FOGYÓKÚRA

Hatásos zsírgyilkos tippek

Szerző:
Szabó Anna
Van egy-két egészen egyszerű trükk, amivel akár heti egy kilót is leadhatsz szinte észrevétlenül, önsanyargatás nélkül.

 

Itt az ideje, hogy finom és könnyű ételekre cseréld a rejtett kalóriabombákat, és megismerd azokat az élelmiszereket, amelyek gyorsítják a szervezet anyagcseréjét. Minél több tanácsot megfogadsz az alábbiak közül, annál gyorsabban tűnik el rólad e fölösleg.


1. A késztermékek csapdája


A gyorséttermi ételek és késztermékek csak úgy etetik magukat, alig lehet abbahagyni. Ez neked is feltűnt? Ennek fő oka a glutamát nevű ízfokozó, amely felébreszti az étvágyat. Szép kis marketingfogás. Az ilyen ételeket könnyebben megkívánod és többet is eszel belőlük, mint a hagyományosan elkészített fogásokból. Éppen ezért kerüld a konzerv ételeket, a fagyasztott pizzát és a hamburgert.


2. Grillezd az ételt


Sokkal zsírszegényebb megoldás, ha sütés helyett grillezed az ételeket, hiszen a zsírfürdővel ellentétben a grillezéshez semmiféle zsiradékra nincsen szükség. Így a hús nem szívja magába a zsiradékot, mégis ízletes lesz és porhanyósra sül.


3. Bevásárlás tele hassal


Mindig egyél valamit bevásárlás előtt, mert ha éhesen indulsz a boltba, több fölösleges dolgot veszel majd. Egy felmérés szerint a korgó gyomorral vásárló emberek 50 százalékkal több élelmiszert tesznek a kosarukba, mint azok, akik jóllakottan indulnak bevásárolni.


4. A salátaöntetekről őszintén


Hiába eszel sok salátát, ha jó adag saláta öntetet, vagy majonézt öntesz rá. A kalóriaértékét nagyban megnövelik a készen vásárolt öntetek. Készíts inkább könnyű és finom öntetet házilag:

1. A legegyszerűbb a vinaigrette szósz, ami kanalanként 3 grammal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a majonézes variáció.
2. Készíts öntetet joghurtból és narancsléből, így adagonként akár 6 grammnyi zsírt is jóváírhatsz.
3. Használj tejfölt majonéz helyett! Sokkal könnyebb lesz tőle az öntet, és kanalanként 17 gramm zsírt spórolsz.


5. Legyen csípős!


A termogenesis a legkényelmesebb zsírégető módszer, amikor a szervezeted hőenergiát termel, felforrósítja magát, izzad. Ehhez nem kell lázasnak lenned, elég, ha csípős ételt fogyasztasz: chilit, amely kapszaicint tartalmaz, tormát, melyben szinigrin van, gyömbért gingenrollal, borsot, mert sok benne a piperin, vagyis mindent, ami pikáns.


6. Ha nasi, akkor pattogatott kukorica


Senki nem bírja hosszú távon az önsanyargatást. Ha egy kis nassolnivalóra vágysz, akkor a legjobb, ha pattogatott kukoricát készítesz magadnak. 100 gramm csupán 327 kalóriát tartalmaz, szemben a csipsszel, amiben 550 kalória van.


7. Természetes étvágycsökkentők


Keverj naponta kb. 1 gramm fahéjat a joghurtodba, és máris csökken az étvágyad. Tanulmányok kimutatták, hogy ez a fűszer optimalizálja a szervezet zsírháztartását, vagyis csökkenti a vérzsír- és vércukorszintet, ezáltal mérsékli a farkaséhséget.


8. A jód fontos a zsírégetéshez


A szervezet csak akkor képes a zsírégetésre, ha biztosítva vannak számára a szükséges összetevők. Ezek közül talán a legfontosabb a jód. Erre a célra a japán éttermek tökéletesek, ugyanis a hal és az alga nagy mennyiségben tartalmazza ezt a nyomelemet. Ha kombináljuk a kettőt, máris megvan a megoldás: a sushi. Heti egy alkalommal érdemes fogyasztani belőle.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL