FOGYÓKÚRA

800 kalóriás diéta receptekkel

Szerző:
Szabó Anna
A legkézenfekvőbb fogyókúrás módszer a kalória bevitel csökkentése, de a változatos és ízletes étrend összeállítása nem könnyű feladat. Segítünk ebben egy-két remek fogyókúrás recepttel.

 

Ennél a diétánál a súlyvesztés alapja a csökkentett kalória bevitel, de éppen annyira oda kell figyelnünk a diéta során arra is, hogy milyen arányban fogyasztunk fehérjét, szénhidrátot és ásványi anyagokat. Az alábbi étrend segíthet a helyes arányok megtalálásában, ami hozzásegít a fogyókúra sikeréhez. Minden fogyókúránál legalább ugyanilyen fontos szempont az is, hogy az ételek ízletesek legyenek. Ha olyan diétát választasz, amelynek az íz világa nem áll közel hozzád, azzal nagyban csökkented a fogyókúrád sikerességét. Egy ízetlen ételsor nagyban megnehezíti a helyzetedet, mert sokkal nehezebb végig csinálni.


Figyelj arra, hogy mindig kellő odafigyeléssel állítsd össze a fogyókúrás menüdet. A fogyókúra alatt természetesen fontos a megfelelő folyadék bevitel is. Minden nap igyál meg másfél - két liter szénsavmentes ásványvizet, vagy gyógyteát.


Minta étrend

1. nap


Reggeli
1 pohár natúr joghurt, két korpás keksz.
Ebéd
Rántotta párolt zöldségekkel
12 dkg burgonyát, 12 dkg sárgarépát, 12 dkg karalábét és 2 szál újhagymát vágjunk apróra. Egy csésze zöldséglevesben pároljuk meg a zöldségeket, sóval, borssal, ízesítsük, majd tegyünk hozzá egy teáskanál kefirt. 1 tojást 1 csomag petrezselyemmel és sóval keverjünk össze, majd süssük meg rántottának. A zöldségekkel fogyasszuk.
Vacsora
Tésztasaláta rákkal és naranccsal
9 dkg főtt tésztát keverjünk össze 10 dkg rákkal. 1 újhagymát és fél narancsot vágjunk apróra, a maradék narancs levét préseljük ki, tegyünk hozzá 1 evőkanál citromlevet, 1 teáskanál olajat, sót, borsot, majd öntsük a tésztára.

2. nap


Reggeli
1 pohár natúr joghurt, két korpás keksz.
Ebéd
Burgonya túróval, zöldsalátával
20 dkg krumplit főzzünk meg héjában. 10 dkg sovány túrót keverjünk össze 1 evőkanál kefirrel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. 1 csomag hónapos retket szeleteljünk fel, adjunk hozzá apróra vágott snidlinget, majd keverjük a túróhoz. 15 dkg zöldsalátát folyékony édesítővel és citromlével ízesítsünk. A főtt burgonya mellé a túrót és a salátát köretként fogyasszuk.
Vacsora
Mozzarella és paradicsom
25 dkg paradicsomot és 5 dkg mozzarellát szeleteljünk fel karikára. Keverjünk össze 1 evőkanál almaecetet, 1 teáskanál olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk meg, majd öntsük a sajtra és a paradicsomra. Bazsalikommal szórjuk meg és 2 pirítóssal tálaljuk.


3. nap


Reggeli
1 pohár natúr joghurt, két korpás keksz.
Ebéd
Zöldséges tészta
5 dkg tésztát főzzünk meg sós vízben. 12 dkg sárgarépát, 10 dkg cukkinit és egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra, majd egy teáskanál vajon pirítsuk meg, és tegyünk hozzá 5 dkg kukoricát. Keverjük össze a tésztával és így fogyasszuk.
Vacsora
Barackos túró
10 dkg túrót keverjünk össze 1 teáskanál kefirrel, citromlével és folyékony édesítőszerrel. 20 dkg barackot (lehet konzerv is) vágjunk apróra és keverjük a túróhoz, majd adjunk hozzá még 2 evőkanál zabpelyhet, amit előtte megpirítottunk.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL