FOGYÓKÚRA

Feszes bőr és lapos has egész évben

Szerző:
Szabó Anna
Most, hogy vége a nyárnak, még fontosabb odafigyelni a narancsbőr és a kilók elleni harcra, mert ha télen elhanyagoljuk a szépségünket, és az alakunkat akkor tavasszal kellemetlen meglepetés érhet miket, amit már nehezebb lesz orvosolni.

 

Ha egész évben odafigyelsz a táplálkozásodra, akkor nincs miért izgulnod. A téli hónapok alatt sem szedsz fel plusz kilókat, és nem fog titokban a narancsbőr sem kialakulni a hátsódon. Fontos tudnod, hogy ahhoz, hogy feszes maradjon a bőröd, nem szabad koplalnod. Tudatos táplálkozással és sok folyadék fogyasztásával meggátolhatod a kialakulását.


5 alapszabály

1. Savmentesen


Mindenképp ügyelj arra, hogy a szervezeted sav-bázis háztartása egyensúlyban legyen. Ez ugyanis a karcsúság és a feszes bőr titka. Ha ugyanis a szervezet elsavasodik, akkor annak sok káros következménye lehet, pl. a hízás és a narancsbőr kialakulásának hátterében is gyakran ez a probléma áll.

2. Sószegényen


A konyhasó magas nátrium tartalma miatt növeli a szövetek vízraktározását, ami a narancsbőr kialakulásához vezethet. Éppen ezért felejtsd el a sószórót, inkább fűszernövényekkel, zöldséglével ízesítsd az ételt.


3. Jó zsírok


A lazac, dió, a mandula, vagy az olívaolaj nagyon gazdag esszenciális zsírsavakban, melyeket a szervezet magától nem képes előállítani. Ezek a jó zsírok feszesítik és bársonyossá teszik a bőrt, és további előnyük, hogy nem rakódnak le olyan kritikus helyeken, mint a fenék, a csípő vagy a derék területe.


4. Sok C-vitamin


A C-vitamin a legjobb szer cellulitisz ellen, és a zsírégetést is gyorsítja. A dohányzóknak dupla annyi C-vitaminra van szükségük, mivel 20 szál elszívott cigaretta kb. 1 kg narancsban található C-vitamint semmisít meg a szervezetben.


5. Lecitin


A szója, a spenót és a narancs belülről erősíti a bőrt. Nagy mennyiségben tartalmaznak lecitnt, ami a sejtek egyik legfontosabb építőeleme és az erős kötőszövet alapja.


Három napos feszesítő étrend


Iktasd ki a savasító hatású élelmiszereket az étrendedből. Elég, ha havonta három napig betartod az alábbi háromnapos diétát, és a szervezeted felfrissül, megújul.

1. nap

Reggeli
1 nagy pohár frissen facsart narancslé, 1 pohár natúr joghurt friss gyümölccsel.
Ebéd
Sütőben sült krumpli zöldfűszeres túróval, friss salátával
Uzsonna
Gyümölcs
Vacsora
Hántolatlan főtt barnarizs, vegyes párolt zöldséggel


2. nap


Reggeli
Frissen facsart grépfrúté, teljes kiőrlésű kenyér lekvárral, vagy gyümölcssaláta
Ebéd
Paradicsomleves
Vacsora
Főtt burgonya és cukkini kecskesajttal


3. nap


Reggeli
Friss író, müzli mazsolával és tejjel
Ebéd
Fél adag paradicsomos tészta
Uzsonna
1 pohár gyümölcsjoghurt
Vacsora
Natúr pulykaszelet főtt burgonyával

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL