FÉSZEK

A Szerelem, Házasság Feng Shui titkai...

Szerző:
Szabó Anna
Minden embernek más a sorsa, más az életfeladata, de egy dolog közös bennünk, mindannyian boldogok szeretnénk lenni. Hogyan? Negyedik alkalommal a FÖLD elemhez tartozó 2-es Szerelem, Házasság életterületet ismerhetitek meg, mely Délnyugaton található.

Bányász Imréné Marika Villő okleveles Feng Shui tanácsadónktól
idekattintva tudsz kérdezni >>
 

 

"Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok:

csak azok lesznek igazán boldogok,
akik keresték és megtalálták hogyan lehet másokat szolgálni."
(Albert Schweitzer)

 

A Föld elemet a befogadó, nőies energiák alkotják.

A lankás, kecsesen ívelt dombok, fennsíkok jellemzik, és ide tartozik az alföld, sőt a kopár sivatagi táj is.

Terítsünk el egy ásónyom földet és morzsoljuk szét.

Mikroszkóp nélkül is megszámlálhatatlanul sok élőre és „élettelenre” akadunk, melyet e kis földdarab rejt. Vagy gondoljunk arra, mikor szerelmesek vagyunk.

 

Befogadó módon, szinte szivacsként isszuk magunkba az imádott lény minden rezdülését.

A Föld elem energiája vízszintes irányban áramlik, ide-oda mozogva. Az átmenetet képviseli egyik évszakból a másikba és a nyirkos, párás időjárás jellemzi. A délután tartozik hozzá a napszakok közül.  

Az elfogadás, a befogadás képessége, alappillére a harmonikus és boldog szerelemnek, házasságnak. Ahogy lassan felépítjük rá életünket, megtanulva az odaadás, a rugalmasság, a másik feltétlen támogatását, alakul át a kölcsönös folyamat szeretetté.

Ez a házas felek, házastársak, férj és feleség, két ember sorsszövetsége, jóban-rosszban. Az út az önismereten és az önelfogadáson át vezet, a társ segítségével az ő elfogadásáig, befogadásáig. A társ a letehetetlen tükör életünkben, nélküle lassabban fejlődünk vagy vakvágányra térhet sorsunk és kezdhetjük újból, ki lépéselőnyből, ki lépéshátrányból.

Aki képes tanulni a félresiklott kapcsolataiból, aki megértette mi a feladata, tudatosan felvállalja önmagát, társát, embertársi kapcsolatait, az képes lesz megtapasztalni, mi az igazi öröm és boldogság.

A környezetünkben talán ezért a legfontosabb életterület a 2-es, a Szerelem, Házasságé. A Feng Shui tudástára és eszközrendszere segítségünkre van, hogy ezt a területet képesek legyünk letisztultan és megfelelő szimbólumokkal támogatottan, energikusan és a feladatok által sikeresen élni.

Akiknek 2-es a GUA számuk, életük kikerülhetetlen, központi feladata, ezen az életterületen található.

Mikor az otthonodban vagy munkahelyeden hiányzik vagy többletként található ez az életterület, foglalkoznod kell vele, mert nehézségeket és feladatokat vonz be az életedbe a hiány és a többlet is. Az alaprajzon egy ilyen lakás látható.


Folyamatosan figyelj otthonod és munkahelyed délnyugati részére!
• Legyen rend és tisztaság, bármilyen funkciójú helyiség található ott!
• Rendezd be nemes egyszerűséggel, ne legyen kacatraktár, se doboz erdő, hogy az előző sor tanítása könnyen megvalósítható legyen.
• Különös gonddal fókuszálj rá, ha harmóniába szeretnél kerülni önmagaddal, ha szerelmi kapcsolatra vágysz vagy jobbítani szeretnél meglévő kapcsolataidon.

Ha nehézségeid vannak, tervezd meg, hogyan tudsz javítani ezen, és használd fel az alábbi Feng Shui ismereteket, ötleteket otthonod vagy munkahelyed harmonizálására, erősítésére.

Javaslataim olyan alaprajzú lakás vagy ház esetén helytállóak, ahol nem található hiány vagy többletterület! Ennek meghatározásához természetesen igénybe vehető személyes tanácsadásom.

 

Erősítsük a Föld elemű 2-es életterületet az alábbiak szerint:

• Színekkel: a Föld elem saját színeivel, a rózsaszín, a fehér, a barackvirág és a piros. Alkalmazhatóak még a Föld elemet támogató Tűz elem színei is.

• Formákkal: a Föld elemhez tartozó jellegzetes alakzatokkal, mint a négyzet, a téglalap és a Tűz elem formáival.

• Anyagokkal: a Föld elem szerint, minden ami porcelánból, kerámiából, kőből készült, vagy a támogató Tűz elem kapcsán, műanyagból, bőrből, műbőrből, műszálas anyagból. A Föld elem textil anyagai a vászon és a len, a minták szerint pedig a kockás, a vízszintes csíkozás és a márványmintás a kedvező. A támogató Tűz elem anyagai és mintái szintén használhatóak.





• Szimbólumokkal:

- Szám szimbóluma: 2
- Dekorációs szimbólumai:
Az öt elem tana szerint a Föld elemet a Tűz elem táplálja, támogatja. Érdemes otthonunkban ezt a területet is harmóniában tartani és felhasználni az elemek éltető energiáit. A Szerelem, Házasság zónában célkitűzéseinknek és feladatainknak megfelelően, segítőként használhatjuk az alábbi szimbólumokat:
- Delfin pár a boldogság és az egyenrangú szeretet jelképe.
- Galamb pár a keleti és a magyar hagyományok szerint is a hűség és a hosszú, boldog élet szimbóluma.
- Pünkösdi rózsa a női szépség képviselője és a hajadon lányok „jótevője”, hogy a boldog szerelem segítségével megtalálhassák életük párját.
- Pillangó pár a harmonikus, boldog házasság jelképe. Javasolt alkalmazni, ha a házasfelek lelkiekben távolodtak el egymástól.
- Vörös rózsa a szerelem, a beteljesedett boldogság szimbóluma.

 

- Szív, mely a legismertebb jelképe a szerelemnek a szeretetnek évszázadok óta.
- Szivárvány a kínai hitvilágban a yin és a yang erők eggyé válásának szimbóluma, mely a házasfelek közötti boldog és kiegyensúlyozott intim viszonyra utal. Mikor elégedetlenek vagyunk e téren kapcsolatunkkal, szükségszerűen alkalmazhatjuk.

!!! Érdemes tudni, hogy
- a szív szimbólumot csak akkor alkalmazzuk, ha már van párunk!
- a szeretet jeléül kapott szál vagy csokor virágot, ha már elvirágzott ne őrizgessük tovább, mert a halott virág, halott energiát áraszt, és nem enged teret a megújuló, élő érzelmeknek.

- Gyertya, mécses: párosával használjuk, ha
   - már van párunk, a születési Gua számnak megfelelő színben és alakban.
   - még nincs párunk, akkor a saját elemünk szerinti színű gyertya az egyenrangú párt, míg a támogató elemünk színe szerinti gyertya használatával támogató partnert vonzhatunk be életünkbe.

• Dísztárgyak, bútorok: lényeges jellemzője az alacsony építésű és szögletes (négyzetes, téglalap) alakú bútorok, ládák, padok. A kerámiából készült lapos tálak, szögletes edények és porcelán díszek.

• Szobanövények: Az alacsony növésű vagy szétterülő, sárga, a fehér, a barack és a rózsaszínű virágok.
Néhány példa a teljesség igénye nélkül:
- Ciklámen: számíthatunk rá magányunkban, lényével vigasztal, gondoskodásunkat szépségével meghálálja.


- Rózsa: az élő szerelem és szeretet. Szépsége és szúróssága arra figyelmeztet bennünket, hogy mi is ilyenek vagyunk kapcsolatainkban, ennek ellenére mégis szeretnünk kell egymást és önmagunkat, és törekednünk kell a változásra, hogy jobbak legyünk.

- Begónia: színétől függően jelzi, hogy milyen típusú párkapcsolat tükre és segítője.

A Szerelem, Házasság életterületén a szobanövényeket is kedvezőbb párosával elhelyezni. 

- Hibiszkusz: Aki önbizalomhiányban szenved vagy elveszítette a tiszta szerelembe vetett hitét, gondozzon lakásában egy ilyen csodaszép növényt és változni fog a világlátása.

Tegyük tudatosan a legjobbat testi és lelki egészségünk érdekében:

A Föld embereknek figyelniük kell a gyomor, a lép és a hasnyálmirigy érzékenységére, ezért javasolt számukra a rendszeres diéta, a vegetáriánus étrend és a masszázs.
• Az illat terápia fontos erősítője testi, lelki, szellemi harmóniánknak. A Föld elemhez tartozó néhány itt felsorolt illat segítségünkre lehet, mint a
   - szantál, mely jó szolgálatot tesz, ha kibillent testi, lelki és szellemi egyensúlyunkból szeretnénk visszatérni a harmónia világába.
   - Ylang-ylang a szexualitás, a vágyak kifinomult mestere.
   - Jázmin, feloldja az irigység és a féltékenység által létrejött görcsöket, önbizalmat és a tudatos optimizmust növelő hatása van.

Javasolt felhasználási módok, az élő friss növény vagy az illatosított füstölő és illóolaj formájában. Miközben ellazulunk ismételjük el magunkban ezeket a megerősítést célzó mondatokat:
   - Magam vagyok a szeretet, mely biztosan vezet utamon.
   - Örömmel és érdeklődve fogadom az élet változásait.
   - A tudatos szeretet segít döntenem sorsom felett, tiszta gondolataimmal, szavaimmal, tetteimmel szolgálom embertársaimat, a világot.

• Gyógyító hatású kövek, drágakövek rezgéseinek alkalmazásával:

Elsősorban a rózsakvarcot ajánjuk, mert előhívja a rejtett nőies szelídségünket és segít azt kiteljesíteni.

A felsorolt példák segítségével harmonizálhatjuk otthonainkat és teremthetünk mások és önmagunk számára jobb és élhetőbb világot.

Merjünk szeretni és szeretve lenni a Fen Shui segítségével!

Sok szeretettel:
Bányász Imréné
okleveles Feng Shui tanácsadó

 

Játssz és nyerj!

Ha helyesen válaszolsz kérdéseinkre most megnyerheted szakértőnk felajánlását!
Tovább a kérdőívhez >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL