FÉSZEK

Színezd át életedet a Feng Shuival!

Szerző:
Szabó Anna
Megérkezett a tavasz. Körülöttünk minden él és növekszik, harsányan virul. Légy nyitott és alkalmazd tudatosan a színek jótékony energiáit, ismerd meg ártó hatásaikat, hogy képessé válj a változásra, a változtatásra, és ezáltal fokozd vitalitásodat.


Bányász Imréné Marika Villő okleveles Feng Shui tanácsadónktól
idekattintva tudsz kérdezni >>
 

„A színek,
a lélek mélyének forrásából feltörő hangzatok.”

Mikor megpillantunk valakit vagy belépünk egy helyiségbe, egy kertbe, az első benyomást a színek kisugárzásából nyerjük.

A színek alkotta csít, az életető energiát a környezetünkben formáljuk, alakítjuk és akkor lesz törekvésünk sikeres, ha az átrendezett térben nyugodtabbá válunk, elégedettebbek leszünk, azaz jól érezzük a magunkat.


A színekkel befolyásolhatjuk hangulatunkat

A Feng Shui öt elem tana segít neked abban, hogy a saját elemed szerint öltözködj és ezáltal hosszútávon képes legyél stabilizálni erőidet.

A számodra kedvező színek viselése során növekedni fog önbizalmad, döntéshelyzetekben határozottabbá és hangulataidban kiegyensúlyozottabbá válsz, összességében harmonikusabb leszel.

Tavaszváró  Feng Shui ajándékok!
Játssz és nyerj!

A  nyertes jutalma:
Otthonának színterve alaprajzon a Feng Shui életterületek szerint. A nyertes és családja GUA számának meghatározása. A nyertes személyének kedvező illóolaj és füstölő szett.

Tovább a kérdőívhez >>


Öltözködj elemed színei szerint!

Fa elemű személyek számára előnyös színek: zöld, kék, fekete.
Tűz elemű személyek számára előnyös színek: piros, vörös, bordó, bíbor, lila, zöld.
Föld elemű személyek számára előnyös színek: sárga, narancssárga, barnák, rózsaszín, piros, vörös, bordó, bíbor, lila.
Fém elemű személyek számára előnyös színek: fehér, bézs, szürke, arany, ezüst és a fém színek, sárga, narancssárga, barnák, rózsaszín.
Víz elemű személyek számára előnyös színek: kék, fekete, fehér, bézs, szürke, arany, ezüst és a fém színek. 

(Ha nem tudod milyen elemű vagy a Feng Shui szerint, kérdezd meg tőlem itt a Női Portál Feng Shui szakértői oldalán, vagy a honlapomon www.wix.com/harmonikusvilag/fengshui)


Az otthon helyiségeinek színei

Környezetünk színvilága, ezen belül is azok a helyiségek, ahol tartózkodunk, meghatározzák közérzetünket, hangulatunkat.
A Feng Shui tanai szerint, a pihenést és nyugalmat szolgáltató terek a Jin, míg az aktív tevékenységek terei Jang jellegű kialakítást igényelnek. A helyes színválasztáskor azonban nem csak a Jin-Jang jelleget, hanem az életterületek számára kedvező színeket is figyelembe kell venni.

A színeket a fény kelti életre, ezért kiteljesedésükhöz a fény jelenléte elengedhetetlenül fontos. Fény nélkül elhalnak a színek, elszürkülnek, a teljes sötétségben pedig megszűnnek létezni.

Az előszoba legyen kedves és meleg színösszetételű, az életterülethez igazodó. Legyen kellően világos vagy mesterségesen megvilágított, ahova jó belépni. Gyakori probléma a napjainkban épülő lakások esetében, hogy vagy nincs, vagy meglehetősen kicsi az előszoba. A szűk térérzetet, a megfelelő színek alkalmazásával kis mértékben tágítani lehet.
Térnövelő praktikák az előszobában: a falakat fesd világos színűre, az életterületnek megfelelően (fehér, bézs, halvány szürke, vagy bármely szín halvány árnyalatára).
Emellett, ha sötétebbre burkolod a padlót, a falakhoz képest, azzal felfelé és oldal irányban is tágítod a teret.
Mikor a hátsó fal és a padló a sötétebb árnyalatú az oldalfalakhoz képest, a helyiség széltében érződik tágasabbnak.
A kék és fekete árnyalatok kerülendők minden életterületen és minden helyiségben a padló és a mennyezet színeként, mert a víz elem színei. Hasonlóan a vízhez, hullámzó bizonytalanságérzetet keltenek, és ingatag életvitelt teremtenek, azokon az életterületeken, ahol mégis alkalmazzuk.

A nappali aktív tevékenységekre alkalmas, de kényelmes legyen. Ezen a területen élénkebb és vidámabb színeket használjunk, figyelembe véve az életterület adta lehetőségeket.

Sárga szín a nappaliban: fizikai szinten segíti mozgásba hozni a dolgok áramlását. Társasági összejövetelekkor megkönnyíti a kapcsolatteremtést, a társalgást. Túl sok ebből a színből ingerelheti az embereket és vitát gerjeszthet.

Narancssárga szín a nappaliban: felpezsdít és örömtelivé tesz, fokozza a társaság iránti érdeklődésünket és általános aktivitásunkat.

 

Az étkező kialakításában támogassa a feladatának megfelelő tevékenységet, az étkezést, azaz az energiák szájon át történő felvételét. Színei vidámak és melegséget árasztóak legyenek. Vigyázz, ha túl erős és vibráló színösszeállításokat alkalmazol, azzal vitát, veszekedést gerjeszthetsz.

Sárga, narancssárga színek az étkezőben: serkentőleg hatnak étvágyunkra.

Vörös, bordó színek az étkezőben: ösztönzőek és aktivitásra buzdítanak, az élet anyagi oldalát, a bőséget jelentik, érettséget és melegséget sugároznak.

Kék és zöld színek az étkezőben: érdemes ismerni, hogy a kék és zöld színek csökkentik étvágyunkat. Aki fogyókúrázik, az kerülje a sárga és narancssárga vagy vöröses színű asztalterítőket.

 

A dolgozószoba színeinek kialakítása szintén függ attól, hogy mely életterületen található, hogy milyen jellegű munka tevékenységet folytat valaki.

Sárga szín a dolgozó szobában: mértékkel használva oldja a belső feszültséget, ezáltal elűzi a negatív gondolatokat és hasznos tanulási zavarok esetén. Erősíti az idegrendszert és fokozza a vérkeringést. Napi szinten, a túl sok és túl erős sárga színű helyiségben tartózkodás ártalmas lehet, mert növeli a gyomorsav termelésünket, ami hosszú távon gyomorproblémákhoz, fekélyhez vezethet.

Narancssárga szín a dolgozó szobában: az energia, a pozitív gondolkodás, az ötletek színe, tehát bátran alkalmazható egy otthon kialakított munkahely vagy iroda esetében.

Lila szín a dolgozó szobában: azok számára javasolt, akik valamilyen alkotó jellegű vagy ezoterikus munkát végeznek.

 

A hálószoba az éjszakai pihenés, feltöltődés helyszíne. Legyen kellemes, megnyugtató, befogadó jellegű, mert itt a visszafogott és sötétebb tónusokra van szükség. A tükör, mely víz elemű, igen ártalmas, ezért kerülendő. Zavarja a nyugodt alvást és veszekedést szíthat az ágyban.

Rózsaszínes tónusok a hálószobában: a romantika, a nőies energiák, az önzetlenség, a feltétel nélküli szeretet és az odaadás kifejezői. A kiegészítőkhöz, mint függönyök, díszpárnák, szőnyegek, lámpaburák, csodálatosan illik egy-egy mélyebb tónusú mályva és bordó árnyalat. Ezek a színkombinációk a félelem oldásának bevált eszközei.

Bíbor és bordó színtónusok a hálószobában: ezek a színek rokon és pasztell színtónusok mellett, kis mennyiségben a kiegészítők szintjén kedvezően hatnak. Fokozzák emberszeretetünket és megkönnyítik a hétköznapi apró, de nehéz dolgok elfogadásának szeretetét is. A bíbor az áldozatos szerelem színe.

Lila és ibolya színtónusok a hálószobában: érzelmi töltést varázsolnak a hálószobába, segítik az ellentétek áthidalását, illetve képesek megsemmisíteni az esetleges ártó erőket.

Barna színtónusok a hálószobában: növelik a biztonság és stabilitás érzetünket. Azon időszakokban mikor túlpörgetettek vagyunk, lelassít és földközelivé tesz. Napjainkban a kevésbé divatos színek közé tartozik, azonban mégis elegáns összeállítást lehet alkotni egy kis bézs vagy arany, bronzos díszítésű kiegészítőkkel, mint ágytakaró vagy díszpárnák. 

 

A gyerekszoba színválasztásakor figyelembe kell venni a szoba kettős, olykor hármas funkcióját. Alvás, játék és tanulás. Elsősorban az életterület határozza meg a falak és az egyéb kiegészítők színét. Javasolt a színek használatát kiegészítve, paravánnal vagy függönnyel elválasztani az ágy és a tanulórész vagy az íróasztal területét. Így nem okoz a gyermekben feszültséget, ha tanul és rálát az ágyára, mert úgy érzi, pihenni volna jobb, vagy fordítva, mikor pihenni szeretne, de nyomasztja, hogy vajon elvégezte-e a feladatait maradéktalanul.

Pasztellszín a gyerekszobában: a legjobb választás. Néhány apró és vidám kiegészítővel, mely illeszkedik az alaptónusokhoz, gazdagíthatjuk az összhatást.

 

A fürdőszoba színe igazodjon a benne folyó vizes tevékenységhez és az életterülethez, melyen található. Közismert azonban, hogy a színek befolyással vannak hőérzetünkre is. Azonos hőmérséklet esetén, egy hűvös kék színűre festett fürdőszobában hamarabb kezdünk el fázni, mint a barack vagy a rózsaszínűre festett falak között.

Vörös szín a fürdőszobában: kerülendő, mert ez a tűz elem színe és károsan, gyengítően hat a vizes tevékenységet szimbolizáló helyiségben. Sőt feszültségeket gerjeszthet azon az életterületen, ahol a tűz színeire festett fürdőszoba elhelyezkedik.

Kék szín a fürdőszobában: megnyugtat, ellazít, lecsendesít.

Fehér szín a fürdőszobában: a tisztaság, a megtisztulás, a méregtelenítés színe. Csak önmagában ez a szín nem kedvező, mert erőteljes Jang energiákat képvisel. Javasolt kiegészítőkkel színesíteni az egyensúly teremtés érdekében, sárga, narancssárga, rózsaszín vagy barna árnyalatokkal.

Zöld szín a fürdőszobában: stressz oldó, nyugtató, biztonságérzetet keltő, a remény, az egyensúly színe.

A következő alkalommal megismerheted, miként születhet újjá kerted a Feng Shui és a színek segítségével.

Sok szeretettel,

Bányász Imréné Marika
okleveles Feng Shui tanácsadó

www.wix.com/harmonikusvilag/fengshui

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL