SZÓRAKOZÁS

Rácz Zsuzsi rámozdult Czanik Balázs ingyen tornájára

Szerző:
Szabó Anna
A szeptemberről most már nem csak az iskolakezdés jut az emberek eszébe, hanem egyre többeknek a "Mozdulj Rá!!!" kezdete is. Immár az ötödik évadot kezdi meg Balázs.

 

Az időpont a régi, de a helyszín megváltozott! 2010. 09. 20 - 2010. 11. 29-ig, minden hétfőn, 20.30-tól 21.30-ig az Aréna Pláza első emeletén, az elektronikai áruház mellett, 2500 négyzetméteren vár minden mozogni vágyót Balázs és Csapata! A lendület, a dinamizmus, az őrült jó hangulat, a dübörgő zene, és az a több száz fantasztikus ember mind hozzájárul Balázs küldetésének sikeréhez, mely a következő: "Megmutatni az embereknek az egészséghez vezető utat! Bevezetni a mindennapokba a mozgás örömét, és a megfelelő táplálkozást!" Gyere, légy részese az egészségednek!

A Rise Fm bemondója, Rácz Zsuzsi is részese lehetett a mozgás örömének. Vajon hogy érezte magát? Milyen szerepe van életében a mozgásnak? Erről had meséljen Ő.

- A Rise Fm, ahol bemondóként dolgozol propagálója volt Czanik Balázs nyolc héten át tartó Mozdulj rá ingyen tornasorozatának. Te mint magánember miért tartod fontosnak az ilyen jellegű megmozdulásokat?
- Talán az ehhez hasonló rendezvények rávilágítanak a mozgás szükségességére. Az emberek nem akarnak időt szakítani a testmozgásra, nehezen szánják rá magukat bármilyen sportra. De találkoztam már olyannal, aki szégyenérzetből,túlsúlya miatt nem mert elmenni kondizni, mert attól félt kinevetik. Balázs több száz embert mozgat meg, láttam itt idősebbet, fiatalt, kövéret és soványat, akik ugyanolyan lelkesedéssel végezték a gyakorlatokat, és állíthatom, hogy Balázs és csapata nagyon jó hangulatot teremtett.
Bízom benne, hogy ez a közös program egy lökést ad azoknak, akik eddig valamilyen oknál fogva nem végeztek legalább heti rendszerességgel valamilyen mozgást.

- A te életedben milyen szerepe van a testmozgásnak, a sportnak?
- Kislány koromban néptáncoltam, később pedig igyekeztem futással, tornával karban tartani a testem. A súlyommal hála isten soha nem volt gondom, de azért így 29 évesen már igyekszem az étkezésekre is odafigyelni a heti rendszeres testmozgás mellett és Balázs,akit már két éve ismerek, mindig szívesen segít, ha kikérem a tanácsát. 


Fotó: Mészáros Balázs

- Az emberek nagy része nem teheti meg, hogy drága edzőtermeket vegyen igénybe, mit ajánlasz azoknak, akiknek pénztárcája nem engedi meg ezt a fajta edzésmódot?
- Nem gondolom, hogy a mozgás, a testünkre való odafigyelés pénz kérdése lenne. Én például barátnőmmel Béres Anettal alig várom, hogy vége legyen a télnek és kimehessünk a Margit-szigetre futni, ami igazán nem kerül pénzbe. Azt hiszem legtöbbször a hozzáállással van baj, pedig ha ezen változtatnánk, nemcsak fizikailag, de lelkileg is sokkal egészségesebb társadalomban élhetnénk.

- Te egy kiegyensúlyozott, ambíciózus és emellett egy sugárzó fiatal nő vagy, hogyan érted ezt el? Van valami titkod, amit megosztanál másokkal?
- Nincs titok. Nagyon hiszek a sorsszerűségben és az augusztus 20-i balesetem óta átértékeltem az életemben sok mindent. Előtte összegyűltek a problémáim, de nem akartam tudomásul venni, hogy változtatni kell. A balesetem során állítom, hogy nem ültem egyedül az autóban, hanem valaki fogta a kezem, egyébként nem úsztam volna meg egyetlen kék folt nélkül. Ezt az éjszakát egy jelnek tekintettem: kivettem egy hét szabadságot és azt mondtam, hogy most tiszta lappal indulok. Ez sikerülni látszik, azóta elmondhatom, hogy csak pozitív dolgok történnek velem.

- Nemcsak rádiósként, hanem a televízió képernyőjéről is ismert vagy, mennyire tartod fontosnak a megjelenést, a sminket a mindennapok során?
- Én mindig vállaltam önmagam:sminkkel és anélkül. Soha nem csináltam ügyet abból, hogy sminkkel az arcomon jelenjek meg a sarki közértben, vagy sétáljak az utcán. Természetesen vannak olyan helyszínek, pl. ha kamerák előtt állok, amikor elkerülhetetlen egy szolid smink, de egyébként felesleges időpocsékolásnak érzem. A szépség, a természetesség belülről fakad, és ha ez hiányzik valakiből bármit magára kenhet, nem lesz vonzó.

- A húszas éveid végén jársz, elgondolkoztál már a családalapításon?
- Persze eszembe jutott már, és szeretnék is családot, gyereket, de nem akarok semmit elsietni. Sok szempontból én is gyerek vagyok még, vannak meg nem valósított álmaim... Na meg ehhez kellene egy pasi is.

- Ez azt jelenti, hogy nyitott vagy egy komolyabb kapcsolatra?
- Igen, várom a jelentkezőket...:)

Itt van az ősz, itt van a "Mozdulj Rá!!!"
Ingyen Torna Czanik Balázzsal újra!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL