SZÓRAKOZÁS

Májusi programajánló

Szerző:
Szabó Anna
Nemcsak a májusi eső, hanem a programok is aranyat érnek. Hisz néhány kivételtől eltekintve, szinte mindig garantált a jó idő, és ezzel együtt a jókedv is. Rengeteg program közül válogathatsz, most a mi kedvenceinket gyűjtöttük egy csokorba!


Veszprémi Gizella Napok
Időpont: május 6-9.

Boldog Gizellára, Szent István királyunk bajor születésű feleségére emlékeznek meg a veszprémiek minden év májusában, Gizella névnapjához kapcsolódva.

 Veszprém, a magyar királynék koronabirtoka, érseki székhely, e patinás, de barátságos s egyben pezsgő egyetemi város a virágnyílással egy időben a vendégváró programokkal nem fukarkodik az idelátogatók előtt.

Még több infó »

 

 


XII. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál
Időpont: május 01.

Rég elfeledett ízek és hagyományok újjáéledésének lehetsz tanúja, és főként élvezője, ha május első szombatján ellátogatsz Gyomaendrődre. A fesztiválon a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei és a térség méztermelői is részt vesznek. A kül- és belföldi kiállítók árusítással és kóstoltatással népszerűsítik termékeiket, és segítik azok ismertebbé tételét. De a szervezők nem feledkeztek meg a jó hangulatról sem, amit nemcsak az alkoholos nedűk biztosítanak, hanem a neves fellépők is (zenekarok, tánccsoportok) segítik.

Még több infó »


 

Egri Bormajális - Tavaszi bor-seregszemle
Időpont: május 01.

IV. Egri Bormajális - Tavaszi bor-seregszemle. Az Egri Borvidék borászainak kiváló nedűit kóstolhatják meg igazi „majálisi hangulatban".


Még több infó »


 

Májusköszöntő Családi Nap a Gödöllői Királyi Kastélyban
Időpont: május 1-2.

Egész nap ingyenes programokkal várják a kicsiket és nagyokat egy vidám, tavaszi hétvégi kikapcsolódásra a Gödöllői Királyi Kastélyban a rendezők. Eljő Ludas Matyi, fellépnek néptáncegyüttesek, lesznek kézműves foglalkozások… és ez a pár program csak egy kis szelete a két napon át tartó rendezvénynek.

Még több infó »


 

Etyek Pincefesztivál
Időpont: május 15-16.

Ha borban az igazság akkor az igazságot - legalábbis májusban mindenképp - évről-évre Etyeken és az Etyek Pincefesztiválon kell keresni! Utánozhatatlan hangulatú falusi borfesztivál, a hagyományok és természetesen a bor tisztelete. Ha csak tehetjük szakadjunk el a hétköznapoktól, a városoktól és dőljünk hátra Etyeken, hogy élvezzük a borok és a programok nívós kavalkádját.

Még több infó »



 

Történelmi íjászverseny Cseszneken
Időpont: május 15-16.

A XVIII. Cseszneki nyár a Bakonyban rendezvénysorozat egyik első programjaként – ha lehet így mondani – az íjászatért rajongók szívét vették célba. Ahogy Nagy Ferenc, az Csesznek Várának Várkapitánya kihirdette:
Adatik tudtára Mindenkinek akit illet:
Hatodik alkalommal meghirdetve!
Zsigmond királyunk neve napjának méltó megünneplésére,
az Úr 2010. évének Ígéret (május) havának 8-dik napján (szombaton) 10 órától,
az Veszprim megyében lakozó, több mint 700 esztendős Cseszneki Várban és közvetlen környékén
Történelmi Íjászverseny rendeztetik,
melyre ezennel meghívatik minden, az íjfeszítés mesterségében járatos férfiember és asszonyszemély, ifjú, hajadon, valamint gyermek, hogy nemes versengésben megmérettetve a legméltóbb közülük elnyerje és egy esztendeig büszkén viselje a
"Zsigmond Király Legjobb Íjásza" megtisztelő címet.

Még több infó »


 

Országos Rétesfesztivál Kiskőrösön
Időpont: május 23-25.

A fesztivál ideje alatt állandó borutca és gasztronómiai bemutatók! 15 pincészet borainak kóstolása bérelhető üvegpoharakból.

Még több infó »


 

Pannónia Fesztivál 2010 – Várpalota
Időpont: május 20-23.

A hivatalos fesztiválszezon-indító dátum ezúttal 2010. május 20-21-22-23., igen, ahogy az már lenni szokott, pünkösd hétvége, hogy a hétfőre se legyen gondod...

A 2009-es őrület után idén kibővült helyszínen, négy napon keresztül számos újdonsággal és csaknem 160 garantáltan feledhetetlen programmal várunk.
2010-ben a kívánságok mellett a tehetségé a főszerep, amelynek jegyében világzenei színpadunkon, ország-világ előtt bárkiis megcsillogtathatja tudását.
A keményebb stílus szerelmesei az idén debütáló metál színpad közelében rázhatják, és először kap külön helyszínt az underground, a house és a dance is!

Még több infó »


 

XIII. Pünkösdi Fesztivál – Csömöri falunapok
Időpont: május 21-24.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Pünkösdi Fesztivál az idén ismét megrendezésre kerül, de az idén csak három napos eseményre kerül sor, így is gazdag program várja az érdeklődőket.

Még több infó »


 

Pálinka Fesztivál
Időpont: május 6-9.

Idén már ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Városháza Parkban a Budapesti Pálinkafesztivál. A látogatók több mint háromszáz féle párlat közül találhatják meg a számukra legfinomabb főzetet, köztük az újdonságként debütáló pálinkakoktélokat. A különleges ízekhez exkluzív program dukál, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan színes és színvonalas fellépők muzsikája garantál a május 6-9. közötti rendezvényen.

A fesztiválra több külföldi zenekar is érkezik, így a francia, immár visszatérő vendégnek számító Palinka, amely az általuk imádott hungaricumról kapta a nevét, és akik ötvözve a jazz-t a swinget, a cigánymuzsikát, igazi pálinkás fesztiválzenét játszanak. De itt lesz az olasz La Tresca, melynek zenéje minden nap üde színfolt lesz a fesztiválon! Az igényes magyar zenekarokból sem lesz hiány, a Kiscsillag már a nyitónapon megalapozza a négynapos, 2010. május 6-9 közötti fesztivál hangulatát.

Még több infó »


 


Török Félhold Fesztivál
Időpont: május 2-7-ig

Az Urál-Altáj vidékéről elvándorolt török nép genetikailag is rokonnak tartja magát a magyarokkal. Számukra kellemes emlék, hogy 150 évig együtt éltünk a Kárpát-medencében. Mégsem ismerjük egymást eléggé, sőt, élnek beidegződött sztereotípiák a török néppel szemben.

Most első alkalommal rendezi meg a Török Iránytű Európába Egyesület a Félhold Fesztivált, hogy a két népet közelebbről megismertesse egymással, valamint elősegítse a kölcsönös kommunikációt. Ezúttal elsősorban a fiatalokat célozzák meg az egyhetes, főleg zenés programokkal, amelyek Pécsett az isztambuli rendezvényekkel párhuzamosan zajlanak Budapesten, Pécs és Isztambul (Európa Kulturális Fővárosai) tengelyében. Szeretnék felmutatni a közös múlt örökségét és különbözőségét, vagyis a szépségét. Helyet kap most a zene minden műfaja a rocktól a dzsesszen át a szúfi dallamokig. Ismert török művészek, táncosok fellépése és gasztronómiai bemutatók, beszélgetések lesznek a Budapest Történeti Múzeumban és a Dürer Kertben (Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL