SZEX, SZERELEM

Amikor túlságosan szeretünk

Szerző:
Szabó Anna
Észre vesszük-e, hogy már-már a rajongásig istenítjük a nagy Ő-t, és ezzel párhuzamban szenvedünk is a kapcsolatban? De vajon csak magunknak okozunk szenvedést, túlzott imádatunkkal?
Akkor beszélünk túlzott szeretetről, amikor valaki csakis kizárólag egy párkapcsolaton belül érzi magát teljesnek. Ebben a kötődésben folyamatosan nagyon szenved. Csak a partner félrelépései, közömbös vagy agresszív viselkedése foglalkoztatja. Bűnösnek érzi magát a másik hibáiért, önmagát okolja, mert nem eléggé "szerethető".
Saját ügyeit elhanyagolva teljesen a másiknak szenteli magát, és megpróbálja a szeretett személyt megváltoztatni (sikertelenül), hogy hasonlítson arra amilyennek, szeretné. Az esetek többségében, aki túlságosan szeret képes megérteni, hogy partnere nem felel meg elvárásainak. Megalázottnak, sértettnek érzi magát társa viselt dolgai miatt, de nem képes megszakítani a kapcsolatot, sőt ellenállhatatlan vonzódást érez. Amikor valaki túlságosan szeret, talán nem szeret eléggé. Nagyon erős a félelem a magánytól, és hogy nem érdemel szerelmet.

Ráakaszkodik valakire, akit nélkülözhetetlennek képzel. Határtalanul szereti abban a reményben, hogy a másikban félelmet ébreszt az elvesztés gondolata. Ez aztán olyan körforgásba kényszeríti, hogy egyre többet és többet kell, hogy adjon, hasonlóan bármely más függőséghez.


Ki szenved jobban, ha a nő szeret túlságosan? A férfi vagy a nő? Mindketten

A túlszeretés tipikusan női. Ezzel együtt férfiak is szenvedhetnek érzelemfüggésben. Valószínűleg gyermekkori sérelmek következtében erősen alábecsülik önmagukat, ahogyan a túlságosan szerető nők estében is ez történik. A férfi a nőnél sokkal ügyesebben kezeli a problémát. Teljes erőbedobással dolgozni kezd, sportol, új hobbyt eszel ki. Inkább a külvilág felé fordul, és nem kreál belső világot magának. A nő gyakran érzi, hogy gyenge, törékeny, védelemre szoruló, akinek szüksége van irányításra. Ha a nő nem képes önmagát szeretni természetesen szüksége van egy férfira, akin keresztül erősebbnek, szeretetre méltónak érzi magát. Szüksége van tehát a férfira.
A szeretetnélküli élettől annyira fél, hogy bármit elvisel, nehogy a párja elszökjön; anyja, bizalmasa, ápolónője lesz.


De milyen is a túlszerető nő embere?

Gyakran az ilyen nő mellett olyan férfi él, aki nem képes vállalni a felelősséget. A gyermekkorában elhanyagolt nővel a párja rosszul bánik. Az érzelemfüggő asszony a zűrös családi múltban átélt karakterisztikus pillanatokat keresi, társa is általában szenved valami függőségben, vagy lelki zavarban.
Ha ebből az aspektusból vizsgálódunk, mondhatjuk, hogy a túlságosan szerető nő oldalán élő férfi is szenved, hiszen nem tud felemelkedni egy érett kapcsolat szintjére, nem teljesedik ki a személyisége az együttélésben, általában olyan férfi, aki nem tudja kifejezni az érzéseit.

{KIRALYLANY}
Hogy lehet megérezni a veszélyét, hogy kapcsolatunk az érzelmi függés csapdájába eshet (vagy már benne is van csak még nem vettük észre)

Nincs pontos szabály. Fontos, hogy megtanuljunk odafigyelni a saját rosszérzéseinkre, szenvedéseinkre. Ha az önbecsülésünk, hitünk a saját értékeinkben, jó kedvünk kizárólag a másik ítéletétől, vagy aktuális hangulatától függ, amikor mániásan csak a másikra gondolunk megfeledkezve magunkról és a saját érdekeinkről, akkor talán már túlságosan szeretünk.


Miért vállalja egy nő az érzelemi függés kockázatát?

Minden érzelmi függés eredete a gyermekkorban elszenvedett súlyos sérelmek (elhanyagoltság, erőszak) intenzív fájdalmas élményei. Ezek teszik hajlamossá a nőt a túlszeretésre. Valójában a másik iránti erős vonzalomban nagy szerepe van saját hibáin kívül a megoldatlan problémáknak és a múlt sérüléseinek. Meggyőződéssel hiszi, hogy a partner a megoldás minden problémájára. Több esetben azért születik meg egy kapcsolat, hogy megvédje a nőt a múltjától. Felruházza a partnert olyan ideális és nem valós tulajdonságokkal, hogy az valamelyik szülő szerepét tudja átvenni. Ez sehová sem vezető út. Az ilyen kapcsolatban semmi sem működik, és egy korlátokkal és szenvedésekkel megterhelt szerelemben kénytelen élni.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL