SZÉPSÉG

Zodiákus szépségek

Szerző:
Szabó Anna
Tudtad, hogy csillagjegyed befolyásolja külsődet is? Bizony, bármily meglepő ez még arra is hatással van, milyen frizura vagy smink előnyös számodra.

 

Kos

Mint mindenben, a szépségápolás terén is, rohanó élettempójához igazodik. Bátor és merész lénye azonban nőiességére szintúgy rányomja bélyegét: szereti a gyors, pikk-pakk elkészíthető frizurát és sminket, ami semmi esetre se legyen átlagos. Inkább feltűnő és különleges, mint ő maga!
Színe: piros

 

 

Bika

Hosszú, rebegő szempillák és hosszú, hullámos hajzuhatag. Ha ilyet látsz, és mindez világos haj- és bőrszínnel párosul, akkor kezdj el gyanakodni, hogy Bika hölggyel hozott össze a sors. Imádja a nőiességét hangsúlyozni, de nem kirívó módon. Bár imádja a színeket, keveset kísérletezik, mert amint megtalálja az egyéniségéhez illőt – ami többnyire földszín – amellett hűségesen kitart. Visszafogott, meleg árnyalatokat használ, és a szempillaspirál mellett a szájkontúrceruza kötelező darab nesszeszerében.
Színe: zöld, sárga

 

 

Ikrek 

Az előző jeggyel ellentétben, az ő lételeme a kísérletezés: egyszerűen mindent ki akar próbálni puszta kíváncsiságból. Van esetleg olyan ismerősöd, akit nem láttál még – jó esetben – egy hónapnál tovább ugyanazzal a frizurával? Akkor ő valószínűleg az Ikrek befolyása alatt született. Ha megteheti, a színskála összes árnyalatát végigpróbálja, mindig igazodik sminkje a trendekhez, az adott évszakhoz, a hangulatához, az alkalomhoz, a ruháihoz… így aztán mindig képes meglepetést okozni. Például az egyik pillanatban szexi démonként, műszempillákkal és vérvörös rúzzsal vonul a táncparketten, míg a másikban negédes kislányként leheletnyi szájfénnyel és barackos arcpírral ajándékozza meg magát és közönségét.
Színe: világossárga

 

 

Rák

A rend és a harmónia a lételeme, így aztán nagyon rosszul viseli az elkalandozó huncut tincseket, vagy az elmaszatolódott sminket. Szépségben is tökéletességre törekszik, akár óránként képes újrapúderezni orrát, és/vagy megigazítani frizuráját. Kedvencei: a fésű és hajlakk, a porpúder és a terrakotta rúzs (szigorúan kontúrceruzával). Ha néhanapján a szemét is kifesti, az tuti, hogy a barna és a zöld árnyalataival teszi.
Színe: terrakotta, zöld

 

 

Oroszlán

Csillogás, királyi elegancia – persze mindez hiúsággal megfűszerezve. Az Oroszlán mindig ki akar emelkedni a tömegből, ezért aztán természetes adottságai mellett – többnyire dús haj, nyílt tekintet, magas és vékony alak – örömmel visel olyan sminket és frizurát, amivel egyből a figyelem középpontjába kerül. Gyakran sminkeli magát csillogó festékekkel, szemhéjtussal, és mindig van nála szájfény.
Színe: sárga

 

 

Szűz

A szorgalmas Szűz, szereti a bevált dolgokat, ezért aztán ritkán láthatod új frizurával, vagy sminkkel. Szépségápolás terén is az elsődleges a praktikum, gyaníthatóan a „megmosom és már indulok is” szlogen jegyében gyártott termékeket és hajkölteményeket neki találták ki. Legszívesebben földszíneket használ, természetes árnyalatú rúzzsal kiegészítve.
Színe: barna, bézs, fehér

 

 

Mérleg

Ha a külsejéről van szó, akkor a szép és finom dolgokat választja. Bár követi a trendeket, csak akkor követi, ha megtalálja a hozzá leginkább illő darabokat. Megvan a saját elképzelése arról, mit szeret és mi áll jól neki. A Mérleg jegyben született nők, a szó legnemesebb értelmében nagyon nőiesek. Olyat ritkán látni, hogy ápolatlanul lépjenek ki az utcára: képesek egy herpesz miatt nem elindulni munkába. Hajkoronájuk többnyire lépcsősen vágott, közép hosszú.
Színe: kék, bézs, fekete

 

 

Skorpió

Buja frizurák, lágyan omló hullámok, szexis és egyéni smink. Az érzéki tűz, a lángoló szenvedély jegye, imádja kihangsúlyozni nemi hovatartozását. Így a nők szívesen bújnak mélyen kivágott felsőbe, vagy extra minibe, amihez minimum érzéki pirosító és extra hosszú szempillák dukálnak, a hosszú, mesterien tálalt zabolázatlan fürtökről már nem is beszélve.
Színe: mályva, indigókék, babarózsaszín

 

 

Nyilas

A kísérletező kedvű Nyilas frizuráját és körömlakkjának színét gyakran váltogatja, de a sminkjére már nem szeret túl sok időt elfecsérelni, bár ezen a téren is kipróbál élete során egyet s mást. Külseje nagyon hullámzó: váltogatja a tökéletesen megkomponáltat a kissé slampossal – tegyük hozzá, mindig aszerint, milyen lábbal kelt aznap. De mindettől függetlenül természetes bája garancia jó megjelenésére.
Színe: kék, zöld

 

 

Bak

Megvan az az irigylésre méltó tulajdonsága, hogy mindig letagadhat 10-20 évet. Ezért aztán bőre nem igazán igényel különösebb törődést, se extra sminket. Egy kis szempillaspirál és szájfény csak kiemeli szépségét, és a lelkének ennyi elég… Ráadásul nem éppen a türelméről híres, így elképzelhetetlen, hogy – a kivételes alkalmaktól eltekintve – órák hosszat bíbelődjön sminkjével. Frizuráját viszont gyakran váltogatja, főként annak színével szeret játszani.
Színe: sötétzöld, fekete, szürke

 

 

Vízöntő

Alapeleme a természetesség, ennek jegyében éli életét, teremti meg komfortos ápoltságát. A laza frizurát kedveli leginkább, amit legfeljebb hajának fényességért egy kis színezővel bolondít meg. Idegesíti, ha rendetlenül állnak tincsei, ezért akár hajlandó korábban kelni reggelente. Sminkjében is a harmóniára törekszik: hajához és ruhaviseletéhez színben passzoló árnyalatokat választ.
Színe: kék, bézs, fekete

 

 

Halak

Szeret a külsejével foglalkozni, időt szánni rá – már-már szertartásosan. Hamar kialakul saját stílusa, amit megszokott szakemberekkel ér el. Képes élete végéig ugyanahhoz a kozmetikushoz vagy fodrászhoz visszajárni, ha egyszer eltalálja az ízlését. A sötét színeket ugyan kerüli, de a világosak közül a feltűnőeket előszeretettel választja – hajban és sminkben egyaránt.
Színe: zöld, napsárga

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL