SZÓRAKOZÁS

Az SOS Gyermekfalu karácsonyváró budapesti látogatása a djuice jóvoltából

Szerző:
Szabó Anna
2010. december 18-án a djuice mintegy 150, az SOS Gyermekfaluban felnövő gyermeket és fiatalt hívott meg egy vidám, karácsonyváró délelőttre. A gyerekek az összes magyarországi SOS intézményből – Battonyáról, Kecskemétről, Kőszegről, Séből, Lajosmizséről és Szegedről – érkeztek.


Az év egyik legcudarabb időjárású napján végül minden busz szerencsésen megérkezett az Eiffel téri U26-ba, ahol a djuice vezetője, Biró Balázs fogadta az SOS Gyermekfalu lakóit.

A délelőtt egy könnyed korcsolyázással vette kezdetét a vadonatúj Eiffel téri jégpályán, ami a nagy hidegben jó mulatságnak bizonyult, így mindenki bemelegedhetett egy kicsit. A fiatalok mellé olyan ismert sztárok csatlakoztak, mint az Animal Cannibals tagjai, akik a jégen jól bevált vonatozást is kipróbálták a gyerekekkel, még ha némelykor ez az egyensúlyuk elvesztésével is járt.

L.L. Juniorról kiderült, hogy több gyerek kedvence, és egy rögtönzött produkcióval is kedveskedett az SOS Gyermekfalu lakóinak. Harsányi Levente, a Rádió1 műsorvezetője is kipróbálta a jeget, Ricsi és Qka segítségével még a pálya karbantartásában is közreműködött, amire szükség is volt, hiszen a folyamatos hóesés miatt volt mit eltakarítani a pályáról, miközben a gyerekek önfeledten rótták a köröket. A gyerekek között volt, aki elbátortalanodott, és félve merészkedett a csúszós pályára, őket társaik segítették. A jeges pillanatokat forró tea és meleg pogácsa tette meghittebbé.

 

Az SOS Gyermekfalu lakói ezután a Mikulásgyárban ebédeltek, majd bolyongtak az Angyalok erdejében, ahol a csodálatosan feldíszített karácsonyfák között mindenki talált kedvére valót. A kis vendégek megcsodálták a karácsonyi pompába öltöztetett Belvárost is, végigsétáltak az Andrássy úton, és érdeklődve néztek körül a Vörösmarty téri karácsonyi vásár forgatagában is. Az ünnepre készülődő fővárost bámész szemekkel és boldog mosollyal vették birtokba a gyerekek, feledhetetlen pillanatokat átélve.

A djuice, mint a legkisebb mobilmárka a legkisebbek megsegítését tűzte ki célul. Biró Balázs, a djuice vezetője nagyon boldog volt a jól sikerült nap után: „Szerettünk volna az SOS Gyermekfalunak ismét támogatást nyújtani azzal, hogy a gyerekek egy igazi, ünnepi élménnyel lesznek gazdagabbak. Nyáron, a djuice SOS Gyermekfalu Nagyhajós Vitorlásversenyen már volt szerencsém találkozni a gyerekekkel és akkor döntöttem úgy, amikor tehetjük, igyekszünk jó programokkal egy kis vidámságot, örömet szerezni nekik. Remélem, hogy ők is jól érezték magukat, mert számunkra óriási élmény és megtiszteltetés volt a velük töltött nap.”

 

Az SOS Gyermekfaluról:

Az SOS Gyermekfalu nemzetközi szervezete, privát alapokon álló, politikai és felekezeti elkötelezettségektől mentes, a világ második legnagyobb gyermekvédelmi civil szervezeteként 132 országában működtet SOS gyermekfalvakat, iskolákat, kórházakat, szociális központokat. 60 évvel ezelőtti alapítása óta gyermekek millióinak nyújt szerető családot, biztonságot és iskoláztatást. Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kiemelten közhasznú szervezetként, az első és az egyik legnagyobb civil szervezet a magyar gyermekvédelemben. Jelenleg Magyarországon mintegy 300 gyermek és fiatal él az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa gondoskodásában.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL