PASISZEMMEL

Igazi társasági ember: pipa, ő is megvolt!

Szerző:
Szabó Anna
A férfi semmitől sem riad vissza. Képes egy baráti társaságból több lányt is felpróbálni. És még ezek után is ő lesz a csapat középpontja, akire mindenki felnéz. Vagy nem. Ám ki mondta, hogy csak a pasik lehetnek ilyen válogatósak?

 

Tudjátok, kedves Hölgyek, a pasiszlengben van egy nem túl szép, ám annál találóbb kifejezés. Ez pedig nem más, mint a pu…irigy. Gondolom, még női aggyal is sikerült kitalálni, hogy mi kerül a kipontozott részre. Ez a szó nagyon fontos része lehet az egészséges férfi életének. Egyfelől értelmezhető úgy is, hogy a csajodat nem akarod bedobni a közösbe – legalább egy laza hármas erejéig -, de van egy olyan jelentése is, hogy nem nézed jó szemmel, ha a haverod a Te exedre nyomul. Először csak képletesen, aztán meg már az ágyban is. Ezért veszélyes, ha egy adott körből válogatunk. Igen, Ti nők is. A barátság szent, mondják, és nem jó ezt a nyugalmi állapotot megbolygatni hevesebb érzelmekkel. De ez sok esetben elkerülhetetlen. Ha fiúk és lányok vegyesen, mint haveri közösség együtt járnak bulizni vagy nyaralni, akkor a tűzzel játszanak: előbb-utóbb bizony alaposan elmélyülhetnek a barátságok. Ezzel azonban még nincs baj. Azzal viszont már igen, ha elkezdenek összekuszálódni a viszonyok…

Haveri viszony kontra viszony viszony

Újra elő lehetne tehát hozakodni azzal, hogy férfi és nő között nincsen barátság. Aláírom, ez valóban csak ritkán működik. Mert a két ellentétes nem között az együtt lógásból pillanatok alatt lehet együtt járás. És akkor már semmi sem lesz ugyanolyan. Akkor meg végképp nem, ha szakítanak. Hiába drukkolt az egész társaság, mondván, hogy ők az álompár, és náluk jobban senki sem illik össze; még nem biztos, hogy ezt maguk az érintettek is így gondolták. Ha pedig szakítasz, csak még jobban igényled a barátaid társaságát. Ha viszont közösek a haverok, akkor ez nem olyan egyszerű. Melyikünk mondana le arról, hogy többé nem vesz részt a közös programokban? Az egyiknek feltétlenül mennie kell? Vagy erősebb a barátság, és kiállja még annak a próbáját is, hogy a kapcsolat nem működött? Ugye milyen jó kérdések?

A nemtelen jelenség

És még mielőtt azt hinnétek, hogy ez kizárólag a pasik körében előforduló jelenség, elárulom, kedves ártatlan és szűzies Hölgyek, hogy ez nem így van! Rátok legalább ugyanannyira jellemző, hogy egy adott tavacska halacskái után kapdostok. A különbség annyi, hogy míg ezt a férfiak a baráti brigádon belül gentleman módjára képesek kezelni, addig nektek, nőknek ez valamiért nem sikerül. Rendben, ebben van némi túlzás, hiszen szakadtak már meg pasi pajtáskodások azért, mert a két farkas ugyanazon bárányka előtt csóválta a farkát. Viszont Tibi haverom példájából is látszik, hogy a nők rosszabbul viselik, ha lecserélik őket az egyik ismerősükre. „Jártam egymás után két olyan lánnyal, akik egyébként a legjobb barátnők voltak” – emlékezett vissza hódítására spílerünk. „Megjegyzem: csak addig, utána már nem. Számomra semmi kellemetlen nem történt, élveztem a helyzet előnyeit, bár valószínűleg ők erre másként emlékeznek…” – vigyorgott Tibi.

A csaj, aki húzza a strigulákat

Ennyit arról, hogy a nők milyen angyalok, akik között a szolidaritás szent és sérthetetlen. Na persze. Sőt, van olyan is köztetek, aki egyenesen sportot űz abból, hogy lehetőség szerint a társaságába tartozó minél több pasit behúzza. „Voltam olyan csajjal, aki a haveri brancsból legalább három másik sráccal összekavart még” – mesélte Berci, bizonyítva, hogy a nők is rendelkezhetnek feslett erkölcsökkel. „És ebben volt olyan is, ahol az ex és az utód nagyon jó cimborák voltak. Talán mondanom sem kell, hogy ez a lány most ismét a társaságból van rákattanva egy srácra. Szóval nem megy messzire a kicsike”. Vagy épp ellenkezőleg: túl messzire megy! És ilyenkor bizony repülhet a csapatból, magával rántva a fickóját is.

Menjünk el együtt…

„Nálunk olyan eset történt meg, hogy a csaj a társaságunkból közvetlenül egymás után járt két sráccal, szinte melegváltással cserélve le őket” – vette vissza a szót Tibi. „A második arc a lánnyal együtt bizony azonnal repült közülünk, nem kívánatos személyek lettek mindketten. Aztán később a srác visszatérhetett a bandába, de csak a szakítás után, és a barátság már sosem lett a régi”. És ez nem az egyetlen eset volt, amiről ebben a témában hallottam. Igen, van, hogy a cimborálás nem állja ki a szerelem próbáját, ám ahogy a mondás is tartja: „a jó barátság mindent kibír”. Mindent?

Húzz a búsba, haver!

A személyes érintettség is előléphet a rivaldafénybe, azaz lehet, hogy nemcsak külső szemlélőként figyelem a társaságon belüli kavarásokat, hanem – teszem azt – Béla bejelenti igényét arra, hogy ő is bepróbálkozna Jolinál, az én exemnél. Na, ez az igazi gáz, nem a szandál zoknival. „Van ugye az alapszabály, hogy a haver volt csaja az tabu” – szögezte le az igen aktív Tibi. „Ha ezt kivételes esetekben, szigorúan közös megegyezés után meghágjuk (a szó minden értelmében), akkor is furcsa a szitu. Ott ülünk egy társaságban, a haverom öleli az exemet, akinek az erotikus fotói még ott figyelnek a gépemen. És az sem tetszene, ha az új kölökkel jobb fej lenne, mint amilyen velem volt. Mert ezt ugye a haverok megbeszélik egymás közt. De lehet, hogy már inkább kerülnénk a témát. Hopp, hirtelen már nem is vagyunk olyan jóban. Megérte?”. No igen, a kérdésre a választ az esetek egyedisége adja meg, illetve az, amire már Tibi is utalt: a két kan közötti kommunikáció.

Leszel a tesóm, haver?

Ebben is beelőzzük a nőket: képesek vagyunk kulturált emberek módjára megbeszélni a dolgokat, és nem visítva, ridikült lóbálva rontunk egymásra. Úriemberi mivoltunkat pedig még a legkényesebb helyzetekben is képesek vagyunk megőrizni. „Mielőtt komoly kapcsolatra adtam a fejem, lyuktesók lettünk az egyik haverral. Magyarán: ugyanazt a lányt kezelgettük. Először én foglalkoztam a csajjal 1-2 hónapig, majd átadtam a stafétabotot. A haver teljesen korrekten megkérdezte, hogy nem bánnám-e, ha ő is bepróbálkozna. Mivel érzelmek nem játszottak közre, ezért igent mondtam, vagyis nem voltam pu…irigy!” – húzta ki magát büszkén Levi. Hiába, nincs is szebb az igazi férfi sorsközösségnél. De ha lehet, azért inkább kerüljük a közeli közeledést, mert egy jó barátság tartósabb és fontosabb lehet, mint egy kapcsolat. A lyuktestvéri viszonyról már nem is beszélve.

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL