GASZTRO

Magyaros és egészséges ételek

Szerző:
Szabó Anna
Kételkedsz talán a fenti cím valóságtartalmában? Következő összeállításunkban megismerhetsz néhány egyszerű egészséges magyar ételt, vagy a hagyomány recept újragondolt változatát. Kalandra fel!


A magyaros ételek „egészségtelen” címkével történő megbélyegzése szerencsére egyre többekből vált ki hangos nemtetszést, és sarkallja ennek ellenkezőjének bebizonyítására. A gasztrotudorok egyre gyakrabban adnak hangot főként két érvüknek: miszerint ne felejtsük el, hogy a hagyományos étrendünkben a főzelék és a leves igen előkelő helyen áll, másrészről a nagyon zsírosnak kikiáltott fogásainkat kis rafinériával át is alakíthatjuk reformkonyhába illő megoldásokkal.

Étkezései szokásainkban pedig a legnagyobb problémát a kész- és félkész ételek megjelenésében látják, többek között abban a jelenségben, amikor a Jókai bableves is babkonzverből készül; hogy a vízzel felmelegítendő poros verziójáról már ne is beszéljünk. A húsnak nem kell feltétlenül cupákosnak lennie, a sóval valamint az olajjal (nem zsírral) lehet csínján bánni, és mégis elkészül a finom fogás… Azoknak pedig, akik a sok hagymát és fűszer(növényeke)t hozzák kifogásul, van egy még rosszabb hírünk: ugyanazokat a hozzávalókat támadják, melyek a természetgyógyászat gyakori résztvevői. Gondolj csak arra, hányszor olvashattál, a hagymaleves kiváló náthaűző tulajdonságáról? De meséljenek inkább a receptek!

Zöldbab főzelék »

 

Paradicsomos húsgombóc »

 

Rakott krumpli »

 

Töltött káposzta »

 

Csirkehusos rizs »

 






Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL