Tanulj meg szívből ajándékozni!

 

Az a képesség, hogy másoknak kedveskedjünk, vagy a kedvességet elfogadjuk, egyfajta „ragasztó" szerepét tölti be kapcsolatainkban. Azonban az ajándékozást is, mint minden mást, meg kell tanulni. Figyelemre, szeretetre és nagyfokú beleélő képességre van szükség ahhoz, hogy igazán örömöt tudjunk szerezni. Lényeges, hogy amennyire csak lehet, próbáljuk magunkat az ajándékozott helyébe képzelni. Csak azokat könnyű megajándékozni, akik képesek és tudnak is örülni. Nekik sikerült megőrizniük a gyermeki lelkesedést, és mindig hálásak, ha gondolnak rájuk. Nehezebb eset, ha valaki túlzottan kritikus, vagy az ajándékot általában értéke szerint ítéli meg. Nemegyszer nehéz eldönteni azt, hogy a kiválasztott ajándék milyen nagyságú, milyen értékű legyen.

Szeretet, odafigyelés és beleélő képesség kell ahhoz, hogy ajándékunkkal valóban örömet szerezzünk.


 

Lehetőleg ne az utolsó percben vásárolj


Az ajándékozás problémáját úgy előzhetjük meg legkönnyebben, ha a vásárlást nem halasztjuk az utolsó pillanatra. Mindenkinek van valamilyen titkos vágya, amit céltudatos kutatással kideríthetünk. Kötetlen csevegés közben feltehetünk néhány kérdést valaki zenei ízlésére vagy gyűjtőszenvedélyére vonatkozóan anélkül, hogy az illető rögtön megsejtené, hogy a karácsonyfa alá például egy különleges könyvet kap tőlünk ajándékba. Sokat segít az is, ha jó megfigyelők vagyunk. Aki tudja, hogy barátnője milyen stílusú ékszereket visel, vagy hogyan öltözik, annak nagy esélye van arra, hogy megfelelő darabbal kedveskedjék. Nem számít illetlenségnek, ha ötleteinket másokkal egyeztetjük, nehogy valaki egyforma ajándékokat kapjon. Érdemes figyelni arra is, hogy a többiekhez képest ne vigyünk nagyon egyszerű vagy túl drága ajándékot.


A legjobb ajándéknak valót gyakran akkor fedezzük fel, amikor híre hamva sincs még az ünnepnek. Legjobb, ha azonnal megvásároljuk (sajnos ez pénztárcánktól is függ), és őrizzük a jeles alkalomig. Ha nem nyomaszt az időhiány, könnyebben rájövünk, minek örülne a másik. Vonatkozik ez azokra az apró figyelmességekre is, amelyekkel mindössze szeretetünknek akarunk jelt adni.

 

{ADVENT2011}
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL