SZÓRAKOZÁS

A Dalai Láma élőben az interneten

Szerző:
Szabó Anna
Egészen különleges megoldást választottak a nézők kiszolgálásra a Dalai Láma látogatásainak szervezői. Magyarországon az előadást élő adásban tekinthetik meg azok, akik nem fértek be e Papp László Sportarénába!


Márpedig sokan nem fértek be! Nagyon sokan! A jegyek úgy fogytak, mint egy presztízs értékű rock koncertre: Őszentsége a Dalai Láma látogatása előtt már egy hónappal minden jegy elkelt Magyarország legnagyobb sportarénájába!

Az egyetlen megoldás az internetes közvetítés volt. A szervezők ezért az Esoguru.com oldallal karöltve élő interaktív internetes közvetítést sugároznak. Így az előadás otthonról is megtekinthető lesz, és hat különböző nyelven lesz hallható. Az élő közvetítést követően az előadást tíz óra múlva megismétlik, hogy a nézők a világ bármely időzónájából kényelmesen megtekinthessék.

“A webes közvetítés interaktív lesz, így a nézők kérdezhetnek és megbeszélhetik egymással, amit láttak és hallottak. Ez egy igaz közösségi esemény lesz!” – mondja Dr. Törőcsik Jenő, az EsoGuru.com alapítója.

A közvetítés egyébként várhatóan a világ egyik legnagyobb spirituális találkozóhelye lesz! Belegondolni is nehéz, hogy milyen lesz az, amikor egyszerre tízezer ember jelentkezik be és chatel egymással!

„Áttörés lesz a Dalai Láma számára is. Az EsoGuru.com segítségével rendkívüli mértékben megnöveljük a nézőszámot. Boldogok vagyunk, hogy Őszentsége képviselője támogatja az ötletet, annak pedig különösen örülünk, hogy az előadást ingyenesen tudjuk sugározni” – vallja Balogh Zsolt, a Szervezőbizottság tagja.

A Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő élő eseményre egyébként 22.400-an váltottak jegyet. A felmérések szerint a jegyvásárlóknak csak 10%-a buddhista, azaz a nézők 90%-a a hitétől függetlenül kíváncsi Őszentségére. Az interneten tízezren nézhetik majd meg az előadást.

 

Őszentsége a XIV. Dalai Láma

Őszentsége a XIV. Dalai Láma a tibeti nép spirituális és világi vezetője. Gyakran mondja, hogy életét három alapvető vállalás vezérli: az alapvető emberi értékek, vagyis a világi erkölcs terjesztése az emberi boldogság érdekében, a felekezetek, vallások közötti béke előmozdítása és a tibeti nép jóléte, elsősorban is önazonosságuk, kultúrájuk és hitük fennmaradása.
Őszentsége a Dalai Láma a béke nagykövete. 1989-ben elnyerte a Nobel-békedíjat erőszakmentes küzdelméért Tibet függetlensége érdekében. Következetesen képviseli az erőszakmentességet még a legdurvább agresszióval szemben is. Közismert a globális környezeti problémákkal kapcsolatos felelősségérzete is.

Őszentsége előadásaira
szeptember 18-án és 19-én kerül sor
9:30-tól 11:30-ig és 13:30-tól 15:30-ig.
Ismétlések 10 órával később.

Az előadások témakörei: Bevezetés a tibeti Buddhizmusba, Áldás és beavatás, Együttérzés: a boldogság művészete.

Nézd meg te is az élő előadást idekattintva, magyarul is, ingyenesen!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL