UTAZÁS

A világ legfurcsább bevásárlóközpontjai

Szerző:
Szabó Anna
A mai modern világ találmánya a bevásárlóközpont, ahol mindent egy helyen be lehet szerezni. Mivel a bevásárló- és szórakoztatóközpontok világában élünk, és egyre elképesztőbb monumentális létesítmények épülnek világszete.

 

A bevásárlóközpontok mára már komplett szórakoztató egységekké is váltak, hogy minél több időt töltsenek itt a vásárlók. Néhány országban már az extrém ötletek versengése folyik. Dubaiban például síelni is lehet a sivatag közepén a bevásárlóközpont egyik erre a célra kialakított üvegpalotájában, Las Vegasban pedig egy mini Velencében gondolázhatunk az egyik boltból a másikba.

Mall of the Emirates, Dubai

A Mall of Emirates Dubai legextrémebb találmánya. A szórakoztató és bevásárlóközpont az arabok büszkesége. Itt épült fel a híres fedett sípálya, melyet üvegfallal választottak el a létesítmény többi részétől. Így akár egy kávézóból leshetjük, ahogy a hó látványától megfosztott sivatag lakói megküzdenek a számukra ismeretlen természeti képződménnyel. Egyszerre bizarr és vicces látvány.

A bevásárlóközpont egyebek mellett 450 üzlettel, egy kétszintes Varázs bolygóval rendelkezik, mely egy családi szórakoztató park, illetve számos mozival, luxus hotellel, egy 500 férőhelyes színházzal és egy művészeti galériával büszkélkedhet.

The Grand Canal Shoppes, Las Vegas, USA

Las Vegas aztán tényleg az őrület világa. Képesek voltak megalkotni egy mini Velencét, a Canal Grende-vel, a lagúnákkal, velencei hangulattal, gondolákkal. A bevásárlóközpont 199-ben nyitotta meg a kapuit, ahol a mesterségesen kialakított lagúnák között gondolákkal lehet egyik üzletből a másikba közlekedni. A bevásárlóközpont Las Vegas egyik legnépszerűbb szórakozóhelye is egyben, a kaszinók és szórakozóhelyek Mekkája.

Mall of America, Minnesota, USA

Ez a masszív építmény nem csak áruházak sokaságából áll, egy komplett parkkal is rendelkezik, melyben egy kis kápolna is található, házasulandó párok számára. Mióta megnyílt a bevásárlóközpont, több mint 5000 amerikai pár fogadott örök hűséget ebben a mesterségesen kialakított parkban. A Mall of America a világ legnagyobb forgalmát lebonyolító bevásárlóközpont. Évente negyven millióan látogatnak el ide. A hatalmas komplexumban megszámlálhatatlan mennyiségű bolt található. Ha mindegyikben csupán tíz percet tartózkodnánk, akkor 86 órát kellene bent tartózkodnunk. A boltok mellett szórakozóhelyek, színház, golf pálya, repülő szimulátor, aquapark is várja az ide látogatókat.

Beijing Mall, Kína

A Beijing Mall nem csak a világ tíz legnagyobb bevásárlóközpontjának egyike, de különleges formatervezésével, ez az egyik legexkluzívabb, luxus centrum is egyben. A Kínaiak sem akartak lemaradni a világ ranglistájáról, hát építettek ők is egy hatalmas, monumentális bevásárlóközpontot. Ők nem az őrült ötletekre fókuszáltak, mint arab és amerikai társaik, hanem elsősorban a luxust tartották szem előtt.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL