FOGYÓKÚRA

A japán nők karcsúságának titka

Szerző:
Szabó Anna
Japánban igen ritka látvány a kövér ember. A japán nők vékonyak és karcsúak, amit nagy részben étkezési szokásaiknak köszönhetnek. Próbáld ki te is a japán diétát!

 

A japán diéta nagyon egyszerű és nem utolsó sorban egészséges szabályokra épül, melyeket nem nehéz követni.


1. szabály
Sose edd tele magad!


Egy japán mondás azt tanítja: „Hara hacji bu”, vagyis „Sose edd tele magad!” A japánok éppen ezért ügyelnek arra, hogy minden érkezés alkalmával csak 80%-ban töltsék meg a gyomrukat. Ha szeretnéd ehhez az elvhez tartani magad, akkor mindig egyél valamivel kevesebbet, mint amennyit tudnál. Soha ne tömd tele a hasad. Ez nem azt jelenti, hogy éhes maradsz az étkezések után, hiszen épp eleget fogyasztasz az ételekből, csupán nem leszel pukkadásig tele. Ez a módszer az emésztésnek is nagyon jót tesz. Nem könnyű ugyan betartani, de a japánok éppen erre találtál ki azt a trükköt, hogy kis tálkákban szervírozzák az ételt, így mindjárt többnek is tűnik.


2. szabály
Rizs, szója, zöldség


Elég csak egy pillantást vetnünk a japán konyhára, és máris kiderül, mi az ételek fő alapanyaga. Rögtön fény is derül karcsúságuk titkára. Az étrend a rizsre, szójára és zöldségekre épül. Az olyan állati fehérjék, mint például a hús, tojás vagy tejtermékek csak nagyon ritkán kerülnek a japán asztalokra. Húsfélék helyett a halakat részesítik előnyben. A szójával minden szükséges fehérjéhez hozzájutnak, ráadásul a zsírbevitel is sokkal kevesebb.


3. szabály
Párolás


A japán konyhában sokkal ritkában sütnek olajban, mint nálunk. Ehelyett párolják, gőzölik, vagy grillezik az ételt. Nem csak az alakjuk miatt teszik mindezt, hanem az ételek tápanyagait is sokkal jobban megőrzik ezáltal. Nehéz tejszínes szószokkal, olajjal, vagy vajjal is csak elvétve találkozhatunk a japán konyhában.


4. szabály
Kenyér helyett rizs


Furcsa lehet egy európai számára, de a japánok minden étkezéshez, még reggelihez is rizst esznek. Ez nem fekszi meg a gyomrot, tele van tápanyaggal, és sokáig garantálja a teltségérzetet.

5. szabály
Zöld tea minden nap


Több tanulmány is kimutatta már, hogy a zöld tea csökkenti a zsírok lerakódását és növeli az zsírégetést a szervezetben. Ha minden nap egy-két pohár zöld teát iszol, azzal sokat tehetsz a karcsúságodért! Érdemes kipróbálni!


6. szabály
A sushi mítosz


A szervezet csak akkor képes a zsírégetésre, ha biztosítva vannak számára a szükséges összetevők. Ezek közül az egyik legfontosabb a jód. A hal és az alga nagy mennyiségben tartalmazza ezt a nyomelemet, éppen ezért zseniális a japánok egyik kedvenc étele a sushi. Nem csak egészséges, de egyben tökéletes fogyókúrás étel is egyben. Ha szeretnél olyan karcsú lenni, mint a japán nők, akkor legalább heti egyszer fogyassz sushit!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL