SZÓRAKOZÁS

Júliusi programkavalkád országszerte

Szerző:
Szabó Anna
A szabadságolások idején talán több időnk jut felkeresni egy-egy fesztivált. Országszerte óriási a kínálat, csak győzz közülük választani. Megkönnyítettük a dolgodat, és összegyűjtöttünk egy csokorra valót.

 

IV. Győrkőcfesztivál
Helyszín: Győr
Időpont: július 01-03.

10 helyszínen 1000 program várja az ország minden részéről Győrbe érkező Gyurit, Zsófit, Petit, Zsuzsi… vagyis minden kisgyermeket. A négy folyó városa idén negyedik alakalommal rendezi meg ingyenes gyerekeknek szóló színes fesztiválját. A gyerek koncerektől, a sokféle foglalkozásokon keresztül egészen a kicsik olimpiájáig minden lesz, mi szem szájnak ingere!

 

VI. Balatonföldvári Térzene Fesztivál
Helyszín: Balatonföldvár
Időpont: június 29-július 02.

Balatonföldváron évtizedes hagyománya van a heti rendszerességgel megtartott nyáresti térzenei koncerteknek, amelyek mind az idelátogató vendégek, mind a helyi és környékbeli lakosok körében a legkedveltebb kulturális programokká váltak. Ez inspirálta a várost egy olyan fesztivál megszervezésére, amelyen a klasszikus térzenékre épül, és ahol - a műfaji adottságok miatt - leginkább a fúvós zenén van a hangsúly, de nem zárnak ki más felállású együtteseket sem.

A délelőtt változatos programokkal telik (földvárépítés, ügyességi játékok), délután a fesztivál keretében amatőr zenekarok mutatkoznak be két színpadon, minden este 8 órakor, pedig egy - egy nagy koncertre kerül sor.
A nagykoncertek után éjszakába nyúló óriási térbulik következnek, a közvetlenül a Balaton partján kialakított Fesztivál téren, amelyeken a szórakoztató zenét a régió legszínvonalasabb egyesületei adják.
A kínálatot a délutáni kistérségi bemutatók és gasztronómiai programok teszik teljessé.

Szegedi Szabadtéri Játékok
Helyszín:
Szeged
Időpont: július 01-augusztus 21.

Fennállásának 80. évfordulóját ünnepli idén a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az elmúlt évtizedek előtt tisztelegve ünnepi előadásként kerül színre Madách Imre: Az ember tragédiája, Vidnyánszky Attila rendezésében. A darab a fesztivál emblematikus előadása. A próza műfaja közel egy évtized után tér vissza a Dóm térre. A többi produkcióban az ország legjelentősebb színművészei és operaénekesei, nagyformátumú rendezők és alkotók jegyzik idén is a fesztivál előadásait. A Játékok történelmi hagyományait és a jubileumi évadot a menedzsment számos izgalmas módon igyekszik hangsúlyozni.

 

PIM Nyári Fesztivál
Helyszín: Budapest
Időpont: június 26-július 07.

A Petőfi Irodalmi Múzeum a főváros szívében várja öt alkalommal, mindennap 20 órától a nagyérdeműt olyan művészekkel, mint Esterházy Péter, Dés László és András, Budapest Bár, Kaláka.

Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál
Helyszín: Gyula
Időpont: július 01-augusztus 14.

A Gyulai Várszínház ebben az évben is összművészeti fesztivált rendez, amelynek keretében július 1-től augusztus 14-ig szinte minden este programokkal várják a színház, a kultúra, a művészetek barátait. Mint eddig, ezen a nyáron is a prózai és a zenés színházi előadások mellett lesznek zenei koncertek, Shakespeare Fesztivál, jazz és blues fesztivál, irodalmi humor fesztivál, tánc, népzene, néptánc, népművészeti fesztivál, bábelőadások, kortárs dráma felolvasószínház, de lesznek filmvetítések, konferencia, fotókiállítás, gasztronómia és borfesztivál is. Az előadásokat a páratlan szépségű, reneszánsz várudvaron felállított színpadon, a tószínpadon, a vár körül, a Ladics-házban és egyéb helyszíneken rendezik meg.

 

Magyar Világtalálkozó
Helyszín: Balatonlelle
Időpont: június 30-július 03.

A külhoni és a Kárpát-medencei magyarság kezdeményezésére megrendezzük az I. Magyar Világtalálkozót, az összmagyarság valamennyi korosztályának részvételével a közélet, a tudomány, a kultúra, a művészet, a gazdaság, a civilszféra és a sport világának képviselői, a Kárpát-medencei és a távoli országokba szétszéledt magyarok ezrei számára a Balaton partján, Balatonlellén. Négy napon, tizenkét helyszínen több száz programot kínálnak. A szórakoztató művészeti és zenei élet jeles képviselői, előadói, együttesei is fellépnek Balatonlellén, a Magyar Világtalálkozón, június 30-a és július 3-a között. Ott lesz, előadásokat meglehetősen ritkán vállaló Demjén Ferenc, már-már örökzöldnek számító dalaival, továbbá az Edda frontembere, a sokoldalú előadó Pataky Attila, a folk-rock zene talán legjobb formációja, a Kormorán együttes, s a régi hangszerek által különleges hangzást bemutató Szkíta Örökség Társulat Szakács Gáborral, az új Bojtorján együttesből pedig Pomázi Zoltán és barátai adnak koncertet.

 

Nyári Metropolitan opera-válogatás az Urániában
Helyszín: Budapest
Időpont: június 29-október 01.
Az opera műfaja még mindig megosztja a nagyérdeműt: vagy rajonganak érte vagy idegenkednek tőle. Mindkét tábort megnyerheti magának az Uránia Nemzeti Filmszínház, mely júliustól kéthetente népszerű HD válogatásvetítéseket tart az elmúlt évek legsikeresebb előadásaiból.

 

XII. Jazz és a Bor fesztiválja
Helyszín:
Balatonboglár
Időpont: július 13-16.
A legkiválóbb borok kíséretében élvezheted négy napon át, minden este két koncerten a jazz koncerteket. Balatonbogláron már a helyszín is más: mediterrán hangulatú szabadtéri színpaddal, kellemes környezetben várják a kikapcsolódni vágyókat.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL