PASISZEMMEL

Mr. Winter és Hölgyeinek ruhatára

Szerző:
Szabó Anna
A téllel együtt a szürkeség és a vastagabb holmik is beköltöztek az életünkbe. Nekikeseredésre azonban egyik miatt sincs ok, hiszen némi iránymutatással még a leghidegebb hónapokban sem kell száműzni az eleganciát.

 

Ing betűr, öv becsatol, jöhet a zakó. Zakó le, mellény fel, méghozzá gondosan begombolva. Zakó vissza, sál a nyakba, de csakis a legmodernebb divat szerint megkötve. Jöhet a némileg hegyes orrú, magasított szárú csizma, mindennek a tetejébe pedig egy felhajtható gallérú szövetkabát. A kalap opciós, de ne tegyük tönkre a frissen mosott frizurát: ma megteszi egy esernyő is. No, nézzük, mit mutat a tükör… ah, briliáns! Mr. Winter tökéletesen fest, mint mindig. Szerinte nem évszak kérdése, hogy jól nézzünk ki, és nem is érti azokat az embereket, akik a hidegre fogják a slamposságukat. Mr. Winter a napokban megérkezett Magyarországra is, hogy stílusával elbűvölje az ország nőit – és férfijait! Tél Úr meglátása szerint ugyanis a teremtés koronái részéről is rendkívül gyenge kifogás a decembert mutató naptár mögé bújni. A rendkívül éles szemmel megáldott ruházkodási szakértő belépője nagyon stílusosra sikerült: talpig fehérben lepett meg minket, nyomában pedig hideg fuvallatok kergetődztek. Amikor megtudta, hogy milyen rovaton keresztül szerzek örömet a Hölgyeknek minden héten, feltétlenül időpontot kért tőlem, hogy a nevével fémjelzett évszak ruhatári ínyencségeire ráirányítsa az olvasók figyelmét. A legilletékesebbhez fordult, és gőzölgő kávéink párája felett sokszor egyetértően bólogattunk. Lett légyen szó akár a férfi, akár a női gardrób téli tartalmáról.

Csizmás macskák

„Tudod, Dávid, szétnéztem itt nálatok, és bizony sok minden elnyerte a tetszésem” – mondta Mr. Winter elgondolkodva, miközben még a forró italát is olyan megkomponált mozdulatokkal kavargatta, hogy azt tanítani kellene. „Megfigyeltem, hogy rengeteg nő hord felétek csizmát, és az egész férfinem átható bölcsességével és rám ruházott hatalmával mondhatom, hogy ez egy kedvemre való tendencia. Ha ezzel ügyesen bánik a viselője, a csizma a nőiesség esszenciája lehet. A nőknek meg kell érteniük, hogy egy-egy lábbeli viselésénél még a novembertől februárig tartó időszakban sem lehet mindig a kényelmesen meleg darabokat előnyben részesíteniük. Egy nő nem vehet ki szabadságot télire! Persze nem várjuk el tőlük, hogy a tomboló mínuszokban is tűsarkú bokacsizmákat hordjanak, de arra sem adhatják a fejüket, hogy a tél jeges szorításából a szőrős és bolyhos, eszkimókat idéző fókavadász csizmákban törjenek ki. Ugyan kérlek!” – háborodott fel a stílus és divat terén kegyelmet nem ismerő asztaltársam. A fentiekhez még hozzátette, hogy tetszenek neki ezek az új, térd fölé érő kalózcsizmák; azzal a hóborttal szemben meg már kezd immunissá válni, hogy a gyengédebbik nem képviselői a csizmájukba tűrik a nadrágjuk szárát. Ő is tudja, hogy amit egyszer a Hölgyek a fejükbe vesznek, arról maximum csak a legújabb trendhullám tudja őket lebeszélni.

Séta a lábon felfelé

Elemzésében természetesen nem állt meg a női lábbelik kitárgyalásánál, hiszen ahogy mondta: egy virág összképét sem csak egyetlen szirom adja meg. Miután végigfuttatta a szemét a mellettünk elhaladó pincérnő formás lábain, visszafordult hozzám, némileg közelebb hajolt, és a kávézó forgataga elől elrejtve folytatta mondanivalóját. „Be kell, valljam neked Dávid, hogy képtelenség nem végigtekinteni az olyan nőn, akin szoknya van, harisnyás lábai pedig egy csinos, magas sarkú csizmában végződnek. Látod, a divat nem feltétlenül rossz dolog! Mert ne szépítsük, ez bizony divat manapság, de olyan divat, amelynek látványától minden férfiban felpezsdül a vér. Ezt kár is lenne tagadnunk. És amilyen ravaszak a nők, még ezt is tudják fokozni! Megfigyelted, hogy egyre többen hordanak olyan vastag, pamut harisnyát – ha van egy kis ízlésük, akkor csak fekete színben -, amiről első pillantásra nehéz eldönteni, hogy nadrág vagy harisnya? Ezzel aztán kicsikarják, hogy tovább gyönyörködjünk a lábaikban. És azt ne hidd, hogy ezzel vége lenne! Manapság a falatnyi, nyári forró nadrágokat veszik fel ehhez a kombinációhoz, így egy hosszabb kabátban olyan, mintha alattuk nem lenne semmi. Arról nem is beszélve, hogy ez mennyire jól kihangsúlyozza a szép lábukat. Már akinek olyan, hogy érdemes legyen kihangsúlyozni, ugyebár. Szerinted van olyan férfi, akire ez nincs hatással? Ugyan, kérlek!” – emelte a szájához a csészéjét. Én pedig ki lennék, hogy vitatkozni mernék vele?

Gyümölcshámozás a hóesésben

Némileg elidőzött a tekintete az ablak előtt kavargó hópelyheken, majd hirtelen, de a maga elegáns módján máris áttért a következő témára. „Nyugodtan leszögezhetjük, hogy a fentebb leírt összeállítás már önmagában fél siker, de azért felülre is kell valamit venniük a Hölgyeknek” – mosolyodott el hamisan Mr. Winter. „Hjaj, Dávid, valamiért a garbóknak megvan az a csábító tulajdonsága, hogy annyira jó becsókolni a nyakrészük mögé…” – mondta a távolba meredve, majd szinte suttogva még hozzátette. „Arról már nem is szólva, hogy nagyon szépen kihangsúlyozza a keblüket. Egyébként meg sok férfi panaszkodik amiatt, hogy télen annyira problémás levetkőztetni a nőket a sok réteg ruha miatt. Én viszont erre azt mondom, hogy csak annál izgalmasabb a játék, hogy fokozatosan tárul fel előtted a meztelenségük. Nem úgy, mint nyáron, amikor alapból alig van rajtuk valami. Abban mi a kihívás? Ugyan, kérlek!” – zárta le egy legyintéssel a témát.

A férfiaknak nincsen tél

„Ha már szapultam neked egy kicsit emiatt a férfiakat, újabb panasszal élnék velük kapcsolatban” – préselte ki a szavakat fagyosan, és ősz halántéka haragosan villant meg a fényben. „Az a nagy baj a fajtánkkal Dávid, hogy nem hajlandók tudomást venni a hideg beköszöntéről. Nevetségesnek tartom, hogy a legtöbbünkre képtelenség egy bakancsot, vagy pláne egy csizmát ráerőltetni. Képtelenek télen is elfelejteni az edzőcipőt! Ez egy kamasznál még elmegy, de egy komoly férfi nem caplat a hóban és latyakban ilyen lábbelikben. Másrészt alig hordanak sapkát, aztán meg ők csodálkoznak a legjobban, hogy a hajuk úgy hullik, mint kint a hópelyhek. A sállal kapcsolatos divatozást meg túlzásba viszik, és van, aki még az irodában is a trendin megkötött nyakbavalójában ül. Nem hazudok, a saját szememmel láttam. Nincs mese, meg kell tanulniuk télen is öltözködni a férfiaknak, és a bőrdzsekit jó szabású, vastag télikabátra cserélniük. De ha most megbocsátasz, mennem kell, ugyanis újabb országok férfijait és nőit kell megtanítanom arra, hogy a stílus és az igényesség nem alszik téli álmot. Hogy fizetni akarod a kávékat? Ugyan, kérlek!” – helyezett le ezzel egy időben néhány bankjegyet az asztalra, majd sietve kilépett a kávézóból. Néztem volna utána, de az utolsó divat jegyében fogant csizmájának nyomait eltakarta előlem a sűrű havazás…

 


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL