A három kincs

 

A három kincs

A tibeti buddhizmus minden iskolájában gyakorolt szertartás a három kincs, amely a Buddha-dharmához való csatlakozás előfeltétele. A menedék keresés 3 tárgya: Buddha, dharma, sangha, a Három Drágaság. A Vadzsrajána a felsoroltakat kiegészíti további 3 menedékkel: a láma, a személyes védőistenség (jidam) és a szellemi erő (dakini).

A menedék keresése és kérése az a folyamat, amikor az ember felismeri, hogy a világ tele van szenvedéssel és gonddal, amikkel nem lehet egyedül megküzdeni. Ekkor, kellő tudás híján keresni kezd egy oltalmazót, aki megvédi őt ezektől a bajoktól. Ezek lehetnek a megvilágosodottak (vezető), a törvény (tudás) és a közösség (tanítványok), de mindez csupán átmeneti megoldást jelent, mert igazi biztonságot egyedül a Nirvána elérése jelenthet a lélek számára. A menedék fő célja tehát az, hogy időt és lehetőséget adjon az embernek megnyugodni, átgondolni az életét és elszánni magát a megvilágosodáshoz vezető útra.

Üzenet

Itt a legfőbb ideje, hogy szellemi tanokkal foglalkozz, és elindulj a megvilágosodás rögös útján. Kezdj el szellemi gyakorlatokat végezni, meditálni, fejlődj az önismeretben, és indulj el a belső úton. Az életed a kiüresedés felé vezet, mert leragadtál a külvilági célok hajszolásában.

Vissza a kártyalapokhoz>>>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL