FÉSZEK

2011-es trendszínek a lakberendezésben

Szerző:
Szabó Anna
Idén, hogy valóban mindenki megtalálja, a megfelelő színt lakásában a személyiségtípusokhoz igazítottuk a trendeket.


Az otthonodban megjelenő színek kifejezik személyiséget, és meghatározzák akár a hangulatodat is. Ha szeretsz a középpontban lenni, és imádod a rád szegeződő tekintetek sokaságát, akkor nem valószínű, hogy egy elegánsan berendezett otthonban jól tudod magad érezni.

 

1. Vibráló árnyalatok a kifejező személyiségeknek

A kékeszöld és a pink vibráló színeit válasszák 2011-ben a lakberendezésben is trendkövető önmagukat állandóan kifejezni vágyó személyiségek. Azonban, ha túl vadnak találod ezeket a színeket – például a pinket – akkor elsősorban ne a falak átfestését vedd alapul, hanem gondolkozz kiegészítőkben. A fehér kanapén igenis jól mutathat a pink párna, vagy ha a szőnyegnek választod ezt a színt. De egy elegáns ebédlőben az üvegpoharak, tányérok és minden egyéb pompázhat pinkben… Ennek az irányzatnak éppen az a trükkje, hogy nem feltétlenül kell túláradóan használni, elég, ha semleges színek mellett díszítő elemként tűnik fel.

 

2. Friss árnyalatok a légies személyiségeknek

A fehér és a vajsárga segítenek a légies érzés felidézésében. Párosítsd ezüstös szürkével és orgonalilával őket, például az ebédlőben vagy a hálószobában. Ezen színek párosítása pozitív hatással van az elmére, segít a rosszkedv elűzésében, és kreatív gondoltatokra sarkall, lényegében feldobja a környezetükben tartózkodók hangulatát. A vajsárga például előnyére válhat a szűk, kevés fényt kapó garzonoknak kanapé vagy függönyformájában.

 

3. Föld színek a patinát kedvelő személyiségeknek

Az ősz színeit, az érett szőlő és a föld szagát idéző árnyalatokat ajánljuk a patina rajongóinak. Elegáns és ösztönző szín, bármely térben, de elsősorban ebédlőbe/konyhába és nappali ajánljuk – gondolj csak bele, mikor megkóstolnál egy új bort a kanapén, még a falak is tisztelettel adóznak a burgundinak. Párosítsd mély barnával, így meleg, füstös jelleget kölcsönözhetsz otthonodnak.

 

4. Kifinomult színek az elegáns személyiségeknek

A kifinomult személyiségek idén próbálkozzanak elsősorban az üdítően kék dekorációs darabokkal. Párosíthatják ezt arannyal és barnával, amitől a hideg kékség máris melegebb tónusban ragyog. Ha imádod ezt a színt, akkor nyugodtan kipróbálhatod a falon is, de akár óriási, faltól falig érő szőnyeg formájában.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL