FOGYÓKÚRA

A dél-afrikai törzsek titka az éhség ellen

Szerző:
Szabó Anna
A fogyókúrás módszereknek se szeri, se száma. A Föld minden szegletében kutatják az étvágycsökkentés és zsírégetés titkát, Dél-Afrikában épp úgy, mint hazánkban. A hoodia az afrikai kontinens titkos fegyvere az éhség elűzésére.

 

Az egyenlítőhöz közel, a kietlen és forró sivatagban van, hogy napokig ki kell bírni élelem nélkül. A száraz időszakban nem sok lehetőség kínálkozik se a táplálkozásra, sem a szomjoltásra. Az ősi dél-afrikai törzs, a khoisanok tagjai évezredek óta ismerik a titkot, ami nem más, mint egy kaktuszhoz hasonló növény, a hoodia gordonii. Ez a sivatagi növény képes rá, hogy olyan jelet küldjön az agynak, miszerint elegendő tápanyag van a szervezet számára, még akkor is, ha ez a valóságban nem igaz. Így aztán akár több napig is bírják élelem nélkül, mivel a hoodia elűzi a kínzó éhségérzetet.


Győzd le te is az éhségérzetet


A hoodia fogyasztása során, természetes módon szűnik meg az éhségérzet, a szervezet megelégszik azzal, amije van, illetve tartalékait kezdi felhasználni. A növény hatóanyaga a csodamolekulaként is emlegetett p57, amely a glükóz hatását utánozva hat az agy idegsejtjeire. Ebből por állagú készítmény is kapható, de kapszula formában is ismert. A kísérletek során bebizonyosodott, hogy azok, akik fogyasztották a kaktusz kivonatát, akár 1000 kalóriát is spóroltak naponta. A hoodiát por formájában a legegyszerűbb joghurtba, vagy gyümölcsitalokba keverve fogyasztani.


Étvágycsökkentő hoodia turmix


Ha szeretnéd tompítani az éhségedet, próbáld ki az egyszerűen elkészíthető, és ízletes gyümölcs- vagy zöldségturmixot hoodiával.

Hozzávalók
15 dkg felaprított tetszés szerint összeválogatott gyümölcs, 1 dl zsírszegény tej, 3 evőkanál fehérje italpor, 1 teáskanál méz, 200 mg hoodia por.

Elkészítése
A felaprított gyümölcsöket krémes állagúra turmixoljuk a tejjel, a fehérjeporral, a mézzel és a hoodia-porral. (nagyon finom sós ital is készíthető zöldségekkel, és tej helyett 100 %-os paradicsomlével.


Farkaséhség ellen afrikai vörös tea


A hoodia mellett van még egy természetes növény, mely ugyancsak Afrikából származik, és hatékonyan csökkenti az éhségérzetet, és az édesség iránti vágyat. A rooibosból (afrikai vörös tea) készült főzet Dél-Afrika másik nagy kedvence, nemzeti italként fogyasztják. Édes, gyümölcsös íze elűzi a csokoládé és más édességek iránti vágyat. További előnye, hogy a tea nem tartalmaz sem koffeint, sem pedig cserzőanyagot, éppen ezért nagyon jó alternatíva víz helyett is.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL