ÁLLATI CUKISÁGOK

Egy teljes kutyacsaládot dobott valaki utcára

Szerző:
Szabó Anna
Az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett Ebrendészetet egy állatbarát értesítette a városrészébe költözött kóbor kutyacsaládról. Az anya-és apakutya társaságában két kölykük is ott tanyázott a szegedi kertváros hideg utcáján. Nagy a valószínűsége, hogy a kutyacsaládot korábbi tartója egyszerűen szélnek eresztette.

 

Az állatokat rövid időn belül sikerült a szakembereknek megfogni, majd az Orpheus állatvédelmi Egyesület telepére kerültek beszállításra. Az állatok élelmet kaptak, külső-belső parazitáktól mentesítve lettek. A kutyusok barátságosak, szeretetre éhesek, értetlenül állunk a helyzet előtt, hogy az egész falka az utcán végezte. Mind a négy jószág keresi (egyben vagy külön - külön) az ebrendészet többi kivihető lakójával együtt szerető befogadók jelentkezését.

Az utcára került Apuka és Anyuka...


Sok állat végzi utcára kidobva...


Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható.

... és a két ártatlan kiskölyök.


Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!


Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált / megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat! A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről is.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL