FOGYÓKÚRA

3 napos zsírégető diéta paradicsommal

Szerző:
Szabó Anna
Az úgynevezett A-vitaminos diéta, mely alacsony kalóriaszámától függetlenül nem fogyaszt az izmokból az A-vitamin miatt, alapját a paradicsom adja. Már három nap alatt is látványos eredményt érhetsz el vele.

 

A diéta összesen három napig tartható, különben hiánybetegségek léphetnek fel egyoldalúsága miatt. A diéta alatt a máj is regenerálódik, továbbá az egész szervezet méregtelenítődik. Nem véletlen, hogy a paradicsom az egyik legközkedveltebb zöldségfélénk, hiszen azon túl, hogy magas az A-vitamin tartalma és jó hatással van a májra, finom is, továbbá magas kálium tartalma erősen vértisztító hatású.


A paradicsomban rákellenes anyag is található, melynek fogyasztása során ellenállóbbá válunk, így kisebb a rákos megbetegedés kockázata. Az A-vitaminos alap diéta másik alapvető alkotóeleme a paprika, melynek nagyon magas a C-vitamin tartalma, főként a csípős fajtából.


Minta étrend

Hétfő


Reggeli: egy szelet vajas rozskenyér két paradicsommal.
Tízórai: egy paradicsom és egy paprika.
Ebéd: paradicsomkrém leves.
Uzsonna: 5 dkg zsírszegény sajt két paradicsommal.
Vacsora: egy paprikából és két paradicsomból készült lecsó.


Kedd


Reggeli: egy szelet rozskenyér pulyka párizsival és egy paprikával.
Tízórai: egy paprika és egy paradicsom.
Ebéd: két paprikából és két paradicsomból lecsó tojással.
Uzsonna: 5dkg zsírszegény túró két paprikával.
Vacsora: két paradicsomból és öt olívabogyóból saláta balzsamecettel.


Szerda


Reggeli: egy szelet rozskenyér 5dkg zsírszegény sajttal és két paradicsom.
Tízórai: egy korpás keksz két paradicsommal.
Ebéd: paradicsomkrém leves.
Uzsonna: két selyemsonka egy paprikával.
Vacsora: két felszeletelt paradicsom 10 dkg mozarellával és olívaolajjal.



A három napos diéta után mindenképpen egy olyan étrendre kell átállni, ami közel áll az ezt megelőző étkezésünkhöz, de a bevitt kalóriamennyiség alacsonyabb, mint a felhasznált kalória. Érdemes az átmeneti időszakban nagyobb mennyiségben zsírégető élelmiszereket fogyasztani. A leggyakoribb zsírégető anyag a koffein, mely a kávéban és teában egyaránt megtalálható, felgyorsítja az anyagcserét és aktívabbá tesz. A jód is jelentős zsírégető. Fellelhető a halakban, kagylókban, lazacban, garnélarákban és a szárított algában. Az eddig felsoroltak mellett ott vannak még a zsírégető hatású gyümölcsök, mely talán a legegészségesebb módja a zsírégetésnek. Ezek a következők: ananász, kivi, papaya, narancs, dinnye, sárgabarack, citrom, ribizli, szilva, cseresznye. A gyümölcsök nem még az a plusz előnyük is megvan, hogy elegendő folyadékhoz juttatjuk szervezetünket, mely szintén nagyon fontos a zsírégetés szempontjából.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL