SZÓRAKOZÁS

Könyvek a fa alá - amiknek mi is örülnék!

Szerző:
Szabó Anna
Ezúttal nem szedtük külön témakörönként karácsonyi könyves kívánságlistánkat, egyszerűen csak a szívünknek kedves művek Top 10-es listáját szedtük egy csokorba. Íme azok a könyvek, amiket mi biztosan nem hagynánk ki!


Martina Cole: Könyörtelen üzlet

Martina Cole nem fél a tabudöntögetéstől. Ezúttal is agyonhallgatott témákhoz nyúl. Nevezhető-e anyának egy olyan nő, aki már fogantatása pillanatában gyűlöli és üldözi saját gyermekét? Aki képes rendszeresen ütlegelni saját hasát, hogy elvetéljen?

A londoni East End alvilágában játszódó, fordulatokban bővelkedő véres történet önmagában is izgalmas, de nem marad el a Martina Cole-tól megszokott realista társadalom- és lélekrajz sem. A behajtók és stricik versengése közben végigkövethetjük, hogyan öltenek lépésről lépésre végletes méreteket egy elkényeztetett, önző, hazudós gyereklány rossztulajdonságai, és hogyan válik a drog hatására lelketlen, felelősséget nem ismerő prostivá. S miközben ereiben felszívódik az újabb dózis, hogyan mérgezi meg újra és újra környezete életét. Mindezt nyers őszinteséggel tárja elénk Martina Cole, néhol oly felkavaróan, hogy úgy érezzük, képtelenek vagyunk továbbolvasni a könyvet.

Alexandra Kiadó

 

Larousse gasztronómiai lexikon

A december igazi izgalmat hozott a gasztro-rajongóknak, hiszen végre 72 év várakozás után hazánkban, magyar nyelvre lefordítva is megjelent a Larousse francia gasztronómiai lexikon, mely igazi kincsesbánya mindenkinek, aki el akar merülni a főzés összetett tudományában és abban a nemzeti konyhaművészetben, melyet nemrégiben a világörökség részének is választottak.


A Larousse gasztronómiai lexikon 1938-ban jelent meg először, és azóta is a kulináris ismeretek első számú forrásának számít. Nem szakácskönyv, hiszen 4000 szócikkében minden megtalálható: klasszikus receptek éppúgy, mint az újító szellemű friss kreációkat is bemutató mesterfogások, a legújabb technológiák, a hagyományos és a korszerű főzési eljárások, az alapanyagok fajtáinak részletes leírása, a konyhai felszerelések, az egyes ételek története és a híres mesterszakácsok életrajza.

4000 szócikk
2500 recept
1700 fotó

Ez az a lexikon, amely nem hiányozhat a mesterszakácsok, a séfek és a gasztronómiai babérokra áhítozó amatőrök könyvespolcáról sem. 1700 színes, szemléletes kép segít eligazodni a zöldségek, gyümölcsök, húsok és sajtok felhasználási lehetőségeiben. Szemléletes fotókon követhetjük nyomon lépésről lépésre az ételek előkészítésének és elkészítésének folyamatait. A francia nyelven hatodik alkalommal felújított kiadás már tartalmazza a 21. század konyhaművészetét megalapozó technikákat is. Az egyszerű leírású szócikkek kereszthivatkozásai, a név- és tárgymutató címszavai megkönnyítik a keresést. A receptek ételfélék szerinti, betűrendes, illetve a híres séfek és éttermek különleges receptjeinek gyűjteménye nem csak az eligazodásban segít, hanem újabb és újabb megoldásokra, összeállításokra is sarkall.

 

Robert Betz: Lépj ki a régi cipődből!
Adj új irányt az életednek!

„Oroszlánként születünk, de bárányok között növünk fel, ezért elfelejtjük, hogy oroszlánok vagyunk, tele végtelen erővel, végtelen kreativitással, végtelen szeretettel és végtelen életigenléssel.”

A hozott szokások, tulajdonságok, az otthon látottak hihetetlen módon meghatározzák mindennapjainkat. Ugyanabban a cipőben járunk, mint felmenőink. A „régi cipő” az a régi megszokás, gondolkodás-, érzés- és viselkedésminta, amelyet az egyik generáció továbbadott a következőnek, napjainkban pedig a legtöbb ember ezt tartja normálisnak, és olyan mércévé vált, amelyhez a többség tartja magát. A hétköznapi embernek egy szekrényre való régi cipője van, amelyek közül minden reggel kiválaszt néhányat, felhúzza, és megkezdi a napját. Már észre sem veszi, hogy fáj a lába, és ezáltal a lelke is – az ember sok mindenhez képes hozzászokni. És mi rengeteg ostobasághoz hozzászoktunk már.

Nagyon fontos, hogy átgondoljuk, újragondoljuk az életünket, új irányt adjunk neki, hogy így tudatosabbá válva boldogabban, egészségesebben élhessünk. Sem felszabadultak, sem könnyedek, sem boldogok nem lehetünk, amíg ezeket a régi cipőket le nem vesszük.

Az ismert pszichológus és életvezetési tanácsadó, Robert Betz segítségével radikálisan őszinte leltárt készíthetünk az életünkről. Megszabadulhatunk a régi mintáktól, berögződésektől és szokásoktól. Fizikai, szellemi és lelki terhek cipelése helyett végre új életet kezdhetünk, és a szívünk dalolni fog a boldogságtól...

Édesvíz Kiadó




De Douglas Long: Ősi tanítások egyszerűen

A könyv segítségével meglepően rövid idő alatt kibontakoztathatjuk képességeinket. A legfontosabb tanításoknak és az ősi alkimista iskolák gyakorlatainak feltárásával és finomításával Douglas De Long lépésről lépésre követhető "tantervet" készített, melynek köszönhetően gyorsan aktiválhatjuk belső látens képességeinket.

Alexandra Kiadó



Jhampa Shaneman, Jan V. Angel: Buddhizmus és asztrológia – Horoszkópelemzés buddhista megközelítésben

A könyvből megtudhatjuk, miként mutatkozik meg a három -a buddhisták által bölcsességnek nevezett- tulajdonság dinamikus összjátéka Sziddhárta herceg horoszkópjában, s hogyan alkalmazható ez az új megközelítés más horoszkópok elemzésében. A buddhista meglátások új fénybe helyezik az asztrológiai bolygókkal, házakkal és fényszögekkel kapcsolatos hagyományos tudását, így sokkal holisztikusabb összkép megalkotását téve lehetővé.

Alexandra Kiadó

 

Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love (Ízek, Imák, Szerelmek)

Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye már a második kiadását éli meg az Ulpius-ház Kiadónal, nem véletlenül: a könyv mindannyiunknak szól, akik ébredtünk már úgy, hogy „ettől a naptól kezdve változtatok az életemen”.
Őszinte, humoros és mély érzelmű könyv ez, melyben Elizabeth, a harmincas, sikeres nő egy szörnyű válás és az azt követő depresszió után, megmérgezett kapcsolatokkal a háta mögött nekivág a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől.

Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol „nemzetközi” barátokat szerez, csinos olasz fiatalemberek, indiai guruk és indonéz gyógyítók között bizonyítja, hogy mindannyian a boldog pillanatokat keressük, akármelyik szegletében élünk is e világnak.


Az Eat Pray Love rajongói októberben a könyv alapján készült filmmel és a regény folytatásával (Hűség) is találkozhatnak.

Egy nő, aki nem akart többé megfelelni.
Egy nő, aki elengedte a jelenét, és megtalálta a boldogságát.
Egy nő, akiben magunkra ismerhetünk.

Ulpius-ház Könyvkiadó

ifj. José Silva, ifj. Ed Bernd: Érzékeken túli észlelés José Silva módszerével – Használjuk mentális erőnket, hogy sikeresek legyünk az élet minden területén!

Tegyük jobbá életünket természetes lelki képességeink segítségével!
Ha volt már megérzésünk, ami beigazolódott, álmunkban hasznos információhoz jutottunk, esetleg váratlan egybeesést tapasztaltunk, akkor valószínűleg - tudtunkon kívül - az ESP-t alkalmaztuk. Az Érzékeken túli észlelés José Silva módszerével bevezeti olvasóit az ESP fortélyaiba, és segít a rejtett információk megértésében, melyek életünk minden területét jobbá teszik, beleértve egészségi állapotunkat, gazdasági helyzetünket és kapcsolatainkat is.

Ifj. José Silva könyvéből megtanulhatjuk, hogyan kapjunk útbaigazítást a magasabb intelligenciától a jobb döntések és céljaink beteljesítése érdekében. A kötet bemutatja a bizonyítottan hatékony dinamikus meditációs rendszert, melyet a világhírű parapszichológus, José Silva fejlesztett ki.
Itt az ideje, hogy azt a sikeres életet éljük, melyet egy magasabb intelligencia számunkra megtervezett. Ahogy José Silva mondta: "Életed hátralévő része legyen a legjobb időszakod!"

Alexandra Kiadó



Rhonda Byrne: Az Erő

A Titok a vonzás törvényéről szólt. Rhonda Byrne most feltárja az univerzum legfőbb hatalmát... AZ ERŐT.

Könyve a világegyetem leghatalmasabb erejéről szól – az Erőről, amellyel mindent megszerezhetsz.Bármit megteremthetsz, bármit megváltoztathatsz, csupán egyetlen dologra van szükséged... AZ ERŐRE.

Bármit megteremthetsz, bármit megváltoztathatsz, és ehhez csupán egyetlen dolog kell... AZ ERŐ. Rhonda Byrne célja: örömöt vinni milliók életébe. Küldetését A Titok című filmmel kezdte, amelyet milliók láttak szerte a bolygón. Ezt követte A Titok című könyv, amely hatalmas világsiker lett, és ma már 46 nyelven olvasható. Az Erővel Rhonda Byrne folytatja úttörő munkáját, és felfedi a világegyetemet működtető, egyetlen és leghatalmasabb erőt.

Édesvíz Kiadó

 

Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben

Ugron Zsolna regénye egyszerre romantikus lányregény egy valódi szerelemmel, és gasztronómiai utazás Erdély ízeivel. Az írónő Transylvánia Peter Mayle-jeként írja meg egy kastély felújításának történetét, hogy aztán az az európai high society kedvelt szállodája lehessen.

Főhőse, Anna tévés újságíróként rengeteget utazik a világban. Tehetséges, elbűvölő és gazdag francia festő szerelmével pörgős társasági életet él Budapesten, valamiért mégis üresnek érzi kapcsolatukat. Aztán rátalál örökségére – és egy kis erdélyi faluban a mindent felülíró szerelemmel együtt önmagára is. S lesz belőle egy erdélyi grófnő – a 21. században.

„Az élet engem is egy ehhez nagyon hasonló (lány)regénybe írt bele…” vallja Ugron Zsolna. „Nem nehéz analógiát találni Anna és az én életem között, itt van mindjárt az újságírás és az a bizonyos erdélyi kastély is. De Anna mégsem én vagyok, inkább kicsit az, aki életem egy szakaszában voltam, aki lenni szerettem volna, vagy éppen egyáltalán nem akartam lenni. A regénybeli helyszínek és a karakterek is többnyire kitaláltak. De gondolom nem ezt a történetet írtam volna meg, ha most nem egy erdélyi kastély és Budapest között ingázva élnék.”

Ugron Zsolna Kolozsváron született, apai felmenői Erdély egyik legősibb nemesi családjához tartoznak. Televíziós újságíróként dolgozott Budapesten, mígnem Erdély újra be nem tört az életébe: hozzáment egy bengáli arisztokrata és egy erdélyi grófnő fiához. Két gyermekükkel azóta egy kis erdélyi faluban, Zabolán élnek, őseik kastélyát és birtokát újítgatva.

Ulpius-ház Könyvkiadó

 

A 100 legszebb vár és kastély - Barangolás a világ legcsodálatosabb várai és kastélyai között

A kötet a világ legszebb várait és kastélyait mutatja be. A lenyűgöző albumot lapozgatva nemcsak a hangulatos épületek múltját és építészeti jellegzetességeit ismerhetjük meg, de azt is megtudhatjuk, milyen szerepet játszottak, illetve játszanak az adott vidék kulturális életében. A számunkra ismeros magyarországi kastélyok mellett távoli tájak palotáival is megismerkedhetünk, s ha kedvet kaptunk az utazáshoz, e kötetet színes úti kalauzként is haszonnal forgathatjuk.

Alexandra Kiadó

Jack Canfield–D. D. Watkins: Élj a Vonzás Törvénye szerint!

„Az, amire vágysz, ott van körülötted, és csak arra vár, hogy megfogalmazd a kérésed. Feléd törekszik, de tenned is kell azért, hogy megszerezd. A világegyetem azt akarja, hogy sikeres legyél.” Jack Canfield

Jack Canfield már A Titok című, nagysikerű könyv megjelenése előtt is lelkes terjesztője volt a Vonzás Törvényével összefüggő, ősi alapelveknek. Canfield több mint harminc éve él ennek az univerzális törvénynek a szellemében, amelynek erejét mi sem bizonyítja jobban, mint a szerző személyes sikerei. Élj a vonzás törvénye szerint! című művében megosztja velünk tudását és tapasztalatait, bemutatja azokat a kipróbált technikákat és módszereket, amelyek segítségével mi magunk is a javunkra fordíthatjuk a Vonzás Törvényének hatalmát.

Ez a praktikus kézikönyv útmutatást ad, hogy miként használjuk a Vonzás Törvényét egy boldogabb élet megteremtéséhez. Canfield nemcsak azt írja le, mit kell tudnunk, hanem azt is, mit kell tennünk ahhoz, hogy az életünkbe vonzzuk mindazt, amire vágyunk. Az Élj a Vonzás Törvénye szerint! lépésről lépésre vezet végig álmaink, céljaink és vágyaink megfogalmazásának folyamatán. Mindez segít önmagunk jobb megismerésében is – megtudhatjuk, kik vagyunk valójában, és miért születtünk erre a világra.

Máris kezdődik az utazás! Megváltoztathatjuk az életünket, tudatosabbá válhatunk, és szebb – szeretetteljesebb, örömtelibb, teljesebb – jövőt teremthetünk magunknak. Ez a könyv a kiindulópont.

Édesvíz Kiadó

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL