FÉSZEK

Vidám karácsonyi dekortippek

Szerző:
Szabó Anna
Ha unod már a girlandokat, és a csillagokat, de mégis szeretnél ünnepi hangulatot varázsolni a lakásba, akkor próbáld ki a következő összeállításunk ötleteit.

 

Egyszerre szép és egyszerű, ráadásul gazdaságos díszeket varázsolhatsz pillanatok alatt. Ráadásul a lenti képeken szereplők többnyire alapötletek, amiket kedvedre alakíthatsz tovább.

 

Aranyfüggők

Ezeket a papírdíszeket pillanatok alatt elkészítheted, mely után az aranylakk adja majd meg az igazi hangulatát. Vágj ki bármilyen papírból 2-3 formát, amit majd sablonnak használhatsz. Helyezd egy közepesen kemény kartonlapra, rajzold körbe, majd vágd ki, és a tetején fúrj lyukat az akasztószalagnak. Fújd le aranyspray-vel, külön-külön hagy megszáradni mindkét oldalát.

 

Kész karácsonyfa

Minden évben a tűlevelekkel bajlódsz az ünnepek után? Íme egy tökéletes fa, mely szép és tisztaságbarát. Ráadásul kompakt. Egy kemény papírra rajzold rá a karácsonyfát, majd vágd ki. Mini, kocka polcokat (kb. 4x4cm-es kockákat) ragassz fel rá, amire ráakaszthatod a függőket, majd a gyertyákat.

 

Játékos ünnep

Egy doboz (lehet cipős is, vagy régi, használaton kívüli fiók) néhány elfeledett játék, ragasztó, hóspray és sok-sok fantázia szükségeltetik ehhez a mesés játékhoz, mely a szoba díszévé válik majd, ha elég ügyes vagy… Először is fesd le dobozodat, szerezz be dobozokat, apró játékokat. Érdemes még a ragasztás előtt megkomponálnod a doboz tartalmát, mit hova teszel, hogy mutat jól… Után ragaszd be egyesével az elemeket.

 

Édes, kis fák

Tartsd észben karácsonyig: csak nézned szabad, kóstolgatnod nem! Két marék cukorka, egy marék rajzszög, cserép moha, valamint kemény kartonlap szükségeltetik hozzá. A feladat egyszerű: végy egy saslik-pálcát, helyezz rá egy kartonkúpot, majd rajzszög vagy gombostű segítségével, egyesével szúrd a cukorkákat a kúpba.

 

Dekorág gyertyákkal

Akár egy hatalmas tálban elhelyezve, akár a falra függesztve vagy szögezve jól mutat ez a dekorág. Persze, ha túl egyszerűnek találod, akkor tovább fokozhatod az összhatást, ha lefújod színes dekorsprayvel (mi óarannyal, ezüsttel, mély csokoládébarnával tennénk), és erre csíptetnék apró gyertyatartókat.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL