SZÓRAKOZÁS

Gundel-Takács Gábor: Bringázni és segíteni sokféleképpen lehet

Szerző:
Szabó Anna
Június 1-jével elindult Magyarországon a PORT.hu Bringacsereprogram, amihez több ismert és népszerű személy is csatlakozott. Farkasházi Réka, Gundel- Takács Gábor és Till Attila is nevét és támogatását adta a programhoz.

 

Június végéig a PORT.hu Bringacsereprogram keretein belül a régi, megunt biciklinket akár 20-60%-os kedvezménnyel egy új Capriolo vagy Cube kerékpár típusra cserélhetjük a kijelölt kerékpár szaküzletekben. Most bárki, aki részt vesz a Bringacsereprogramban nem csak magának, s családtagjainak szerez nagy örömet, hanem nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minél több hátrányos helyzetű kisgyerek is megtapasztalhassa a bringán való száguldás örömét. A PORT.hu Bringacsereprogram a Gyermekmisszió munkáját támogatja, hiszen minden lecserélt 50. bicikli után egy ajándék kétkerekű kerül az alapítványhoz. A kezdeményezés sikerét a szervezők, a sztárok és a Gyermekmissziós gyerekek együtt ünneplik június 29-én a Vasúttörténeti Parkban, ahol különleges programokkal fűszerezve átadásra kerülnek az ajándék kerékpárok.

Gundel-Takács Gábor népszerű televíziós műsorvezető és sportriporter: „Bringázni, és másokon segíteni sokféleképpen lehet. Kölyökkoromban egy ócska, “ruszki” bringám volt, se fék, se lámpa, csak a kontra, amivel nagyokat lehetett farolni és persze időnként “perecelni” a házunk előtti sétányon. Magam bütyköltem ha tönkrement, igaz, ezek még egyszerű szerkezetek voltak, azt se tudtuk, mi az a váltó. De örök élmény volt az a bicaj. Ezt az élményt sokan ismerik és sokan szeretnék, ha olyan gyerekeknek is megadatna, akiknek amúgy nincs esélyük biciklihez jutni. Mert az is élmény, ha segíthetünk, örömet szerezhetünk másoknak. Cseréljünk bringát és cseréljünk szeretetet!”

Till Attila, a televíziózás talán egyik legvidámabb, legvagányabb személye és köztudottan bringa-rajongó: „Nekem is volt kiskamasz koromban több biciklim, amit később elajándékoztunk. Az elmúlt 15 évben, amióta felnőtt fejjel újra aktívan kerékpározom, azóta is volt több bringám, amit szintén odaajándékoztam barátoknak, ismerősöknek. Nagyon jó érzés volt, hogy ebből valakinek haszna van. Fontos lenne, ha a kerékpározás mint közlekedési-, és életforma a gyerekkor után sem szűnne meg. Boldogan csatlakozom egy olyan akcióhoz, amelyben olyan gyerekeket segítünk, akiknek nagy valószínűséggel soha nem adatna meg, hogy saját kerékpárja legyen. Viszont így, ha gyerekként hozzájutnak a bringákhoz és megszeretik azt, akkor jó eséllyel felnőttként többször közlekednek majd kerékpárral, így segítve azt, hogy élhetőbb városokban lakhassunk.”

Jó tudni, hogy a kedvezményt nem a visszavitt bicikli állapota határozza meg - persze a bicikli legyen használható állapotban - hanem a kiválasztott kerékpár típusa. A kedvezmény mértékéről a szaküzletekben és a www.bringacsere.hu weboldalon kaphat bővebb felvilágosítást a vásárló. Szomorú tény, hogy Magyarországon nagyon sok olyan gyermek él, akik eddig soha nem ültek biciklin. A Gyermekmisszió legfőbb célja, hogy megkönnyítse a hátrányos helyzetű gyerekek életét. Táborokat és bringatúrákat szerveznek, de eddig nem állt rendelkezésükre megfelelő számú bicikli.

Farkasházi Réka, televíziós műsorvezető és színésznő, aki gyerekműsorával is folyamatosan koncertezik, két gyermek édesanyjaként azonnal igent mondott a felkérésre, hiszen a programban sok mindent talált, ami fontos számára. „Előadóművészként fellépéseim során nagyon sok kisgyerekkel találkozom, így számomra rendkívül fontos a kisgyerekek testi és lelki fejlődésének támogatása. Nagy örömmel állok olyan ügyek mellé, amelyek ezzel kapcsolatosak. Az én gyermekeim kedvenc sporteszköze a bicikli, jól tudom, hogy a biciklivásárlás milyen kiadásokkal jár, így a Bringacsereprogram nagy segítség a felajánlók részéről a családoknak. Ha azt a mosolyt, amit a gyermekeimen látok bringázás közben, továbbadhatom más gyermekeknek is, akkor már célba ért a kezdeményezés.”

A PORT.hu Bringacsereprogramban résztvevő üzletek és szervizek listáját, valamint az akció további részleteit, feltételeit a következő oldalon tekinthetjük meg: www.bringacsere.hu

 

Háttérinformációk:
PORT.hu: A legnagyobb hazai kulturális programajánló portál. Az oldal célja, hogy segítséget nyújtson a kikapcsolódás megtervezéséhez, és ennek megfelelően a lehető legrészletesebb programajánlókkal fedje le a kultúra különböző területeit. Minden sporttal kapcsolatos eseményt igyekszik támogatni és célja felhívni az egészséges életmód és a sportolás szeretete iránti figyelmet. A PORT.hu elkötelezett a környezetvédelem, az egészséges életmód, a felejthetetlen közös programok és a hátrányos helyzetben lévők segítése mellett.
Velobike Kft: Bogdán Csaba ügyvezető igazgatója elmondta: „Fontos számunkra, hogy a családoknak nyújtsunk segítséget az egészségesebb életmódra való átállás érdekében. Nem csak mint közlekedési eszközt szeretnénk népszerűsíteni a kerékpározást, hanem egy új, egészségesebb életforma fontosságát is előtérbe szeretnénk helyezni ezzel, ezért veszünk részt a PORT.hu bringacsereprogramban. Gyerekkorunk fontos része a biciklizés, ezért kiemelt fontosságúnak tartjuk a Gyerekmissziónak adományozandó kerékpárokat is, amelyekkel sok-sok hátrányos helyzetű gyermek jut ehhez a lehetőséghez.”
Gyermekmisszió: Az Életrevaló Gyermekmisszó 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy rossz szociális körülmények között élő gyerekeknek szervezzenek testet és lelket erősítő programokat. Céljuk mentorálni és támogatni a gyerekeket és olyan programokat biztosítani a számukra, amelyek megkönnyítik a jobb körülmények között élő gyerekekhez való felzárkózást.
„Évente kb. 100 gyermeket nyaraltatunk a dunaszigeti (Szigetköz) Pisztráng ökoparkban, akik olyan programokban vehetnek részt, mint: vízi és kerékpártúrák, öko- és kézműves foglalkozások, ügyességi és sportversenyek, horgászat, lovaglás, hódles, íjászat, népdaltanulás, táncház és közös zenélések a tábortűz mellett.” – mondta el Szenczy Tibor az alapítvány egyik életre hívója és lelkes munkatársa.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL