FOGYÓKÚRA

5 ok, amiért a francia nők vékonyak

Szerző:
Szabó Anna
A franciák imádnak enni, mégis a francia nők elegáns és karcsú megjelenése világszerte közismert. Ha te sem akarsz lemondani az élvezetekről, akkor próbáld ki a franciák módszerét!

 

A franciák rajonganak a croissant-ért, a vörösborért és a sajtokért. Ennek ellenére egy felmérés szerint a nők csupán 7 százaléka mondhatja el magáról, hogy többet mutat a mérleg, mint amennyit kellene, illetve az átlagosan 22,9 százalékos BMI-indexszel messze alul maradnak az európai átlagtól. Ez nagyon furcsa, különösen, mivel a franciák híresek arról, hogy szeretnek enni, jókat enni, sőt olyan dolgokat enni, melyekre a fogyókúrázók még gondolni sem mernek. Az itteni étkezések általában 3-5 fogásból álnak, és szinte mindig tartozik hozzájuk egy pohár kitűnő vörösbor is. Hogy lehet, hogy a franciák mégsem gurulnak, mint az amerikaiak? Jobbak lennének a génjeik? Dehogy! A francia nők okosak, és van néhány kifejlesztett trükkjük a kilengések ellensúlyozására. Nem hajlandóak lemondani az evés élvezetéről, mert számukra első helyen van az élvezet. Számukra ismeretlen fogalom az evés miatt érzett lelkiismeret-furdalás. A legtöbb francia nő nem méricskéli magát naponta, nem görcsöl a súlya miatt, nem e téma körül forog az élete. Már ez is egy jó alapelvnek tűnik.


A francia nők 5 titka


1) Naponta csak háromszor étkezz!


A franciák csak háromszor étkeznek naponta, de minden étkezés igazi ünnep a számukra. Legtöbbször a családdal együtt étkeznek, mindig az asztalnál, és soha nem a tévé előtt.


2) Sokfélét, de keveset!

A franciák szeretik a változatosságot és az ízeket. Az étkezés általában három fogásból áll. Ez soknak hangzik, de a franciák jóval kisebb adagokat fogyasztanak, mint Európában bárhol, vagy Amerikában. Ebből a szempontból talán a keleti konyhához hasonlítanak. Az ételadagok 25 %-al kisebbek az átlag európai adagoknál, és ez a főételekre is vonatkozik. Szerintük jobb, ha sokfélét, de mindig csak keveset eszünk.


3) Figyelj a tested jeleire!


A farkaséhség a legádázabb ellenség, éppen ezért kerülendő. A szervezet kiéheztetése nem jó taktika, mert duplán üt vissza. A franciák ezt soha nem tennék. Jellemzően minden francia nő retiküljében lapul néhány szem mogyoró, vagy gyümölcs, hogy csillapítsák az éhséget, amint az első jelet küldi a szervezet. Ha figyelmen kívül hagyod ezeket a jelzéseket, akkor ne lepődj meg, ha egy kis idő elteltével, már ellenállhatatlan sóvárgást fogsz érezni egy kocka csoki, vagy édesség iránt.


4) Vásárolj piacon!


A készétel fogyasztása nem jellemző a franciákra. Ehelyett egy vérbeli francia nő friss alapanyagokat – hús, hal, zöldség, gyümölcs, hal – használ, és azokat is leginkább a piacon szerzi be. Így már a vásárlás is igazi élmény a számukra.


5) Fontos az egyensúly


Kevés francia nőt találni, aki híve lenne a fogyókúrának, vagy aki tudatosan szétválasztaná a fehérjét a szénhidráttól. Ehelyett inkább az egyensúlyban hisznek: ha este hízott libamáj volt a tányéron, akkor a másnap biztos natúr joghurttal indul.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL