SZÉPSÉG

Smink 2010 őszén - Trendelőzetes III.

Szerző:
Szabó Anna
A hajdivattal ellentétben a sminkelés terén várható némi megújulás. Új irányvonalak köszöntöttek be a nagy divatházak bemutatóin, melyek egy része valószínűleg megosztja majd a női társadalmat.


A finom feminin irányvonal egyre erősödik, de a csillámos szájfénynek már nem sok jövőt jósolnak. A száj matt lesz, vagyis a hangsúly egyértelműen a szemekre terelődik, aminek sminkelésére pedig több trendkövető lehetőség adódik.

 

Egyszerű szemek

Igen, az egyszerű szemsmink lesz a nyerő, de vagy nagyon ismerned kell hozzá, melyik szín áll jól neked, vagy biztos kézzel kell bánnod a szemhéjtussal. A minimalista irányvonal szerint elég, ha szépen ívelt tusvonalat húzol a szempilláid tövének vonala mentén, majd felfelé. Vagy egy színnel fested ki a szemhéjadat egészen a szemöldöködig.

 

Matt, vörös ajkak

A nyár játékos csillogása a hideg idő beköszöntével eltűnőben van, helyébe a mély vöröses ajkak lépnek. Ha úgy érzed nem áll jól a vörös, akkor szerezz be egy közép árnyalatot, és keverd össze a kedvenc korall vagy rózsaszín rúzsoddal. Lehetőség szerint a keverés után ecsettel vidd fel ajkaidra a festéket, így pontosabban és egyenletesebben tudod eldolgozni.

 

Barnás szürke füstös szem

A kifutókra már egy ideje beszivárogtak a khaki és barnás szürke árnyalatok. Ezek az évszaknak megfelelő színek idén már mindenkit meghódítanak. Mint az előbb említett, matt vöröses ajkak esetén ez az irányvonal is az 1930-as éveket idézi. De ne feledd a kettő együtt egyáltalán nem előnyös, még akkor sem, ha a füstös szemsminket barnás szürke-khaki kombinációval készítetted el.

 

Még mindig az a füstös…

Higgyétek el, nem mi tehetünk róla… egyszerűen a kifutók diktátorai szerelmesek ebbe a sminktechnikába, és lássuk be joggal. Igazán nőies tekintet varázsolható belőle némi rutinnal, akár pillanatok alatt. Az verziókban a barnás szürke mellett a tengerészkék, az ibolyaszín is hódít, megbolondítva a szemzugokba elhelyezett csillámporral.

 

Letisztult ajkak

Idén még nem teljesen, de szép lassan végleg eltűnik majd a csillogó, ragacsos szájfény – legalábbis néhány vezető trendőr szerint. Helyébe, vagyis az ajkainkra az úgynevezett „új akt” kerül, vagyis egy natúr, semleges szín, az alsó ajkakon pedig magas, de már selyemfényű szájfény. Mindez már a természetes szépséget hirdető divatirányzat új dimenziója.

 

Mézes ragyogás

Az orcákon csillámporos ragyogás, mely nem leplezi a természetes szépséget, hanem kiemeli azt – főként a pofacsontok és enyhén a homlok vonalaival. Hangsúlyozz árnyékolással, barackos, korall pirosítóval és mézes, kasmírt idéző csillámmal. A lényeg az ellentétek játéka.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL