SZÓRAKOZÁS

Kihagyhatatlan programok októberre

Szerző:
Szabó Anna
Péntektől már októbert írunk, ennek köszönhetően végleg meg kell békülnünk az egyre inkább hűvösödő nappalokkal. Ám kesergésre semmi ok: program bőven lesz ebben a hónapban is.


Thai Gasztronómiai
és Kulturális Hét

Helyszín: Sofitel Budapest Chain Bridge
Időpont: 2010. szeptember 29 – október 5.

 

A hét folyamán thai divattervezők is bemutatkoznak aktuális kollekcióikkal, valamint egy csodálatos fotókiállításon keresztül betekinthetünk Thaiföld lenyűgöző világába és kalandozhatunk a thai ízvilág útvesztőjében.

Egy másik egész hetes program, amivel a szervezők a látogatóknak kedveskednek, a lobbyban létrehozott rögtönzött masszázs szalon, ahova kéz- és fejmasszázsra ülhetnek be a vállalkozó kedvűek.

Bővebb információ a programról »

 



Tokaj Hegyaljai Szüreti Napok
Helyszín:
Tokaj
Időpont: 2010. október 1-3.

 

1932 óta kerül megrendezésre a hagyományos Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok. Folklórprogramok, szüreti felvonulás, szőlő-, must- és borkóstolás, népi iparművészeti kirakodóvásár, mesterség-bemutató, tájjellegű gasztronómiai kóstoló. Nyitott pincék várják a kedves látogatókat a Szüreti Napok idején.

 

Az Egri Vár Napja
Helyszín:
Eger
Időpont: 2010. október 17.

 

A Heves Megyei Múzeumi Szervezet Dobó István Vármúzeuma 2010. október 17-én rendezi meg AZ EGRI VÁR NAPJA elnevezésű rendezvényét, mellyel az 1552-es hősies várvédelem emléke előtt tiszteleg. Ezen a napon a Dobó István Vármúzeum programjai, valamint Az egri vár története, Képtár, Kazamata és kőtár című kiállítások szabadon látogathatók. Kizárólag az év ezen napján tekinthető meg Imre király sírboltja és a Török-kert. Az idelátogatók kézműves és múzeumi foglalkozásokon vehetnek részt, megtekinthetik a restaurátor műhelyt is. A nap programját haditorna bemutatók, tradicionális mesterségeket folytató mesteremberek bemutatója, őrségváltás színesíti. 12 órakor koszorúzásra és megemlékezésre kerül sor a Hősök termében.

 

Szegedi Paprikafesztivál
Csongrád Megyei Paprikasó
Helyszín:
Szeged, Dugonics tér
Időpont: 2010. október 1-3.

 

A rendezvény elsődleges célja felhívni a figyelmet a magyar konyha méltán legnépszerűbb fűszerére a paprikára. Színes, zenés vásári forgatagban találkozhatunk Paprika Jancsival, Kinizsi Pállal, a Sárkánnyal, a gyerekek kipróbálhatják a csúzlizdát, s aki megéhezik azt paprikás finomságok, várják. Az idei paprikafesztivál október 1-én zenés - táncos nyitómenettel kezdődik, s a háromnapos rendezvényen több mint harminc kulturális program, kézműves- és paprikavásár, családi és gyermek programok, koncertek várják az érdeklődőket. Koncertek: Kaláka, Role, Ghymes, Misztrál, Holdviola, Varga Miklós...

 

V. DióFesztivál
Helyszín:
Diósjenő
Időpont: 2010. október 8-9.

 

A CivilDió Egyesület 2006 októberében rendezte meg először hagyományteremtő szándékkal a DióFesztivált Diósjenőn. A fesztivál ötlete abból adódott, hogy szerettünk volna egy olyan rendezvényt, ahol a falu lakosait és minden érdeklődőt, korhatár nélkül meg lehet mozdítani. A rendezvényen napközben elsősorban a családoknak, gyerekeknek szeretnénk programokat nyújtani. Helyi kézművesek munkáit mutatjuk be és meghívott vendégeink is vannak, akik a vidéki emberek ügyességét és kimeríthetetlen kreativitását jelenítik meg termékeikkel.

 

Gesztenyeünnep 2010
Helyszín:
Velem, Alkotóház
Időpont: 2010. október 9-10.

 

A Kőszegi-hegység egyik legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, a mediterrán tájak követe. Az évszázados hagyományokra emlékezve 18 éve tartja a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ Velemben a Népi Kézműves Műhelyrendszer hangulatos épületei között minden év október közepén (a gesztenyeéréshez igazodva) a Gesztenyeünnepet. Idei évben október 9-10-én (szombat, vasárnap) 10.00-18.00 óra között ismét megrendezésre kerül Velem község legnagyobb rendezvénye, melynek legfontosabb célja a hagyományos értékek megőrzése és közvetítése. A rendezvény fő attrakciója a gesztenyesütés - az ősöktől ellesett technikával, gyertyán és bükkfa lángján, különleges serpenyőkben pirulnak a barna szemek-, és tájjellegű gasztronómiai bemutatók neves mesterszakácsok közreműködésével.

 

Tök életes tökételek sütő- főzőversenye és Töklámpás Fesztivál
Helyszín:
Balatonboglár, Szőlőskislak
Időpont: 2010. október 9-10.  

A szőlőskislaki városrész hagyományőrzői a régi gyermekjátékokat elevenítették fel, kezdetben a maguk örömére. Évről évre népszerűbb esemény lett, ma már különleges tökételeket is kínálnak a kislaki búcsú alkalmából megrendezett eseményen.

 

8. Rakamazi Jonagold Almafesztivál és Vásár
Helyszín:
Rakamaz
Időpont: 2010. október 17.

 

Rakamazon háromszáz hektáron kilencezer tonna alma terem. Ezért nem véletlen, hogy már hat esztendős a Rakamazi Jonagold Almafesztivál és Vásár. A vasárnapi egész napos programsorozat középpontjában az alma áll. Egymással párhuzamosan szakmai - almatermesztési szimpózium, fajtabemutató - és kulturális rendezvények állnak az érdeklődők rendelkezésére.

 

Szigligeti Süllőfesztivál
Helyszín:
Szigliget
Időpont: 2010. október 23-24.

 

A Balaton őszi hangulatát, szépségét mindenki megcsodálhatja a Szigligeti Süllőfesztiválon. A hagyományőrző rendezvény helyszíne természetesen a Balaton part, ahol (nem csak) halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár és a színes programok között a gyermekek sem fognak unatkozni.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL