PASISZEMMEL

Kicsikém, az exed még mindig családtag!

Szerző:
Szabó Anna
Az, hogy a szakítás után egy darabig összefeküdtetek… az még hagyján. Az, hogy tartjátok a kapcsolatot… az is rendben van. Na de az, hogy az őseid még mindig az ő nevén szólítanak!


A volt pasikkal és csajokkal folyton csak a gond van. Kivételek persze itt is akadnak, méghozzá a szakítás után még szexelős felállás. Az elszakadáshoz idő kell, de a test semmibe veszi a lélek kívánságait, ő csak makacsul követeli azt, ami kijár neki. Szex az ex-szel, körbejártuk már párszor, inkább ugorjunk. Még annyit hozzáfűznék: nem hiszem el, hogy ne lenne olyan férfi vagy nő, aki legalább egyszer ne bújt volna vissza a volt kedves paplanja alá. Bizony, Hölgyek, még Ti is. De dobjunk rá pokrócot, mint egyenetlen focipályán a pattogó labdára, és fogadjuk el, hogy mindenkinek van személyes történelemkönyve. A lapokra pedig a múlt írt különböző színű tintákkal. Ám a „szerző” akár úgy is gondolhatja, hogy nem tesz pontot az utolsó mondat végére; sőt, hátlapot sem tervezett. Így megmarad a lehetőség neki, hogy alkalmanként belefirkáljon a jelenbe is – másnak, pontosabban másoknak a jelenébe. Te meg már ettől megutálod a fickót, anélkül, hogy valaha is egy szót váltottatok volna.

 

Hogy is hívnak, fiacskám?

Sok múlik azon, hogy az elődöd mennyi időt töltött a csajoddal, ez ugyanis nagyban meghatározza, hogy milyen mélyen sikerült beépülnie a famíliába. Gyakorlatlan férfiak sűrűn elkövetik azt a hibát, hogy túl hamar hazaviszik a választottjukat, ezzel a gesztussal is próbálva megnyugtatni a szülőket, hogy kicsi fiacskájuk nem lesz majd magányos, mogorva vénember. De mindez fordítva is igaz. Ha a lány úgy érzi, hogy a kardtól és lótól eltekintve rengeteg közös vonásod van álmai hercegével, akkor igyekszik majd téged minél előbb bemutatni az apjának és anyjának, jelezvén, hogy az ő kis tündérkéjük is képes egy normális pasit kifogni. Apró bökkenő, ha a szülők már az elődödről is ezt gondolták, s mindezt főként arra alapozták, hogy milyen sokáig alkottak egy párt a fiatalok. Így aztán neked, mint új belépőnek, a kapcsolat hajnalán el kell fogadnod, hogy anyós- és apósjelölted gyakran az ex nevén szólít majd. Akadnak olyan férfiak, akik ezt nehezen emésztik meg, de a belátóbbja csak elnézően mosolyog, amíg kedvese vöröslő fejjel javítja ki a hibázó szülőt.

 

Műszerészek(sz)

Azon túl, hogy már a neved megjegyzése is komoly erőpróbát jelent a barátnőd mamijának és papijának, a helyzet még lehet sokkal rosszabb. Ahogy annak már párszor hangot adtam, úgy a férfi sem érthet mindenhez, ám akadnak olyanok, akik már akkor kapcsolási rajzokat készítettek, mikor másnak még az ovis jele élethű ábrázolása is nagy nehézségeket okozott. Ez a típus különösen kellemetlen ellenfél. Pláne akkor, ha a Te műszaki érzéked meg veszélyesen közelít a nullához. Akaratlanul is kissé megalázó helyzet, ha időről időre végig kell hallgatnod a szerelmed szüleitől, hogy teszem azt „a Katika előző barátja nagyon ügyes fiú volt, azt a ledlámpás polcrendszert ő csinálta egyedül”. Neked meg jut a hallgatás, és azzal próbálod vigasztalni magad, hogy legalább a reggeli teába elég cukrot raktál. A legrosszabb, ha az ősök házi szerelőként foglakoztatják a lányuk exét, azaz ha bármi elromlik otthon, akkor őt hívják elsőnek. Márpedig így folyamatos lesz a jelenléte, ami rivális Pasiszemmel annyira nem nyerő dolog.

 

Csak beugrott egy picit…

Ebből is látszik, hogy a kísérteteken túl a volt fickók is lehetnek visszajárók. Ehhez még az sem feltétlenül kell, hogy a szerszámosládája legyen a legjobb barátja. A mi fajtánk ravasz. Ha a részéről nagy volt a szerelem a mostani nőddel, és a szakítást sem ő kezdeményezte, akkor számára a szülőkkel való kapcsolattartás nagyszerű alkalom lesz arra, hogy a kedvesed közelében maradjon. Azt hiszik, hogy ez nem nyilvánvaló, de egy férfi tudja, milyen a másik, és könnyedén átlát rajta. „Véletlenül épp erre jártam, gondoltam, beugrom megnézni, hogy vannak a néniék” – na persze, hapsikám, tudod, kit etess ezzel! Ez lefordítva annyit jelent, hogy „jól kifaggatom őket, hogy tudjam, nem szabad-e a pálya a lányuknál”. Szerencsére ezt a legtöbbször a nőd sem nézi jó szemmel, és ezért igyekszik meggyőzni a szülőket arról, hogy ideje lenne nekik is lezárni azt, ami neki már sikerült. Persze ezúttal is igazságtalan lenne, ha nem venném figyelembe, hogy nem csak a gyengédebbik nemnek lehetnek exei.

 

Mint az én anyukám…

A saját édesanyád ebből a szempontból simán hátba támadhat téged. Sőt, nem árt, ha a rokonságod egész női ágán rajta tartod a szemed. De elsősorban tényleg az imádott anyukák azok, akik szeretik tartani a kapcsolatot az exeiddel. Ők egyébként nagyon érdekes jellemfejlődésen mehetnek keresztül. Amikor úgy jössz össze a csajjal, hogy a kedvéért dobtál valakit, akkor megkapod otthon, hogy „az a kis kurva be nem teheti a lábát ide”, ha meg aztán később vele is szakítasz, akkor jön az anyai zokogás, hogy „pedig már úgy megszerettem azt a kicsi lányt”. Köszi mami, ezt hogy tegyem zsebre? Az anyukák ráadásul különböző merényleteket terveznek és szerveznek meg ellened. A tudtod nélkül például meghívják ebédre a volt nőd, vagy ha mondjuk közben gyereke lett, akkor egy kis babázás céljából invitálják meg. És rafináltak, mert általában ezt neked már csak utólag tálalják, lásd „ugye nem baj, hogy elhívtam a Klárikát?”. Meggyőződésem, hogy örömüket lelik abban, ha az orrod alá dörgölhetik, hogy mi történik a különböző exeiddel. Az Anyu Információs Központ kéretlenül is tájékoztat, hogy épp melyik volt csajodat jegyezték el, vagy melyik költözött ki külföldre az utódoddal. Hát nem imádnivalók?

 

Mint a legjobb barátnőm…

Az előbb említettem, hogy az egész női rokonságot óvatosan kell kezelni. Különösen igaz ez, ha lánytesód van. Nagyjából ugyanaz lesz a helyzet, mint az anyukáknál, csak a húgod vagy nővéred egy jó barátnőt láthat az exedben. A közösségi oldalak remek táptalajt adnak az ilyen csajos haverkodásnak, és egyszer csak azt veszed észre, hogy a testvéred diplomaosztóján az egyik korábbi nőd is felbukkan. „Szoktunk néha dumálni a neten, aztán elhívtam” – súgja a füledbe lánytesód, neked meg a bősz bólogatáson kívül más nem jut az eszedbe. Ezek az akciók addig annyira nem meredekek, amíg nincs senkid, de ha még akkor is folytatódnak, mikor új „asszonyt” viszel a házhoz, az azért már kicsit durva. Hölgyeim, zárszóként arra kérnélek Titeket, hogy osszátok meg velem a hasonló, akár kellemetlen, akár mókás, az „exem és a családom” élményeiteket. A hozzászólásaitokból majd kiderül, hogy csak Pasiszemmel csípős az ilyesmi, vagy ezúttal egyezik a véleményünk.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL