Mert végre itt a...!

Alig győztük kivárni, hogy végre megérkezzen az igazi, forró nyári napsütés. Most itt van. Emlékek hada tör rám (mint mindig), ahogy orromban keveredik a lángos és a hűsítő víz illata. Ahogy közelítünk, hallom a csobbanással elegyedő gyerekzsivaj élénk pezsgését. Szinte minden alkalommal, ahogy magamra kapom a fürdőruhát, hónom alá csapom a törülközőt (és most már a naptejet is), újból magam is gyerek leszek.

A strandolás nem egyszerűen a fürdés és a napon heverészés kettős állapota, hanem átlényegülés. A változó állapot pedig magában hordozza az emlékek feledhetetlenségét, a fülledtségében is borzongató déjà vut.
Sosem kérdés, melyik strand, melyik lángososa lesz a nyerő, ahogy az sem hova kerül a pléd, vagy mikor hódítjuk meg a vizet. A hullámokat szeljük ledobva minden paránkat – a női gömbölyűség ellen hadjáratot indítók legnagyobb megrökönyödésére önfeledten mutogatjuk narancsbőrünket és pocinkat. Mert kell az, hisz az öröm fokozásához igenis kellenek a plusz kalóriák. És mi más csinál igazán jó étvágyat, mint a pancsolás és a napozás elegye?

Látod, én már tudom, mivel töltöm a következő feledhetetlen napokat! A nyár rövid, észveszejtően és szívfacsaróan, miért foglalkoznék hát mással, mint a kiélvezésével. Fesztiválhegyek, strandolás, és (néha már-már absztrakt) formáink mutogatása… Mert kell ez nekünk! A napsütés meg minden, ami vele jár!

A Női Portálon a Hónap témája jár együtt vele, mert mi
Hurrá, nyaralunk!

 

Üdvözlettel a Nyár nevű életérzésből:
Vetró Rita, főszerkesztő
és a Női Portál – A Nők birodalmának csapata

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL