SZÓRAKOZÁS

10 ok, ami miatt szeretjük(?) George Clooneyt

Szerző:
Szabó Anna
A férfi, akinek népszerűségét szinte csak legjobb barátja Brad Pitt, és annak utazó karavánja tudja felülmúlni. Hol vannak már azok a vészhelyzetes évek, amikor mindenki olyan Ross-dokira vágyott, mint ő?


Egy biztos: George Clooney végérvényesen beírta magát a filmtörténelembe! Igaz, manapság már lassan a „Nagyszerűség Koronázatlan Királya”, de neki is el kellett indulnia, méghozzá elég messziről. Persze ő ugyanaz az ember maradt, aki kimaradt az Észak-Kentucky egyetemről, és míg alig-alig volt munkája egy haver lakásán talált menedéket.

 

1. Régi motoros

A nyolcvanas évek John Stamosról szólt: Clooney ekkortájt még csak vendégszereplő volt nagy sikerű amerikai családi sorozatokban, igazi John Stamos hajjal és ruhákkal.

 

2. Megjárta a horrort

Hollywoodban szinte már kötelező minden magára valamit is adó sztárnak horrorfilmekben (vagy jobb esetben horror vígjátékokban) szerepet vállalnia – főként a korai éveiben. Ő is lefutotta a kötelező köröket, így láthatod az 1988-as Gyilkos paradicsomokban majd az azt követő a Gyilkos paradicsomok visszatérnek című filmekben.

 

3. Vicces gavallér

1988-ban randizott Kelly Prestonnal (mostanság főként Mrs. John Travoltaként jegyzik), és egy igazán különleges ajándékkal lepte meg: egy kis malaccal. Ez a disznó Max volt, akit aztán George maga nevelt fel, de sajnos 2006-ban eltávozott az élők sorából.

 

4. Ismeri a határait

Három éven keresztül (1991-ig) játszott főnököt a Roseanne című sorozatban, aminek ő maga vetett véget. „Nem vagyok igazi nevettető” – magyarázta Clooney, majd elvállalta a Bűnvadászok című krimisorozat főszerepét.

 

5. A legvonzóbb doki

Bár ezen a Grace Klinikáért rajongók bizonyára vitatkoznak, egy biztos sokat köszönhetnek a Vészhelyzetnek, és személy szerint Ross dokinak a kórházas sorozatok. A népszerűség azonban mindkét fél számára gyümölcsöző volt: Clooneyt csak ez után találták meg igazán nagy szerepekkel.

 

6. Szülőként is megmutatta magát

Valószínűleg már kevesen emlékeznek a Szép kis nap! című filmjére, melyben Michelle Pfeifferrel játszott együtt, és nem házaspárként, hanem egyedülálló szülőként.

 

7. Tud magán nevetni

Egy időben Batmannek lenni majdnem olyan státusz volt, mint James Bondnak. Sajnos azonban nem mindenkinek megy a denevérbőrbe bújtatott hősködés, sőt, van, aki ezzel csak az Aranymálnát hozza el. A végén aztán valódi hőssé változik, amikor saját magán nevetve vallja, hogy ő volt minden idők legcsapnivalóbb Batmanje.

 

8. Esetlenül is szexi

1997-ben a vörösszőnyegen épp aktuális barátnőjével és mankójával karöltve. Íme a bizonyíték, hogy még törött lábbal is lehet sikkesen vonulni.

 

9. Családcentrikus

Bármelyik interjúban kérdezzék is társadalmi munkájáról, sosem feledkezik el édesapját megemlíteni, akit igazi hősként tisztel. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a Clooney család minden tagja próbálja egyengetni a másik karrierjét, például George a kedves énekes nagynénijét, Rosemaryét.

 

10. Bebizonyította, hogy létezik férfi-női barátság

A színészt mindenki ismeri durva tréfáiról, no és persze erős kötelékű barátságairól. Még az sem érdekli, ha némelyik miatt ostobának tűnhet mások szemében: például Hollywoodban sokan értelmetlenül szemlélik Julia Robertshez fűződő erős, mégis szexmentes barátságát.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL