FÉSZEK

Tervezz sikeres évet a Feng Shui segítségével!

Szerző:
Szabó Anna
Talán már mindenki túljutott az újévi fogadalmak, tettek nélküli időszakán. Még nem késő, hogy újból és tudatosan tervezz!

 

Bányász Imréné Marika Villő okleveles Feng Shui tanácsadónktól
idekattintva tudsz kérdezni >>
 

„Ami mögötted és ami előtted van,
az semmiség ahhoz képest, ami benned lakozik.”
Ralp Waldo Emerson

Gondolj a múlt évedre, és vedd számba, mi történt veled, szándékaidhoz képest hogyan alakult életed. Keresd elő a tavalyi naptáradat (ha van ilyen), és lapozgasd végig, közben jegyzetelj, biztosan rátalálsz valami lényeges és fontos dologra, ami segít az értékelésben.

Légy magaddal őszinte, nem érdemes a hibákat szépítgetni vagy szemet hunyni felettük, hiszen magadat csapod be. Aki szembe mer nézni gyengeségeivel, hiányosságaival, az könnyebben talál megoldást a jövőre nézve, hogyan csinálja másként, tanulva hibáiból.

• Válassz egy nyugalmas napszakot, és ha megteheted helyezkedj el otthonod északnyugati részében kényelmesen, ahol csendben, háborítatlanul tudsz dolgozni.
• Gyújts meg egy citrom vagy tömjén illatú füstölőt, vagy párologtass illóolajat, és hangolódj először a számvetés, majd a tervezés menetére.
• Használj tollat ceruza helyett.

Készíthetsz táblázatos formában is jegyzeteket, ahol az életterületek adják keretét, vázát összegzésednek, vagy használd az alábbi mellékletet.

Segítségül kitöltöttem néhány mezőt, ami megkönnyíti az elindulást.

 

Miután elkészült a számvetés, felismertük miben, hol, hogyan nem sikerült feladatunkat megoldani, kezdődhet a múlt ártó történéseinek selejtezése, elengedése.

Hasonlóan az otthonunkban alkalmazott nagytakarításhoz, elménkből is érdemes kisöpörni a negatív és ártó gondolatokat, érzelmeket.
Határozzuk el a jövőre vonatkozóan, hogy hol, miben van szükségünk szemléletváltásra és építsük be a célkitűzések sorába, a tervezés folyamán.

A siker fontos lépőköve, a tudatos tervezés az élet minden területén.

Ne feledd, amíg nem vagy tisztában azzal, hogy mit szeretnél, a Feng Shui sem tud segíteni!

• Gondold végig alaposan, és fogalmazd meg érthetően, világosan céljaidat.
• Használj jelen időt, a feltételes mód helyett, (takarékosan gazdálkodok – spórolni kéne).

• Felejtsd el a ne és a nem szócskákat. (több gyümölcs – nincs édesség)

Az elkészült terveket érdemes havi, sőt heti bontásban levezetni, a folyamatosan kapcsolódó és ránk váró feladatok, programok közé (szülinap, fodrász, szülői értekezlet, színház, bevásárlás, továbbképzés, nagytakarítás, fűnyírás, hivatali ügyintézés stb...)

 

Alig pár perc a napi rutinból és a havi, heti majd órára lebontott napló használattal rengeteg időt spórolhatunk meg. Megkímélhetjük magunkat a feledékenységtől, több feladat egyidejű torlódásától, a rohanástól, a késésben levéstől stb...

Mikor elkészültél a terveddel, helyezd el akár a falon vagy egy mappában, álló helyzetben a polcra téve, a lakás északnyugati területén, ami a 6-os Segítőkész emberek, Utazás életterülete. Tarthatod a naplódban is, melyet mindig magaddal viszel.

Érdemes bizonyos időközönként átnézni a tervedet, hogy haladsz. Esetenként kisebb-nagyobb módosításokat kell majd végrehajtanod a heti vagy a havi tervben.

A tervezett feladatokon felül adódhatnak váratlan kihívások, melyek sikeres teljesítéséhez szükséged lehet egy-egy életterületet erősítésére vagy személyes energiáid fokozására.

Ebben nyújt támogatást a korábban megjelent cikksorozatom itt a Női Portálon, mely mind a 9 életterület titkait bemutatja vagy a honlapomon ( www.wix.com/harmonikusvilag/fengshui ) megrendelhető Feng Shui életterületek mandalái sorozat.

 

Sok sikert kívánok a tervezéshez!

Aki bizonytalan vagy úgy érzi elveszett a térrendezés világában kérem írjon. Érdeklődve várom a Feng Shuival és a témával kapcsolatos kérdéseket itt a Női Portál szakértői oldalán.

Ne feledd,
„Segíts magadon a Feng Shui támogat!”

Sok szeretettel:
Bányász Imréné
okleveles Feng Shui tanácsadó

www.wix.com/harmonikusvilag/fengshui

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL