SZÉPSÉG

Szép, olcsó és egészséges: smink a konyhából

Szerző:
Szabó Anna
Ha gyengéden és természetesen ápolod bőrödet, nincs szükséged minden áldott napon sminkre, bár ez többnyire szokás kérdése. Mi most néhány egyszerű receptet mutatunk meg!


Persze vannak olyan sminkkellékek, amelyeket lehetetlen otthon megfelelő minőségben előállítani, ilyen például az alapozó, a szemhéjpúder és a szemceruza. Ha úgy érzed, hogy szükséged van rájuk, de ragaszkodsz a természetes szépségápoláshoz, csak azt javasoljuk, hogy kérdezz rá a nagyobb drogériákban, milyen alternatívák vannak, mert ma már – kevesen tudják, de – nagyon sok termék közül választhatsz.

 

Ragyogó szájfény

Pillanatok alatt fényessé és ragyogóvá varázsolhatod az ajkadat. Ha természetes alapanyagokból készült rúzsra viszed fel, annak színe mélyebb árnyalatban játszik majd.

Hozzávalók:
1 teáskanál kakaóvaj
½ teáskanál kókuszolaj
1 teáskanál mandulaolaj
½ teáskanál méhviasz
1 teáskanál Aloe vera gél

Elkészítése:
A kakaóvajat, a mandulaolajat és a méhviaszt gőz felett olvaszd fel, az edényt húzd le a tűzről, majd add hozzá az aloé gélt. A masszát alaposan keverd össze, töltsd makulátlanul tiszta üvegcsébe, és mielőtt lezárnád, hagyd teljesen kihűlni.

 

Céklás ajakpirosító

A céklából remek málnaszínű ajakpirosító készíthető. A főtt céklát le kell reszelni, hogy kinyerjük a levét (ebből a szükségesnél többet készíts), vagy bioboltokban kapható, vegyszermentes céklalevet használj.

Hozzávalók:
2 evőkanál mandulaolaj
10g méhviasz
1 evőkanál céklalé
4 csepp borsmenta-illóolaj

Elkészítése:
Az olajat és a méhviaszt gőz felett olvaszd fel. Az edényt húzd le a tűzről, és a tartalmához fokozatosan, kiskanalanként add hozzá a céklalevet, míg el nem éred a kívánt színt. Villával alaposan keverd össze. Add hozzá a borsmentaolajat, keverd át, majd töltsd makulátlanul tiszta üvegcsébe.

 

Rózsás ajkak rúzs

Hozzávalók:
75ml olívaolaj
1 evőkanál jojobaolaj
45g szárított, aprított báránypirosító-gyökér
20g méhviasz
9 csepp rózsa-illóolaj

Elkészítése:
A kétféle olajat gőz felett tíz percen keresztül melegítsd. Az edényt húzd le a tűzről, a tartalmához add hozzá a báránypirosító-gyökeret, és hagyd ázni fél órán keresztül, hogy kioldódjanak a gyökér színanyagai. Ezután az oldatot szűrjük át, a gyökérmaradékot komposztáljuk. Az olajat gőz felett olvasszuk össze a méhviasszal, majd a tűzről lehúzva csepegtessük hozzá a rózsaolajat. Öntsük makulátlanul tiszta üvegcsébe. Lezárás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Zsályás szempillabalzsam

Ezt az olajat a szemöldöködre is kenheted, ha fényessé szeretnéd varázsolni. A zsálya enyhén sötétítő hatást fejt ki, így lehet, hogy idővel kevesebb szempillafestékre vagy szemceruzára lesz szükséged.

Hozzávalók:
25g friss vagy 10g szárított zsályalevél
75ml tisztított csapvíz, ásványvíz vagy esővíz
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítése:
A zsályát szórd egy edénybe, önts rá vizet, és forrástól számított tíz percig főzd. A keveréket hűtsd és szűrd le. A folyadékból egy evőkanálnyit tegyél egy vékony nyakú palackba, add hozzá az olívaolajat, és alaposan rázd fel. A balzsamot használat előtt minden alkalommal fel kell rázni, hogy elvegyüljenek egymással a vizes és olajos alkotóelemek. Esténként, lefekvés előtt egy tiszta szempillaspirállal kend a szempilládra.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL