SZÓRAKOZÁS

Mátra fehéren- feketén

Szerző:
Szabó Anna
A Vasúttörténeti Park ezúttal a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület segítségével Magyarország egyik legszebb régióját, a Mátrát és annak specialitásait mutatja be.


Május 14-én, szombaton, a Mozdony Matiné következő állomásán ismét bepillanthatunk egy kis múlt-idézésbe a közkedvelt Vasúttörténeti Parkban. Mátra fehéren-feketén, azaz sakktáblán a Mátra, mézeskalácsból a templomok, várak és múzeumok… mindehhez sakkfeladvány is társul – fehéren-feketén!

A Mátrát játékos formában ismertetjük meg a vendégekkel: a Mátra nevezetességeit kell megkeresni, feladatokat megoldani, illetve a gyerekek szörptúrán, a felnőttek fröccstúrán vehetnek részt a park területén. A gyermekek bepillanthatnak egy üvegfallal határolt méhkaptár dolgos méhecskéinek életébe, és megcsodálhatják a mézeskalács készítést. A játék során értékes nyeremények találnak majd gazdára; többek között a „Vidd el szüleidet egy hétvégére a Mátrába!” szörptúra nyertesei, többen is, egy-egy hétvégét nyerhetnek szüleiknek, testvéreiknek mátrai szállodákba, panziókba, magánházakba számos más meglepetéssel!

A gasztronómia kedvelőit Magos Zoltán szakácsmester, a Mátra hírnöke kalauzolja el a mátrai borok és a gasztronómia rejtelmeibe. A kultúrára éheseknek az apró, hangulatos mátrai falvak bemutatják nevezetességeiket és értékeiket, de ott lesz a 2010-ben ’Év múzeuma’ díjas Mátra múzeum kincsestára is, virtuálisan.

A Vasúttörténeti Parkban az időutazás a gőzmozdonyokkal és a 100 éves fűtőház történetével folytatódik. A régi mozdonyokat kedvelők ezúttal is felszállhatnak a múlt kedves emlékeire, megcsodálva az elfeledett hőskorszak remekműveit. A gyermekek kipróbálhatják magukat a Vasúttörténeti Park sajátos interaktív programjain: a hajtányozásban, gőzmozdonyvezetésben, fordulhatnak a fordító-korongon, vagy utazhatnak egy kört a 850 méter hosszan robogó kerti vasúton. A sok színes programból természetesen a gőzmozdonyok parádéja a fordítókorongon sem hiányozhat.

AZ IDŐJÁRÁS SEM BEFOLYÁSOLHATJA A RENDEZVÉNYT, MERT ESŐ ESETÉN A 3000 M2-ES ORIENT CSARNOKBA KERÜL ELHELYEZÉSRE MINDEN PROGRAMELEM!

További információk és elérhetőségek:

Magyar Vasúttörténeti Park
1142 Budapest, Tatai út 95.

További információért látogass el a Vasúttörténeti Park weboldalára >>

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL