FOGYÓKÚRA

Az eperdiéta egynapos és ötnapos változata

Szerző:
Szabó Anna
Az eperrel többféle diétát is tarthatsz. Ha gyors sikerre vágysz, akkor próbáld ki az egynapos diétát, ha több napon keresztül szeretnél fogyókúrázni, akkor ízletes és diétás receptjeinket ajánljuk a figyelmedbe.

 

Egynapos diéta


Az eper és a joghurt kiválóan alkalmas egynapos diétára is, mivel gyorsítja a zsírégetést, és remek C-vitaminforrás is egyben. Egyél meg 1 kg epret 5-6 adagra osztva, közte 2 pohár natúr joghurtot. Igyál meg legalább 2 liter nátriumszegény, szénsavmentes ásványvizet vagy gyógynövényteát. Ha másnap mérlegre állsz, láthatod, hogy egy nap alatt egy kilóval lettél kevesebb.


Öt napos diéta

1. nap


Reggeli
1 pohár joghurt 10 dkg eperrel keverve

Ebéd
Tisztítsunk meg 20 dkg spenótlevelet, pároljuk, majd tegyük egy tűzálló edénybe. Közepére üssünk fel egy tojást. Sózzuk és borsozzuk, majd szórjunk rá 15 dkg mozzarella sajtot. Előmelegített sütőben negyed óráig hagyjuk sülni.

Vacsora
Vágjunk félbe 30 dkg epret. 2 evőkanál olajból 1 evőkanál vízzel és citromlével, fehérborecettel marinádot készítünk. Salátalevélre halmozzuk az epret, meglocsoljuk a marináddal, és vékonyra szeletelt füstölt sajtot teszünk mellé. Egy szelet rozs- vagy toast kenyeret fogyaszthatsz hozzá.

2. nap

Reggeli
10 dkg epret négyfelé vágunk, 1 banánt felszeletelünk. Tálba tesszük, összekeverjük 4 evőkanál natúr müzlivel és 2 evőkanál búzacsírával. 2 dl kefirrel leöntjük.

Ebéd

2 szál, karikára vágott újhagymát kevés olajon megpárolunk. Hozzáadunk 1 felkarikázott cukkinit, 2 zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 1 dl passzírozott paradicsommal. Rozmaringgal fűszerezzük, és 2-3 percig pároljuk.

Vacsora
25 dkg epret felszeletelünk, 2 kivit felkarikázunk, 1 jonatán almát kockákra vágunk. A gyümölcsöket összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk.

3. nap


Reggeli
1 pohár joghurt 10 dkg eperrel keverve

Ebéd
30 dkg zöldspárgát sós vízben megfőzünk. Lecsöpögtetjük, hozzáadunk 2 db kockára vágott paradicsomot és ugyancsak 2 db kockára vágott kemény tojást. Öntetet készítünk 1 evőkanál olajból, 1 teáskanál mézből, 2 teáskanál almaecetből és 1 evőkanál vízből. Sóval, borssal ízesítjük. A salátára öntjük, és 20 percig érleljük. Apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Vacsora
25 dkg epret egészen vékonyan felszeletelünk. 15 dkg tehéntúrót összetörünk, majd kikeverjük 1 teáskanál mézzel és 1 evőkanál joghurttal. A krémet a gyümölcsre halmozzuk és megszórjuk 2 dkg, szálasra vágott mandulával.


4. nap


Reggeli
1 pohár joghurt 10 dkg eperrel keverve

Ebéd
Eperkrémleves
1 kg eper, 2-3 dl narancslé, 2 dl tejszín, vagy habtejszín, 5 dl eperjoghurt
Az epret megtisztítjuk és alaposan megmossuk, majd egy mély tálba tesszük. Ráöntjük a többi hozzávalót, és botturmix segítségével krémesre turmixoljuk az egészet. Egy kis mézet is tehetünk bele, pikáns lesz tőle a leves. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk, majd felvert tejszínhabbal, citromfű levelekkel, eperszemekkel tálaljuk.

Vacsora
10-10 dkg epret, málnát és ribizlit összekeverünk.


5. nap


Reggeli
10-10 dkg epret, málnát és gerezdjeire vágott narancsot összekeverünk.

Ebéd
1 fej hagymát olajon megpárolunk. Hozzáadunk 4 zöldpaprikát, 2 szál, felkarikázott sárgarépát és 4 paradicsomot. Sózzuk, és fedő alatt megpároljuk. 20 dkg zöldspárgát sós vízben megfőzünk. Lecsöpögtetjük és a kész lecsóba keverjük.

Vacsora
25 dkg epret felnegyedelünk. Hozzáadunk 1 feldarabolt narancsot és 1 karikára vágott banánt. Összekeverjük, meglocsoljuk 2 evőkanál ananászlével. Meghintjük 2 evőkanál kókuszreszelékkel.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL