ÁLLATI CUKISÁGOK

A kutyaviadalok áldozatai azok a kutyák, akik életben maradnak

Szerző:
Szabó Anna
Mostanában sok viadaloztatott kutyát koboznak el. Ezek a kutyák bekerülnek egy gyepmesteri telepre, ahol egy kennelbe zárva várják a döntést sorsukról. Esetleg meghirdeti őket egy állatvédő vagy állatvédő szervezet és odaírja a kép alá:"kutyázik". Ezért aztán senki nem fogadja örökbe. És amikor lejár az ideje, elaltatják.

 

A másik eset, amikor ez a gyönyörű formás állat megtetszik valakinek, és örökbe fogadják. Kiviszik az utcára, ahol neki megy az első kutyának. És mivel valószínűleg elég domináns a kutya - plusz harci üzemmódba váltott -, nem tudják leszedni a másik állatról, vagy igen, de megeshet, hogy ilyenkor emberek is megsérülnek. Ekkor körbe ér a dolog, és valószínűleg elaltatják.


Konklúzió: altassuk el, mert úgysem lehet belőle kutyát csinálni


Így gondolkodunk. Könnyen szórjuk az ítéleteket. De! Képzeljük el a következőt.Magukat felsőbbrendűnek tartó űrlények elfoglalják a földet. Leigázzák az emberiséget, állati sorba taszítják, és saját szórakoztatásukra gladiátor viadalokat rendeznek, ahol emberek harcolnak egymással. Ölsz vagy megölnek - ez a jelszó. És Te ölni fogsz, mert élni akarsz, mert ez önvédelem, mert nem tehetsz mást, mert rákényszerítenek, és nem lázadhatsz fel, mert akkor azonnal megölnek, stb.


Fogsz ölni? Persze, hogy fogsz! Nap, mint nap, és nem is tudod, hányat ölsz meg, hogy élhess. És akkor, megtörténik a csoda! Valaki kiszabadít, leveszi a láncaidat. Azt gondolod megmenekültél... Egy ketrecben ébredsz. Van némi étel, innivaló, de nem jöhetsz ki. Gyilkosként néznek Rád! Nem érted mi történik körülötted. Te nem akartad ezt, kényszerítettek, Te csak élni akartál. Hát senki nem érti??? Neked nem ez a természeted.

Te nem vagy gyilkos! És akkor megtudod, ki akarnak végezni, mert öltél... Hát senki nem segít? Nincs senki, aki megértemé miért tetted? Valaki, aki nem elítélne, hanem segítene visszailleszkedni az életbe, ahol nem kell ölni... Lenne választásod, hiszen Te ember vagy, és nem gyilkos...Mi lenne, ha ezt meglátná Benned valaki?? Elképzelted? Át tudtad élni? Csak egy kicsit... Nos, a kutyáknál is ugyanez van, csak ott mi döntünk az Ő sorsukról.


Soha ne tégy olyat mással, amit nem szeretnél, hogy Veled megtegyenek!


És amíg a fent leírt fikcióban Te dönthetsz úgy, hogy valahogy megölöd magad, mert ebben nem veszel részt, nekik nincs választásuk. Nekik harcolniuk kell! Nem állítom, hogy mindegyik harcoltatott kutya teljesen rehabilitálható, de az esélyt megérdemlik.


A kutya elsősorban kutya és csak utána kutyafajta


Ha kap alternatívát, hogy kutya legyen vagy harci kutya, biztos lehetsz benne, hogy szívesebben választaná a gondtalan kutyaéletet, mint a rengeteg stresszel járó harcot. Sok munkával és segítséggel igenis van esély arra, hogy CSAK kutya legyen.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL