SZÉPSÉG

A mimikai ráncok vége

Szerző:
Szabó Anna
A spanyol Armonía kozmetikai cég legújabb slágere egy kígyóméreg hatású ránctalanító krém, mely a cég szerint egyáltalán nem „méreg” a bőrszépítésre vágyók számára. A Syn-ake hatóanyagot tartalmazó, meghökkentő szépségápoló szer a mimika által okozott mély ráncok eltűntetésére hivatott.

 

A templomi viperák mérgének idegbénító összetevőjét utánzó, Syn-ake néven szabadalmazott hatóanyagot tartalmazza a spanyol Armonía kozmetikai cég legújabb arcápoló terméke. A krémbe kevert szintetikus tripeptid működési elve, hogy visszafogja az arcizmok összehúzódását, leblokkolja a mimikai izmok sejtfalában található receptorokat, ezáltal csökkenti a mimikai ráncok kialakulását, illetve azok mélyülését, és így a bőr kisimulását eredményezik. Egyesek a botox méltó ellenfelének tartják, mert bár lényegesen szelídebb módon, de látványos hatást ér el.

A kígyómérget már a XIX. század eleje óta vizsgálják és 30 éve használják a gyógyászatban. Míg a kígyóméregben található Waglerin 1 nevezetű vegyület lebénítja az áldozat izmait, a szintetikus kígyóméreg-utánzat csupán ellazítja az arcizmokat.

A mély ráncok elsődleges oka a gyakran használt mimikai izmok tónusának változása, állandó összehúzottsága. Ezek felelősek a szem és száj körüli nevetőráncokért, de az orr tövétől a száj sarka felé futó mély barázdákért és a homlok ráncaiért is. A metakommunikációban mintegy 60 mimikai izom vesz részt, és a gyakran használt arckifejezések nyomán idővel mély, nem múló ráncok alakulnak ki. A kozmetikai ipar által eddig kínált készítmények csak a vékony, felszínes ráncok ellen voltak többé-kevésbé hatékonyak, de semmit sem tudtak tenni a fenti, mélyebb nyomokkal.

A készítmény hatékonyságát a Pentapharm vizsgálta, a külföldi klinika 45 főn tanulmányozta a szer működését. A 28 napos teszt alatt a jelentkezők harmada napi kétszer Syn-ake-et, harmaduk egy másik, szintetikus, ránctalanító összetevőt, az Acetyl Hexapeptide-8-t (Argireline), harmadik harmaduk placebót használt. Az eredmények szerint a Syn-ake-et használók bőrsimasága 17 százalékkal, a ráncok mélysége 18 százalékkal mutatott jobb eredményt az Argireline-t használókhoz képest. A homlokon lévő ráncok kisimulását tekintve 52 százalékos volt a hatás. A krém minden biztonsági tesztelésen átment, és környezetre káros hatás sem volt kimutatható.
A krém a kígyóméreg-utánzat mellett fügekaktusz kivonatot (nopal), aloe verát és 15-ös napvédő faktorú összetevőt is tartalmaz.


A spanyol Armonía natúrkozmetikai termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Naturelle Kozmetikai Kft. A spanyol Laboratorio de Cosmética Armonía 1981 óta foglalkozik természetes alapanyagú szépségápoló szerek előállításával. Az elmúlt csaknem három évtized alatt az európai biokozmetikai szektor egyik irányadó cégévé nőtte ki magát.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL