GASZTRO

Almás finomságok - Top 15 recept

Szerző:
Szabó Anna
Nincs olyan évszak, amikor ne hódolnánk az almás süteményeknek. De ez a valóban csábító gyümölcs talán ősszel kínálja magát a legtöbb formában. Éppen ezért áldozunk most rajongásunknak, és összegyűjtöttünk egy csokorra való receptet almával!


Az almáról neked is a fogyókúra jut eszedbe? Nem véletlen, hogy olyan népszerű a diétázók közében, és már oldalunkon is bizonyára olvastál már az almakúráról… Az alakformálásnak hódolók körében azért olyan imádott gyümölcs, mert igen kevés kalóriát tartalmaz, vízhajtó hatású, mert gazdag káliumban és rostokban. Étkezés végén vagy éhségcsillapítóként nap közben fogyasztva eltelít. Segít megelőzni a fogszuvasodást, mert stimulálja a nyálelválasztást, továbbá gátolja a vesekő kialakulását.

Azonban további egészségmegőrző szerepéről sem feledkezhetünk el. Többek között arról sem, hogy az alma, mint minden pektint tartalmazó élelmiszer, segít a káros koleszterin csökkentésében. Sőt, ha nyersen lereszelve fogyasztod, elmulaszthatod vele hasmenésedet. Ellenkező hatást, vagyis hasmenést érhetsz el, ha sokat eszel belőle kompótként vagy megfőzve, ugyanis erőteljesen felgyorsítja az emésztést.

Ennyi jó tulajdonságot talán úgy a legegyszerűbb megjegyezned, ha a húszas számra gondolsz. Ugyanis legalább ennyiféle ásványi anyagot tartalmaz, ez kívül pedig rengeteg C-, A- valamint B-vitamin komplexszel ajándékoz meg. Nem véletlen, hát a mondás: „Minden napra egy alma, az egészséget megtartja!”.

Persze hosszasan lehetne sorolni még, miért használd fel ételkészítésként, de a legfőbb indokunk az, hogy egyszerűen mennyei!


Fóliában sült vaníliás
és fahéjas alma »

 


Alma batyuban »

 


Almás charlotte »

 


Almás pite »

 


Almás-krumplis gratin »

 


Almás-sonkás szendvics »

 


Almás-mazsolás kocka »

 


Almás bugyor »

 


Almás kacsa »

 


Amerikai almás pite »

 


Vitalesz féle
diós almatorta »

 


Almamártás »

 


Ropogós almatorta »

 


Morzsás almatorta »

 


Mandulás almatorta »

 

.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL