SZÉPSÉG

Elő a szexis vörösökkel!

Szerző:
Szabó Anna
A Feng shui szerint a vörös szín az ereinkben áramló vérhez hasonlóan megerősít minket, sőt, szenvedélyessé, energikussá és lelkessé tesz. Azt hiszem, ez éppen elég ok rá, hogy kipróbáld!


Igaz, hódít a vörös minden árnyalata a ruházatot, de főként a szánkat illetően. Ám, ha nem így lenne, akkor is: egy igazi nő kelléktárában alapkövetelmény egy, számára megfelelő árnyalatú vörös rúzs – legalább annyira mint egy darab kiváló minőségű szempillaspirál. És itt a megfelelő árnyalatról van szó. Mert míg a barátnődet dögös dívává varázsolja rúzsa, addig Te ugyanattól az árnyalattól akár nevetségesnek is érezheted magadat.

1. MAC, árnyalat: Russian Red
2. Bourjois Sweet Kiss, árnyalat: Parisienne
3. Clinique magas fényű rúzs, árnyalat: Red-y to Wear
4. AVON színmegújító, megahatású ajakrúzs
5. Collistar rúzs
6. L’Oréal Colour Rich, árnyalat: True Red
7. Lancôme Le Rouge Absolue, árnyalat: red light
8. Glazewear Sparkle szikrázó szájfény

 

Vörös rúzs, a jó szempillaspirál társa

Nem szeretnék ódákat zengeni a vörös árnyalatairól, pedig lehetne. Hisz pont a sokfélesége teszi igazán különlegessé, ami miatt aztán egyáltalán nem elhanyagolható, milyen bőr-, szem- és hajszínhez választod!


A legfontosabb, és nem csak akkor, ha vöröset keresel, hanem bármilyen színnél, hogy tudd, mennyire lesz az kontrasztos a bőrödhöz. A vörös sosem lesz „természetes”, de ugyanazok a szabályok vonatkoznak a választásra, ha rózsaszínt keresel, vagy valami barnásat.

Van néhány jel, ami alapján könnyen tudhatod, hűvös vagy meleg-e a bőrszíned. A hűvös színű bőr még nyáron is nehezen kap színt, hacsak a leégés nem számít annak. Általában selymes és finom, viszont napsütés, szél hatására vöröses lesz. A melegebb árnyalatú arcbőrök nyáron előbb-utóbb aranybarnára sülnek.

Ha hűvös rózsaszín az arcod, a legtöbb vörös rúzs jól fog állni. A bőröd rózsaszínjét jól kiegészíti egy természetes vörös, vagy hűvösebb rózsaszínes vörös is.

Még a fuksziába, sötét bogyó-lilába hajló vörösekkel is próbálkozhatsz. A meleg, narancsos-vörös, paradicsompiros színekkel lesz inkább gondod. Olyat is hordhatsz, csak kicsit nehezebb dolgod lesz, nem elég egy könnyed smink hozzájuk, mert akkor úgy nézel ki, mintha fáradt volnál. A sötét téglavörös, noha meleg szín, jól fog állni, mert a benne lévő barna sötétje egészíti ki az arcod rózsaszínjét.

A melegebb arcbőrűekre ennek pont az ellenkezője vonatkozik. Jól állhat egy tiszta vörös, meg a többi melegebb szín, mint a paradicsomszín, a tégla, a rozsda, azonban kerüld a kékes (rózsaszínes) vörösöket.



Jobbról balra:
1. OPI
2. AVON, Gyorsan száradó körömlakk
3. Dior
4. Chanel
5. Calvin Klein


Ha a rúzs nem is, a körömlakk biztos bejön

Igen, valóban akadnak jó páran, akik majd ezek után sem teszik le a voksukat a vörös rúzs mellett. Talán azért mert, nincs önbizalmuk, de az is előfordulhat, hogy nem érzik elég odaillőnek mindennapjaikhoz. De ha rúzst nem is, a körömlakkot biztosan kipróbálják ők is. Íme néhány nagyszerű körömlakk! 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL