LELKIPATIKA

Az elengedés ereje

Szerző:
Szabó Anna
Az elengedés a jó irányba történő változáshoz szükséges első lépés. Ahhoz, hogy a vágyott eredményt hozó teremtő tudat és mágneses energiák létrejöhessenek, ki kell ásni az egészségtelen múltbéli mintákat. Ha igazi sikerre vágysz, de nem éred el az áhított eredményt, nagyon valószínű, hogy néhány régi mintád nem szolgálja céljaidat.

 

Az elengedésnek több szintje van, amelye közül az első és legegyértelműbb a fizikai szintű elengedés.

Fizikai elengedés


A mindennapi testmozgás és különféle gyakorlatok rendszeres elvégzése fontos a régi energia kitisztítása és egy új, könnyebb, vonzóbb rezgés létrehozása szempontjából. Ennek számos oka van. Először is felszabadít minden olyan érzelmi traumát vagy szomorú emléket, amelyek esetleg megrekedtek a sejtjeidben és a testedben. Emellett a rendszeres testmozgás segít megszabadulni az életedben jelentkező krónikus nyomástól. A testedet úgy tudod ellazítani, ha mélyeket lélegzel, és rendszeresen mozgatod az izmaidat.


Mentális elengedés


A mentális felszabadulás folyamata saját régi, negatív gondolataid elengedésével kezdődik, de fizikai és emocionális rezgésedre is jelentős hatással van, mivel a lényedben minden mindennel összefügg. Elménk folyamatosan energiát termel, amely mély meggyőződéseinket és a leggyakoribb gondolatainkat tükröző jeleket küldi ki. Minden, amit teszünk és gondolunk, azonnali energetikai következményekkel jár, bár egy kis időbe telhet, amíg mindez a fizikai síkon is megjelenik. Az ismétlődő gondolatok – akár jók, akár rosszak – idézik elő a legkomolyabb következményeket az életünkben – akár akarjuk, akár nem.

A gondolat ereje kétszeresen hat, mert ez a mentális és egyszersmind az emocionális energia forrása is. A negatív önmonológ olyan nehéz érzelmeket hoz létre, mint a lehangoltság és a félelem, amelyek veszélyt jelentenek saját személyes energiameződre. Ha a boldogság rezgését szeretnéd létrehozni, muszáj elengedned ezeket a gondolkodásbeli zsákutcákat. Sokan vészelik át úgy a napjaikat, sőt, akár az egész életüket is, hogy egyszerűen csak reagálnak a dolgokra anélkül, hogy a saját gondolataikkal vagy azok esetleges hatásaival egyáltalán tisztában lennének. Ahhoz azonban, hogy változtass az energiádon és a tudatosságodon, ismerned kell a negatív gondolkodásra utaló jeleket.


A legjobban az érzelmeid árulkodnak. Ha kényelmetlenül érzed magad, szinte kivétel nélkül egy negatív gondolat bujkál a háttérben. Amikor tehát azon kapod magad, hogy félsz, lehangolt vagy, bűntudatod van, zavarban vagy, esetleg csak ideges vagy, kérdezd meg magadtól, hogy mire is gondolsz éppen. Nézz mélyen magadba, hogy megtaláld azt a negatív következtetést, amely ennyire felkavart. Képes vagy megváltoztatni az energiádat azzal, hogy elengeded a régi gondolkodási sémáidat, de ehhez szükséged van némi információra.

A leggyakoribb negatív gondolkodásminta az ítélkezés és a szorongás. Fontos ismerned őket, mert ha nem tudod azonosítani negatív energiád forrását, nem is fogsz tudni változtatni rajta. Meg kell találnod, és el kell engedned a legnagyobb gyötrelmeket okozó mérgező meggyőződéseidet. Ha ugyanis a fő gondolataid negatívak, muszáj elengedned őket, különben az életed soha ne fog pozitív irányt venni.


Ítélkezés


Három fő megjelenési formája – saját magad, a többiek, vagy a tapasztalatok megítélése – egyaránt megmérgezi az általad sugárzott energiát. A kitartó önkritika az alacsony önbecsülés jelét közvetíti egy olyan frekvencián, amely garantáltan a külvilág elutasítását hozza el neked. A helyes cselekedet törvénye világosan kimondja azt is, hogy a mások feletti ítélkezés a saját fejedre száll vissza – olyan ellenséges energiát küld ki a világba, amely akadályokat gördít eléd, miközben a sikeres kapcsolódási pontokat keresed.
Amikor pedig az élettapasztalatid felett mondasz ítéletet, egy idő után egyre kevesebb élvezetet lelsz majd személyes kedvteléseidben, míg aztán már semmi nem tűnik elég jónak vagy különlegesnek ahhoz, hogy boldoggá tegyen. Ez az elégedetlenség mély kútjába taszít, amely minden örömteli energiát megfojt, amelyet sugároznál, és minden örömforrásnak ellenáll, amelyet bevonzhatnál.


Szorongás


Aggaszthat a jövő, az, hogy mit gondolnak az emberek, de akár a múlt is. Bár elég gyakori amiatt aggódni, hogy mi vár ránk, meg kell kérdezned magadtól: Milyen valódi előnye van ennek? Szintén teljesen felesleges mentális aktivitás az, amikor meg akarsz felelni másoknak. Az, hogy az elismerésükre vágysz, pusztán annyit jelent, hogy nem hiszel magadban, és ez a rezgés bizony megálljt parancsol a boldogságodnak. A múlton való rágódás ugyanolyan mihaszna foglalatosság, mint a jövő miatti szorongás, mert teljességgel lerombolja a jelen energiáját. Itt az ideje, hogy elengedd a szorongást, és visszanyerd az erődet. Hagyd magad mögött a boncolgatást, és bízz.


Hajlamos vagy kritizálni magadat vagy másokat? Aggodalmaskodsz, folyton a jövővel kapcsolatban spekulálsz, azon aggódsz, hogy mit gondolnak mások, vagy folyton mindenen rágódsz? Bármelyik mintával tudsz is azonosulni, meg kell próbálnod elengedni.


Megoldás: sikernapló


Írd le a naplódba a negatív gondolataidat, majd helyettesítsd őket egy-egy optimista kijelentéssel. Azt például, hogy „Mi van, ha nem kapom meg ezt az állást?”, azzal, hogy „Mi van, ha megkapom”, vagy azt, hogy „Ha nem kapom meg, akkor majd jön egy másik lehetőség. Minden jól alakul majd.” Először nem is fontos, hogy higgy az új kijelentés igazságában, viszont le kell írnod ezeket a lehetőségeket, hogy beindítsd ezt a fontos változást. Addig folytasd ezt, amíg néhány igazi változást nem tapasztalsz a gondolkodásodban, az érzelmeidben és abban, amit magadhoz vonzol. Mindegy, milyen nehéznek tűnik, tarts ki a régi negativitás elengedése mellett, és nyílj meg az új, optimista gondolkodásmód előtt. A negatív gondolatok elengedése a univerzális törvények követelménye, és ez sorsod megváltoztatásának az egyik legértékesebb eszköze.


Érzelmi elengedés


Sokan nehezen fejezik ki és azonosítják be az érzéseiket. Gyakran éri őket érzelmi sérülés vagy csalódás úgy, hogy nem is adnak hangot az érzelmeiknek,l és így rengeteg negatív energia halmozódik fel bennük, minden irányban durva rezgést sugározva. Ezek az emberek hömpölygő fekete fellegekkel a fejük felett élik az életüket. Ha meg akarsz szabadulni ettől a fekete ködfelhőtől, el kell engedned a múltban kimondatlan érzéseidet. Olyan ez, mint amikor nagy szelektálást végzel az otthonodban, hogy csodás, új dolgoknak csinálj helyet benne. Ha soha nem volt lehetőséged elengedni őket, a régi érzelmek nagyon erős jeleket hozhatnak létre az energiameződben, így blokkolhatják az új eredményeket, és fájdalmas üzeneteket sugározhatnak. Te tudod, hogy melyek azok a dolgok, amelyek még mindig kísérthetnek, vedd hát elő a naplódat, és írd bele ezeket. Írj le minden érzést, amelyet még el kell engedned, de ne foglalkozz velük túl hosszan vagy intenzíven, csak szellőztesd meg őket. Különösen fontos, hogy tudatosítsd magadban azokat a feltételezéseket, amelyeket az adott felkavaró tapasztalattal kapcsolatban tettél. Minden egyes naplóbejegyzés végén tedd fel magadnak a kérdést, hogy milyen következtetéseket vontál le az adott élmény után, amelyeket esetleg most át szeretnél fogalmazni.

Régi érzéseid elengedése mellett az is nagyon fontos, hogy a most felmerülőkkel is tedd meg ugyanezt. Ehhez is használhatod a naplódat. Ha ragaszkodsz olyan negatív érzelmekhez, mint a harag, a neheztelés vagy a félelem, azzal blokkolod a saját energiáidat, és ez jelentős hatással lesz az eredményeidre. Hagyd őket magad mögött, hogy az energiáid kitisztuljanak, hogy nyitott és befogadó légy.


A viselkedésminták elengedése


Mi, emberek sokféle tevékenységben merülhetünk el túlzottan, ideértve az alkoholt, a drogokat, a pletykálást, a cigarettát, az evést, a tv-zést, a szexet, a munkát, stb. Azért tesszük ezt, hogy eltereljék a figyelmünket, hogy beléjük feledkezve elmenekülhessünk a valóság elől. Eltompítjuk az érzéseinket, és ettől jobban érezzük magunkat – legalábbis egy időre. Ez azonban csalóka vigasz. Amikor ilyet teszel, mi elől menekülsz? Milyen fájdalom miatt próbálod zsibbasztani magad? A legmélyebb szinten üresség ez, amely abból ered, hogy elfelejtetted, ki is vagy valójában. Bármilyen fájdalmas élmény vagy bánásmód kényszerített is arra, hogy egészségtelen mintákba menekülj, itt az ideje, hogy foglalkozz ezzel, hogy kifejezd az érzéseidet, felkutasd negatív végkövetkeztetéseidet, és új, egészségesebb és igazabb kijelentések felé haladj tovább.


Bár nehéz megszabadulni ezektől a szokásoktól, próbálj egy-egy alkalommal csak legalább 10 percre leállni velük. Találj ki helyettesítő tevékenységet, és írd le ezeket a módszereket a naplódba. Akár önkényeztető, akár fájdalmas viselkedésmintát gyakorolsz, ne feledd azt az energetikai tételt, hogy minden döntésed alakítja az energiádat. Most is vigyázz arra, hogy ne ítélkezz önmagad felett, ha visszacsúszol a régi, egészségtelen mintákba, mert ezzel is tovább táplálod a negatív tüzet.

Az elengedés megtanulása életre szóló feladat. Mindennap újítsd meg az elhatározásodat, hogy elengeded a múltat, és felhagysz a szorongással. Ezzel utat nyitsz új, egészséges döntéseid számára, amelyek biztosan szikrázóan ragyogóvá teszik az életedet. Amikor magad mögött hagyod azokat a gondolatokat, érzelmeket és viselkedésmintákat, amelyek eddig visszatartottak, felszabadítod az életenergiádat, és ragyogó, csodálatos rezgéssel vibrálsz majd, amelyben az egész világ gyönyörködhet.


A ragaszkodás elengedése


Ha körülnézünk, mindenféle olyan dolgot látunk, amelyhez ragaszkodhatunk: képeket a falon, ékszereket a testünkön, bútorokat a szobában, az autót a ház előtt, és minden olyasmit, aminek a birtoklása büszkeséggel tölt el. A birtoklás ára azonban a ragaszkodás, és nagyon könnyű túlságosan is belefeledkezni abba, hogy van valamink. Ezzel a szükség és a halmozás energiáját küldjük szét, és úgy látszik, hogy minél több tulajdonunk van, annál többre vágyunk. Nem az a lényeg, hogy soha ne akarjunk anyagi javakat, csak figyeljünk oda arra, ha ragaszkodni kezdünk hozzájuk. Először is táplálja azt a meggyőződést, hogy anyagi dolgok boldoggá tehetnek bennünket. Sajnos, amikor azt gondoljuk, hogy rajtunk kívül bármi örömöt okozhat nekünk, kiadjuk a kezünkből a hatalmat, hogy mi magunk tehessük boldoggá magunkat. Ugyanakkor további igyekezetre sarkall, és veszélyesen közel sodor a kétségbeesés energiájához. Mivel mindig többet kell szereznünk, egyszer csak a végtelen erőfeszítés csapdájába kerülünk, hogy szinten tarthassuk magunkat.

Gyakorlat a ragaszkodás elengedésére


Nézd meg a körülötted lévő dolgokat. Mérd fel anyagi javaidat, vegyél egy mély levegőt, és erősítsd meg: „Szeretem ezt, de nincs rá szükségem ahhoz, hogy boldog legyek!”. Elsőre rémisztő lehet, de nagyon sokféle szempontból egészen felszabadító. Idővel olyan belső békét teremt, amely átalakítja a szerzést, és rá fogsz ébredni, hogy a boldogság forrása a saját lelki békéd, nem pedig a holmijaid. Végezd el a gyakorlatot minden tárgyra, amely a birtokodban van, és az általad hozott döntésekre is. Az elengedés varázslata csodálatos dolgokat hoz vissza. Gyakorolhatod a megadás művészetét úgyis, ha elajándékozol egy-két tárgyat. És ne feledd a következő ellentmondást: amikor elengeded a ragaszkodást, mindent megnyersz!



Szeretnél a boldogság titkairól még többet megtudni? Akkor feltétlenül vásárold meg ezt a könyvet!

 

Sandra Anne Taylor - A siker 7 törvénye
(Édesvíz Kiadó)


A boldogság nem jövőbeli esemény, hanem jelenbeli választási lehetőség. A siker pedig nem konkrét végeredmény, hanem életmód.

Sokan érzik úgy, hogy taposómalomban élnek: folyamatosan úton vannak, mégsem jutnak sehová. Belefáradtak, hogy a munkából haza, megbeszélésekről találkozókra rohannak, és minden idejüket és energiájukat végeérhetetlen, lélekölő feladatokra fordítják. Egyik kapcsolatból a másikba menekülnek, és egyik nagy projekt után vágnak bele a másikba, folyton azt remélve, hogy az új áldozatvállalás végre meghozza, amit keresnek. Kétségbeesetten várják a változást, de nem tudják, hogyan idézhetnék elő, ezért állandóan, újra meg újra a régi mintákat ismételgetik.

Ha mindez ismerős, és minden egyes újabb csalódás a régiekre emlékeztet, szedd össze a bátorságodat! Igenis megvan benned az erő, hogy változtass az életeden.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL