REJTÉLY-MISZTIKA

Sugárzó zónák

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyára sokan hallottak már különös „sugárzási zónákról", melyek nyugtalanná tehetik álmunkat, sőt akár egészségünket is legyengíthetik. Ha nem is hisz benne mindenki, azért legtöbben legalábbis gondolkodóba esnek. Mi hát az igazság, léteznek-e valóban olyan helyek Földünkön, amelyekből különleges erő árad felénk?

 

Gyógyító életerők


Eddigi ismereteinket számba véve arra a meglepő megállapításra jutunk, hogy állandóan, mindenütt erőhelyek vesznek körül bennünket. A legtöbb erőhely valóságosan, igazolhatóan létezik, varázsvesszővel vagy más radiesztéziai műszerrel könnyen felismerhető. Vannak azonban helyek, melyek csak olyan érzékeny emberekre hatnak, akik képesek lelkileg rájuk hangolódni. A Földből áradó erők könnyen megkülönböztethetőek azoktól, amelyeket az emberi gondolkodás, az érzések és imák hoztak létre. A tudás megfelelő szintjén gyakorlatilag minden hely erőhellyé válhat - olyan hellyé, ahol az élet erői fokozottabban érezhetők.

Az alábbiakban egy rendszerezett áttekintés segítségével szeretnénk megkönnyíteni az erőhelyek megértését és felismerését. Reméljük, ennek segítségével lehetőséged nyílik arra, hogy saját élményeket szerezz, és érzékelhesd az erőhelyeken ható rendkívüli, gyógyító életerőket!


Természetes erőhely, illetve olyan helyek, ahol ténylegesen létező földi erők hatnak:


- Gyógyforrások valamennyi fajtája, mind az ásvány- és termálvizű források, mind a misztikus, testileg gyógyító vizek (pl. a lourdes-i sziklaforrás, a hawaii-vízesés, vagy a szent folyó, a Gangesz).


- Földalatti vízerek - elsősorban az alvó- és munkahelyekre kifejtett, gyakran negatív hatásukról ismertek. Helyüket a varázsvesszős kutatók viszonylag könnyen meghatározzák. Ide kívánkozik a kérdés, hogyan tehetjük a negatív erőhelyeket semlegessé vagy éppenséggel pozitívvá? (Hiszen elköltözni vagy munkahelyet változtatni nem mindig egyszerű.) Igyekezzünk kedvezőtlen fekvésű lakó- és munkahelyünkön a lehető legteljesebb harmóniát megteremteni! Szép környezettel, kellemes gondolatokkal vegyük körül magunkat!
- Ley-vonalak - különleges földsugárzási vonalak, amelyek az erőhelyeket egymással összekötik.


- Hegyek- Japánban a Fudzsi-jáma, Kenyában a Kilimandzsáró, Ázsiában a Himalája, Európában az Olümposz, Delphoi és más erőtöltésű jóshelyek.
- Erdők - először az Amazonas menti őserdő jut eszünkbe, amelynek nagy szerepe van abban, hogy a Föld éghajlata egyensúlyban legyen. Ide tartoznak a Föld trópusi zónájának nagy őserdei, valamint általában minden nagyobb, összefüggő erdő a világon.
- Érc- és drágakő erek-, amelyek mágikus, alkimista módon egybeolvasztják és összesűrítik a különböző eredetű erőket.
- Egyfajta irányzat szerint a Föld maga is tudatos, élő lény - akit Gaiának neveznek -, és naprendszerünk, sőt talán egész galaxisunk egyik erőhelye.

Épített vagy átalakított erőhelyek


Ezek háromfélék lehetnek:

- Az emberi kéz által emelt erőhelyek általában olyan helyeken épülnek, ahol már különleges, igazolható földi vagy kozmikus energiák sugároznak.
- Az építés során figyelembe vették a formák és orientációk (Naphoz, Holdhoz, csillagokhoz pl. sarkcsillaghoz való tájolás), az arányok, szögek, építőanyagok és szimbólumok ezoterikus hatását.
- Azok az emberek, akik vallási szertartásokat, asztronómiai méréseket végeztek, imádkoztak vagy meditáltak ott, mintegy felszabadították gyógyító erejüket, hogy ezáltal mások gyógyító- vagy öngyógyító erejét erősíthessék.

Az emberi kéz által emelt erőhelyek közé soroljuk:


- a piramisokat,
- Stonehenge-et és más ilyen jellegű emlékhelyeket, templomokat, katedrálisokat, valamint más területek szentélyeit (hinduista templomok, buddhista sztupák),
- a Chaco Canyon településeit,
- a Húsvét-szigetek szobrait.

Erőhelyek, amelyekhez szent emberek tevékenysége kapcsolódik:
- Lhasza - a dalai láma több évszázados rezidenciája,
- Szent Péter-székesegyház Rómában.

Misztikus erőhelyek
- az elsüllyedt Atlantisz,
- Shambala, a legendás mennyei város a Himalájában.

 

Könnyedén - dalolva

Hogyan használhatjuk ki az erőhelyek adta lehetőségeket? Az erővel rendelkező helyeken bízzuk nyugodtan magunkat az ösztöneinkre. Higgyünk erősen abban, hogy a betegség megszűnik, és a gyógyulás bekövetkezik, és akkor valóban érezni fogjuk a különleges, finom, gyógyító rezgéseket. Ez történhet gyógyvízben való fürdéssel, más helyeken a lazítással összekötött belégzések lehetnek nagyon hasznosak. Megint máshol meditálhatunk, amely mély, belső békéhez vezethet.


Ha az erőhelyen ténylegesen kimutatható erőket kívánjuk tapasztalni vagy vizsgálni, akkor ingával, varázsvesszővel vagy más érzékenyen reagáló jelző műszerrel kísérletezhetünk. Sokan képesek nyitott tenyerükkel - mint gyenge huzatot, elektromos bizsergést, hideget és meleget, vagy mint gyenge szellőt – megérezni ezeket a csodálatos erőket.

És végül ünnepeljünk az erőhelyeken! Hogyan? Úgy, ahogy kedvünk diktálja. Mert ne feledjük, az erőhelyek egyúttal az Élet helyei is!

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL