SZÓRAKOZÁS

V. Közlekedésbiztonsági Nap a Vasúttörténeti Parkban

Szerző:
Szabó Anna
Nem lehet elég korán elkezdeni… A Vasúttörténeti Park most április 30-án 5. alkalommal rendezi meg a Közlekedésbiztonsági Napot, azzal a céllal, hogy már egészen kicsi kortól játékos formában tanítsák meg a gyerekeknek azt, hogyan közeledjenek „földön, sínen, alagútban”.

 

A Vasúttörténeti Park a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését tűzte ki célul, ezt kiemelve hívta létre 2007-ben a Közlekedésbiztonsági Nap elnevezésű rendezvényét, melynek keretein belül, szórakoztató formában valósítja meg ezt az elképzelést. A vasúti közlekedésre vonatkozó alapszabályokat „játszva” tanulhatják meg a kicsik, amely kibővült a közúti közlekedés és a kerékpározás szabályainak gyakorlásával.

A Közlekedésbiztonsági Napon a Park interaktív programjain túl lesz Mini KRESZ Park, a Magyar Autóklub – Schwinn Csepel Kerékpáros Ügyességi Pályája, míg a Magyar Kerékpárosklub kerékpáros KRESZ tesztekkel, szülőknek szóló praktikus tanácsokkal és gyermekek részére szervezett gyakorlati ügyességi versenyek szervezésével járul hozzá a programhoz.

 

A Mini KRESZ Park kis sofőrjeinek 15 perces KRESZ oktatáson kell részt venniük, mielőtt a kis autók volánjai mögé ülnek. A közlekedési teszteket helyesen kitöltők között apró ajándékok kerülnek kisorsolásra.

A kerti vasút gyermek utasai egy 10 kérdésből álló kvíz kitöltésével bizonyíthatják a vasúti közlekedés szabályaiban való jártasságukat.

A Magyar Autóklub – Schwinn Csepel Kerékpáros Ügyességi Pályáján a gyerekek nem csak próbára tehetik képességeiket – a kifejezetten erre a célra felállított pályán – az egyensúlytartásban, a kormányzásban, a megfelelő sebesség megválasztásában, és felvehetik az ún. „részeg szemüveget” is, így könnyedén gyakorolhatják be a kerékpár biztos kezelését. Ezen túlmenően bemutatót láthatunk a KRESZ előírásainak megfelelő kerékpár felszereléséről.

A fenti plusz programelemek a Közlekedésbiztonsági Napon ingyenesen vehetők igénybe április 30-án.

A rendezvényhez szakmai partnerként csatlakozik az ORFK-OBB is, az április 4-26. között a Magyar Kerékpárosklubbal közösen szervezett „Együtt közlekedünk - Közös összefogás a biztonságos kerékpározásért” kampány apropójából.

Cím: 1142 Budapest, Tatai út 95.,

Látogass el a Vasúttörténeti Park honlapjára,
és ismerd meg közelebbről őket >>


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL