UTAZÁS

A csodálatos Barbados

Szerző:
Szabó Anna
Egy meseszép sziget, a Karib tenger kis gyöngyszeme Barbados. Tökéletes nyaralási célpont, hiszen vadregényes tájai kalandra csábítanak, homokos öblei fürdőzésre, pazar luxus szállodáiban pedig királyi kiszolgálásban lehet részünk.

 

Az apró sziget öbleit minden oldalról körülveszi az Atlanti óceán. A szélcsendes nyugati oldalon nagyszerű fürdőhelyek, elegáns luxusszállodák várják a vendégeket, a keleti oldalon a vadregényes sziklás part, félszigetekkel határolt mesebeli szépségű öblökben mártózhatunk meg.

Míg a tengerparti részeken virágzik a turizmus, a sziget belsejében csendes vidék, apró falvak bűvölik el a látogatókat. A szigetet elsősorban trópusi éghajlata, természeti szépségei miatt keresik fel a turisták. Az Androméda Gardens a karibi térség egyik leggazdagabb őshonos és egzotikus trópusi fa és növénygyűjteménye található. A vízesések, patakok mentén orchideakertek, hibiszkuszok pompáznak.

Az Animal Flower Cave föld alatti medencéiben színes tengeri rózsák hajlonganak, a Harrison’s Cave mészkőbarlangjaiban a vízesés partján bizarr sziklaképződmények magasodnak.

Homokos strandok, olcsóbb szállások és az igazi hangulat a déli parton, Hastings és Maxwell városkákban érhető utol. A két hely között Worthing-ben vannak a sziget legszebb strandjai, és a naplemente után sem kell innét messzire menni, mert öt percre van a sziget szórakoztató központja St. Lawrence. A luxushotelek a sziget nyugati oldalán Paynes Bay, Sandy Lane Bay és Holetown nevű helyeken találhatók.

A sziget délnyugati partján elszórva sok kisváros található, ahol egyben a sziget legtöbb szerényebb, olcsóbb szálláshelye is van, de szintén gyönyörű tengerparttal és strandokkal.
St. Lawrence 15 km-re délkeletre van a fővárostól és a legéletvidámabb a környék községei közül. Rengeteg szórakozó és halászhely várja itt az érdeklődőket. A város partján a Dover strandot ragyogó fehér homokkal áldotta meg a természet. Apálynál, a part mentén nyugat felé sétálva, pár perc után elérjük Worthing és Hastings városait, ahol a fehér homokú part mellet helyi művészek alkotásait tekinthetjük meg.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL