Teremtőerő és Hatalom

 

Teremtőerő és Hatalom

Teremtőerő

A fáraók korában, Egyiptomban számos elképzelés élt egymás mellett a világ keletkezéséről, azonban az egyhez kötődő képzet az összes teremtés elképzelés közös magját alkotja. A teremtő isten egymagában viszi végbe a teremtést, a különböző verziók szerint különböző módokon. A teremtő isten egyszerre testesítette meg a férfi és női princípiumot, ezért a világ keletkezésének első pillanatában egymaga képes volt az első istenpár, Su és Tefnut létrehozására.

Az 1-es szám alapján benned is hatalmas teremtőerő van, melyet a tehetséged sokszínűségével többféle módon is megnyilváníthatsz.

Hatalom

A négyes szám, hasonlóan a hármashoz a teljességet szimbolizálta. Az egyiptomi emberek mindennapjait áthatotta a Nílus folyását követő észak-déli irányultság, de ugyanolyan elsődleges fontosságú volt számukra a nap pályáját követő kelet-nyugati tájolás is. A négy égtáj fontossága, az égbolt „négy része” sok rituáléban is megjelenik, amikor például négyszer ismételnek meg egy szertartást. Ilyen volt például, amikor az uralkodó a koronázásakor és más ünnepeken négy nyilat lőtt ki vagy négy madarat röptetett négy különböző irányba. A szertartás a fáraói hatalom teljességét volt hivatott kifejezni, amely így szimbolikus módon a világ minden pontját birtokba vette.

A 4-es szám alapján számodra fontos a hatalom, és meg is vannak benned az ehhez szükséges tulajdonságok. Vezetésre születtél.

Vissza a számokhoz>>>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL