Téli feltöltődés a kicsikkel a Hotel Yacht Clubban

 Néha irigykedve gondolunk a sztárokra, akik az ünnepeket valamelyik trópusi szigeten töltik, nem égetik meg magukat zserbósütés közben, nem az utolsó pillanatban futnak fát venni, de legtöbbünk bizonyára nem adná fel az otthon melegét az ünnepekkor. Noha már itthon is elérhetők a különböző karácsonyi csomagok a szállodákban, jellemzően inkább párok, és nem családok választják őket az ünnepek eltöltésére. S ez rendjén is van így, fontos, hogy a baba otthon lássa az első karácsonyfát, de mégis jólesne a pihenés nekünk is.

Válasszunk ki egy hétvégét januárban, amikor végre kicsit kipihenjük az év vége fáradalmait. Szakadjunk ki a megszokott hétvégékből, ne takarítsunk, ha lehet, utazzunk el valahová. A gyerekek imádják a téli programokat, egy hatalmas szánkózást, közös korcsolyázást sokáig emlegetni fognak, és a séta a kisebbekkel is jólesik, fontos, hogy a család friss levegőn legyen. Egy kandallós turistaház a hétvégére, vagy egy kisebb hotel családi szobája nem kerül vagyonokba, s az utóbbinál az étkezésre sem lesz gondunk, teljes lehet az ellazulás.

Ebben az időszakban kedveltek a hegyek, a téli erdő látványa, de meglepő módon, érdemes például a Balaton környékén is körülnézni. Az ilyenkor csendes part, a korcsolyázásra alkalmas részek, a szánkózásra termett dombok rengeteg családi aktivitást kínálnak, melyek nem költségesek, de felejthetetlenek lesznek a gyerekek számára. Próbáltátok már például a jégvitorlázást?

A siófoki vitorlás kikötőben található Hotel Yacht Club ügyvezetője, Németh Heves Júlia így mesél a téli időszakról:

„A Balatont sokan csak nyáron ismerik, pedig igazán ezer arca van, s a téli az egyik legszebb. A csillogó jégpáncél, a hihetetlen csend és nyugalom, a téli séták a környéken igazi kikapcsolódásra adnak lehetőséget. Az egész évben nyitva tartó helyeken általában van wellness, nálunk plusz különlegesség, hogy Fürdőházunk is panorámás, azaz a medencékből is a téli Balatonra látni. Jólesik ilyenkor az embereknek a hidegből bejönni, aztán elmerülni a medencék meleg vizében, befeküdni egy masszázsra, szaunázni. A kicsik is szeretik a vizet, ők kortól függően úszkálhatnak a szülővel, vagy pancsolhatnak kedvükre a gyermekmedencében."

Kívánj magadnak egy felejthetetlen siófoki hétvégét!

Csak annyit kell tenned, hogy a legmeggyőzőbb levelet küldöd el a Jézuskának!
Kreativitásra fel >>

Mikre érdemes a téli hétvégi utazásnál figyelni?

 Egyrészt az autóra. Lőttek az önfeledt hétvégének, ha vissza kell fordulnunk, mert nincs nálunk hólánc, elakadunk, hogy csak a kisebb kellemetlenségeket említsük. Tájékozódjuk a menetrendekről és az esetleges B-tervekről is jó előre, hiszen más 2 órát várakozni az állomáson egy verőfényes délutánon, mint a mínuszokban.

„A foglalásnál mindig megkérdezzük, hogy milyen korú gyermekekkel érkeznek. Mi kifejezetten bababarát hotel vagyunk, például biztosítunk babakádat és minden más kelléket, de ez nincs mindenhol így, fontos, hogy a kicsi gyermekkel érkezők előre tájékozódjanak, ne a helyszínen érje őket meglepetés.” – figyelmeztet Németh Heves Júlia.



Ne ijedjünk hát meg a hidegtől, bátran vigyük a gyerekeket a friss levegőre, és engedjünk magunknak is egy kis pihenést, kikapcsolódást az új év elején. Megérdemeljük az év végi hajtás után, és meg is hálálja magát, ha a két téli hónapnak nem hullafáradtan, hanem feltöltődve kezdünk neki.

A Hotel Yacht Club és a Női Portál jóvoltából most 15% kedvezménnyel foglalhatsz a szállodában!

A kedvezményre jogosító kupont itt találod >>

Szeretnél több információt kapni a siófoki Hotel Yacht Clubról?
Látogass el weboldalukra >>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL