SZÓRAKOZÁS

A legjobb filmek Valentin-napra

Szerző:
Szabó Anna
Az életben vannak olyan pillanatok, amikor – szeretjük vagy sem – egyszerűen megkívánjuk a szerelmes történeteket. Íme a mi kedvenceink egy csokorba fogva.


Bazi rossz Valentin-nap

Szegény Nia Vardalos, lassan, ha felbukkan egy szerepben, akkor várhatóan nálunk „Bazi naggyal” kezdődik majd a film címe. Pedig Nia személye, és az őt körülvevő alkotógárda, valóban garancia sokak számára, ha felesleges sziruptól mentes, romantikus vígjátékra vágynak. Ilyen bizony a Bazi rossz Valentin-nap is – eredeti címén I Hate Valentine’s Day. Az alapsztori szerint Genevieve Gernier manhattani virágbolt és Greg Gatlin – John Corbett – étterem tulajdonos bebizonyítják, hogy az első szerelmes szikrák után érdemes felülbírálni a saját magunk alkotta szabályokat.

 

Szerelmünk lapja

Sajnos, nem ismerik oly sokan, mint kellene. Igazán megható történet pereg le a filmben két emberről, akik alig tizenévesen találkoztak, és életük végéig szerették egymást. Visszás kapcsolatukat maguknak köszönhettük: bár szerelmük hamar beteljesült, az eltérő anyagi és társadalmi helyzet közéjük állt.

 

Séta a múltba

Az elmúlt évek talán egyik legtöbb jó kritikát kapott tiniknek szóló romantikus filmje a Séta a múltba. Talán éppen ezért nem annyira ismert. Azért ajánljuk bárkinek, mert mentes a közönséges, altáji poénoktól, és túllépve az első szerelemről szóló alkotások kliséin, valójában életbevágóan fontos kérdéseket boncolgat. Ajánlott százas papír zsebkendő beszerzése.

 

Dirty Dancing

Patrick Swayze örökre reményteljessé tett minket, hogy a következő családi vakációnk alkalmával ránk talál az igaz szerelem. Persze könnyű volt azonosulni Baby Housemannel is: a család kisebbik lányával, aki imádni valóan csetlik-botlik az életben. A szerelmi szál mellett azért ne feledkezzünk meg a felnőtté válás celofánba csomagolt megható eseményeiről se.

 

Grease

Nagy általánosságban nem vagyok musical rajongó, de a Grease különleges kivétel. Ellentétesen más musicalekkel a Grease-ben annyi jó és (1978-ban) új ötlet volt, hogy az örök kedvenc címet méltán kiérdemli. Ott van például Olivia Newton John jókislány, akiből a végén dögös lastex díva válik, vagy a végzetesen szexis rosszfiú John Travolta - alias Danny Zuko -, akiért elepedtünk.

 

Pretty Woman

A kilencvenes évek kultfilmje, egy könnyed, minden valóságot nélkülöző romantikus komédia a Pretty Woman. Milyen is az, amikor a romantikus vígjátékok koronázatlan királynőjét, és a deres halántékú Amerika Gigolót összeeresztik? A végeredmény garantált siker hiába a vászonról érkező megkérdőjelezhető üzenet.

 

Ghost

A szívbemarkoló szerelmes filmek egyik legemlékezetesebb darabja – sőt, 2005-ben a filmtörténet minden idők legromantikusabb pillanatának szavazták meg azt a bizonyos korongozós jelenetet. Ennyi „leg” után mi sem hagyhattuk ki felsorolásunkból Sam és Molly síron túl is tartó szerelmét.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL