodra egy nagy vödör hideg vizet öntöttek volna. Mivel – kis túlzással élve – gyereket még nem akarsz vállalni, ezért elegánsan továbblépsz. Vagy nem.


A türelem legalább csókot terem?

Miután kiderült, hogy a lány akár egy jó évtizeddel is fiatalabb nálunk, visszavonulót kellene fújnunk. Kellene. De ritkán emeljük a szánkhoz a kürtöt. Egyrészt a csaj baromi jól néz ki, és nem kéne veszni hagyni, másrészt most bosszút állhatunk a saját korábbi visszautasításainkért, amikor mindig mi lettünk lepattintva, a kiscica meg elsompolygott egy korosabb kandúr oldalán. Tehát befejezzük, amit elkezdtünk. Ehhez azonban jókora adag türelemre lesz szükségünk. Ennél a pontnál a férfinak valóban el kell döntenie, hogy a kétes kimenetelű hódítás érdekében hajlandó lesz-e egész este körüludvarolni a lányt, vagy inkább a valódi nők felé fordul. Bármennyire is az a hiedelem, hogy a húszas éveikre készülődő Hölgyek könnyű prédák, a tapasztalataim nem ezt bizonyítják. Egyik barátom például - igen becsülendő módon - hosszú órákon át képes hinteni a rizsát a csillogó szemű báránykáknak, mert azt vallja, hogy befektetés nélkül nincs haszon. Aztán amikor másnap felhívom, hogy mi volt, szinte mindig az a válasz: „Áh, hiába fűztem végig, nem nagyon engedett semmit. Fiatal még”. Ebből is látható, hogy ha legalább egy csókot begyűjtöttünk a csajtól, már nem hiába törtük magunkat. De ahhoz, hogy idáig eljussunk, tényleg nagy akaraterő kell.


Csendkirálynő

A magukat idősebbnek kiadó lányok ugyanis nemcsak külsőleg, de viselkedésükben is megpróbálják azt mutatni, hogy komoly nővel van dolgunk. Korán megtanulják, hogy a vihorászás a barátnőkkel – pláne csoportosan – lebuktatná őket, ezért inkább ketten tipegnek tűsarkaikon a bárpulthoz, és ha lehet, nem nagyon szólalnak meg. Az említett cimbora nem retten vissza attól, hogy folyamatosan lökje a sódert annak érdekében, hogy az igennél és nemnél hosszabb válaszokat csikarjon ki a rúzsozott ajkak mögül. Ha aztán megszólalnak, abban sem biztos, hogy sok köszönet lesz. A „mi már nagyon felnőttek vagyunk” álarca mögé rejtőző fruskák, a szótlanságuk feloldása után, eszméletlen flegmák tudnak lenni! Simán beszólnak neked, szavaik nem leplezik kibontakozó sznobságukat („komolyan arra a helyre szoktatok járni?”), de a legdurvább az, amikor a meglévő korkülönbség miatt téged már kábé nagypapának titulálnak. Szinte most is hallom azt a gúnyt, ahogy összenevetnek a barátnőjével. Kell ez nekem, hogy egy ilyen kis orrát fennhordó liba szórakozzon velem némi szex reményében? Igen, általában kell…


Lyukra vetődtél?

A haverom sem riad vissza attól, hogy szóval tartsa a magukat megközelíthetetlennek mutató csajokat, és még a sértéseiket is lenyeli, hiszen úgy tartja: áldozatok nélkül nincs győzelem. Néha aztán rámosolyog a szerencse. Pontosabban: mosolyoghatna, ha hagyná magát. Sokadszor próbállak meggyőzni benneteket arról, hogy a férfinak is van lelke. Amikor ugyanis ott vagyunk a cél közelében – mondjuk a lány ágyának lábánál -, felmerül bennünk, hogy helyes-e, amit készülünk megtenni. Mivel a csaj nem sokkal lépte át azt a korhatárt, hogy egyáltalán kiszolgálják itallal, talán nem biztos, hogy nekünk kellene a romlás ösvényére vezetnünk. Azt kérdezitek, mire fel ez a morális tépelődés? Nem tudom. A lelkiismeret hangja? Mert hiába teszi a lány a felnőtt nőt, bennünk attól még előjön az a kép, hogy igazából ő egy riadt kis őzike, aki épp eltévedt a nagyváros forgatagában. Persze előfordul, hogy ezeken a kételyeken csak másnap reggel gondolkodunk el, miközben a csaj meztelenül szuszog a mellkasunkon. Mert hát azért ne felejtsétek el, hogy férfiakról beszélünk.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL